Rtx 3050 hakkında

Deniz112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben laptop almak istiyorum ancak malum 3060 kartli laptoplar cok pahalı bende 3050 laptoplara yöneldim. Ama aklıma takılan soru şu ;
Ben bu laptopu oyun icin alcam ve beni 5 6 yil götürsün istiyorum. Rtx 3050 bu düşüncem için uygun mudur? Ayrıca vram 4gb olmasi 3050 nin  ilerki donemlerde sıkıntı çıkarır mı yani yetersiz kalir mı ?

5 6 yıl götürsün diyerek de şunu demek istiyorum bir kac yil yüksek orta ayarlarda oynarım sonraki yillarda cikan yeni cikan oyunlarda düşük orta ayarda 720p de ortalama 30 fps alsam yeter.

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam,
RTX 3050 ekran kartı sizi 3-4 sene daha orta/yüksek ayarlarda götürecektir fakat bundan 5 sene sonra çıkacak oyunların isteyeceği minimum sistem gereksinimlerinin altında kalabilir ama 720p düşük ayarlarda 25-30fps alarak oynatır. tahminlerimce 3050 ekran kartı sizi 4,5-5 yıl idare edecektir.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Rtx 3050 hakkında

4 5 yıldan fazla idare eder , herşeyden önce rtx ve dlss teknolojisi var , bunlar güncel teknolojiler 1660 Super gibi düşünebilirsin , çıktı yıllardır hala canavar gibi ya da 1050ti in hala idare ettiği gibi , kartın 1660 gücünde ama rtx ve dlss teknolojileri sunuyor için rahat olsun .

KS

Deniz112

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Görüşleriniz için teşekkür ederim.
Peki vram in 4 gb olmasi sıkıntı yaratır mı uzun vadede mesala ilerki yıllarda yeni çıkacak oyunlarda düşük ayarlarda bile belki 4gb vram istiyecek ancak 3050 yeterli olmasına rağmen vram sınırına ulaştığı veya aştığı için drop veya takılmalar gelişecek bu konuda düşünceniz nedir?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Şimdi şöyle ki bu konuşmayı 1 sene önce yapmış olsak bellek boyutuna takılma derdim fakat şu an işler Nvidia tarafında da değişti , ama yine de çok sorun olacağını sanmam . Tercih sizin tabiki , GTX 1660 superin günümüzde hala gayet iyi performansı olduğunu düşünürsek ya da rtx 2060 ın , sorun olacağını düşünmüyorum .

Rica ederim .

BeratG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Rtx 3050 hakkında

Deniz112' Alıntı:
Görüşleriniz için teşekkür ederim.
Peki vram in 4 gb olmasi sıkıntı yaratır mı uzun vadede mesala ilerki yıllarda yeni çıkacak oyunlarda düşük ayarlarda bile belki 4gb vram istiyecek ancak 3050 yeterli olmasına rağmen vram sınırına ulaştığı veya aştığı için drop veya takılmalar gelişecek bu konuda düşünceniz nedir?
Günümüz oyunlarında bile 4gb vram normalleşmiş olarak karşımıza çıkıyor, size sunulan teknolojileri bir yana bırakıp gerçekçi olarak 5 yıl sonrası için 4gb vramın ne kadar yeterli olacağını hesaba katmanız gerek. Teknoloji firmaları sürekli olarak yarış içerisinde ve yenilikleri sürekli olarak bize sunuyorlar bu yeniliklere oyun firmaları açık davranıyor, low ayarlarda 3-4 sene sizi götüreceğinin üzerine bastırabilirim fakat daha uzun süreler için bir şey söyleyemem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

VRAM kapasitesinin yetersiz gelmesi kartı kötü yapmaz. Kendimden örnek veriyorum şuan ASUS ROG STIKER PLATINIUM GTX 760 4GB bir GPU kullanıyorum. 4GB VRAM sınırını aşan GPU ayarları ile hala çok üst düzey oyunları oynayabiliyorum. VRAM kapasitesi tabi ki önemli ama performansı etkilemiyor. Sadece çok çok üzerini isteyen bir oyun olursa mesela oyun 6GB VRAM istiyor ama siz 4GB sınırdasınız aradaki fark bazen oyunda dokuların geç yüklenmesi gibi anlık görsel sorunlar yaratabilir bu kadar. Yani RTX 3050 kartı DLSS desteğiyle beraber sizi yıllarca götürür. Belli bir yıl vermek geleceği görmek gibi bir İnsan adına saçma olur. O yüzden yıl aralığı vermiyorum ama uzun yıllar diyebilirim.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Rtx 3050 hakkında

ugur.gozaydin' Alıntı:
VRAM kapasitesinin yetersiz gelmesi kartı kötü yapmaz. Kendimden örnek veriyorum şuan ASUS ROG STIKER PLATINIUM GTX 760 4GB bir GPU kullanıyorum. 4GB VRAM sınırını aşan GPU ayarları ile hala çok üst düzey oyunları oynayabiliyorum. VRAM kapasitesi tabi ki önemli ama performansı etkilemiyor. Sadece çok çok üzerini isteyen bir oyun olursa mesela oyun 6GB VRAM istiyor ama siz 4GB sınırdasınız aradaki fark bazen oyunda dokuların geç yüklenmesi gibi anlık görsel sorunlar yaratabilir bu kadar. Yani RTX 3050 kartı DLSS desteğiyle beraber sizi yıllarca götürür. Belli bir yıl vermek geleceği görmek gibi bir İnsan adına saçma olur. O yüzden yıl aralığı vermiyorum ama uzun yıllar diyebilirim.

Eline sağlık .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri