Biraz zor beğenen biriymişsiniz gibi bir profil oluşturdunuz gözümde yorumlarınıza bakarak bu kanıya vardım. Ne önersem beğenmeyecek gibisiniz.

Yanlış anlamayın sadece belirteyim dedim.
Öncelikle monitörü indirimi bitmeden alın itopya adresinden sistemi üzerine kuralım. Çünkü indirimi bitince yaklaşık 6K civarlarına çıkacak o ürün.
Sonrasında F/P oranı yüksek bir ürün istiyorsanız işlemci olarak INTEL yada AMD gibi bir tercih durumuna girmeyin derim. Aynı şeyi ekran kartı içinde söylerdim ama bayağı NVIDIA fanı gibisiniz yine öyle bir izlenim belirdi bende F/P oranı yüksek bir AMD ekran kartlı sistem almak sizin için uygun değilse belirtin ki ona göre ekstra uğraşı olmasın bana.
Sonrasında istediğiniz özel bir şey var mı belirtin. Örnek olarak ekstra depolama gibi bir ihtiyacınız vardır arşivlik bir durumunuz vardır bu ve vb. kişisel bir tercih varsa bileşen bazlı değil kişisel olarak RGB olur, beyaz veya siyah tema olur, mini/midi/full tower gibi özel istekleriniz varsa belirtin.
Bütçenizin maksimumumu belirtin ve toplama yada hazır sistem hangisi size uyar bunu yazın. Toplama bu bütçede daha mantıklı olacaktır ama kişisel tercih bir şey diyemem.