RTX 3060 mı ? RX 6600 XT mi ?

Zackfair

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
İyi forumlar. Bu başlık adı altında konu açılmış olabilir. Tekrar açtığım için affola. Bazı içerikler de oyun konusunda Rx 6600 XT'nin FPS açısından 3060'a fark attığı dile getirilmiş. Sıcaklık değerleri konusunda AMD mi yoksa Nvdia mı daha iyi soğutur (Nvidia'nın üç fanlısını baz alarak). Ve RX 6600 XT bu kadar iyi bir ekran kartı ise niye RTX 3060 ile arasında bu kadar fiyat farkı var? Bu arada sistem toplamayı düşünüyorum iki kart arasında kararsız kaldım. Genellikle oyun oynamayı seven birisiyim ve 3ds Max kullanmayı hedefleyen birisiyim.

Can Akbaş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
602
RX 6600 XT, RTX 3060'dan birçok oyunda daha fazla FPS değeri vermesi nedeni ile oldukça tavsiye ediliyor ama bi'hayli kararsız kaldım

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Aslında çıkış fiyatları arasında çok fark yok yani AMD ve Nvidia'nın belirlemiş olduğu. Ama arz ve talep farkı olduğu için ve insanlar Nvidia markasının yazılımlarını ve marka gücünü beğendiği için fiyat farkı kaçınılmaz oluyor. Stabil çalışma açısından Nvidia çok daha önde. Soğutma konusunda ise markalar arası farklar var. Dağlar kadar fark olduğunu söyleyemeyeceğim.

Burada tercih size kalmış. DLSS ve RTX teknolojisini seven ve yazılım konusunda Nvidia'dan başka markaya güvenmem diyorsanız Nvidia seçmelisiniz. Ama ben normal bir oyuncuyum o kadar fiyat farkını karşılamak yerine başka donanımlara para verebilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
NVIDIA teknolojilerini kullanacaksanız DLSS değil sadece birçok RTX ailesinde çalışan NVIDIA yazılımı var bunları kullanacaksanız NVIDIA alınabilir. Bunun haricinde saf güç olarak 6600 XT kartı bariz önde.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Tercihim 700 TL fiyat farkı olduğu sürece 3060 dan yana olurdu güzel kart . 700 TL nın üstünde dönüp bakma 6650xt alabilirsin dostum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri