RTX 3060 Ti için 2K Monitör Tavsiyesi (Mart 2022)

mdemirlenk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Hocam,

Gariban bi memurum Viewsonic 27" ips monitörünü aldım ama görüntü kalitesi gerçekten çok kötü geldi (belki de ayar yapmasını bilmediğim için). 3060 Tİ ekran kartlı sistemim var buna uygun fiyatlı 27" 2k bi oyun monitörü almak istiyorum bir tavsiyenizi almak istedim.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: 2k Fiyat performans ürünü var mı ?

Tam olarak bütçe belitirseniz daha rahat yardımcı oluruz. Bir de genel olarak Viewsonic'in monitörleri fena olmuyor model numarası paylaşabilir misiniz ?

celilcicekk

Moderatör
Moderatör
Tepki
5
Cvp: 2k Fiyat performans ürünü var mı ?

Merhabalar 
Viewsonic'in hangi modeline sahipsiniz ? Ayarlamalarını düzeltip yeniden deneyin sonra gerekirse önerilerimizi yapalım.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
RE: 2k Fiyat performans ürünü var mı ?

mdemirlenk' Alıntı:
Merhaba Hocam.
Gariban bi memurum Viewsonic 27" ips monitörünü aldım ama görüntü kalitesi gerçekten çok kötü geldi (belkide ayar yapmasını bilmedigim için). 3060 Tİ ekran kartlı sistemim var buna uygun fiyatlı 27" 2k bi oyun monitörü almak istiyorum bi tavsiyenizi almak istedim.

Selamlar hocam,

IPS monitörünüz var aslında. Görüntü kalitesi kötü olmaması gerekiyor. Belki de ayarları doğru değil. Önce modeli belirtin lütfen. Kontrol edelim sonra gerçekten yine ihtiyacınız varsa model önerelim.

Tekrardan para ödeyip monitör almayın yazık olmasın.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Cvp: RTX 3060 Ti için 2K Monitör Tavsiyesi (Mart 2022)

Eğer monitörünüzün stok kodu VX2705-2KP-MHD ya da VX2758-2KP-MHD ise aşağıdaki ayarları deneyebilirsiniz.
Viewsonic'in uygun fiyatlı 27'' 2K IPS monitörleri bunlar olduğundan bu ikisinden birine sahip olduğunuzu varsaydım.

Buraya tıklayarak ICC profilini indirin, ICC profilini nasıl uygulayacağınızı bilmiyorsanız buradan yararlanabilirsiniz.
ICC profilini uyguladıktan sonra monitörün arkasındaki tuşlara basınca çıkan menüden
Renk modu Standart
RGB Kısmı 93-95-98
Gamma ayarı kapalı
Overdrive Ultra Fast
Parlaklığı kendinize göre ayarladıktan sonra kontrastı da en uygun düzeye çekin.

XG2705-2K modeline sahipseniz bu ayarları onun için de denemekten zarar gelmez, aynı panele sahip oldukları söyleniyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Modelini yazarsanız monitörünüzün ona göre bir şeyler söyleyebiliriz. Ayrıca @"6980HX" 'nın önerdiği profiller direkt Rtings profilleri işe yarayacaktır denenebilir.

KS

mdemirlenk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlginiz için çok teşekkür ederim. Biraz geç gördüm. XG270527" FHD 1ms 144Hz IPS GAMING Monitör
Monitörümün modeli bu. dün akşam bi arkadaşımın tavsiyesi 144 hz degildir onu ayarla dedi doğru çıktı 144 ayarlı degilmiş 144 hz yaptım ekran çizgi çizgi oldu dahada kötü oldu.

GameGaraj 16GB USB 2.0 Beyaz USB Bellek × 1
 AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W × 1
 Asus PRIME B550M-A DDR4 S+V+GL AM4 × 1
 Palit RTX3060Ti DUAL 8GB 256Bit GDDR6(LHR) × 1
 Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah × 1
 Kingston A2000 500GB 2200/2000 MB/s NVMe M.2 × 1
 Corsair H45 120mm Sıvı Soğutucu CW-9060028-WW × 1
 GameGaraj 650Watt 80+ Bronz × 1

Buda sistemim.

Bide çok olmazsa bi soru daha sormak istiyorum. Kulaklarımda işitme kaybı var  sesleri çok net duyamıyorum. jbl quantum 50 kulaklıgım (kulak içi) var ama ses o kadar kısık geliyor ki PUBG oynarken dibimdeki adamı duyamıyorum. Gittim ASUS XONAR U7 MKII 114dB SNR 7.1 KANAL USB OYUNCU SES KARTI aldım. sesler daha da kötü oldu iade ettim. PUBG oynamayı seviyorum ama bu ses yüzünden pek girmiyorum artık. sesleri yükseltmenin bi yolu varmı ? yoksa kulak üstü daha gelişmiş bi kulaklık mı almalıyım (kulaklık almam gerekirse tavsiyeniz olursa çok sevinirim)

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Monitörünüz 27'' 1080p olduğu için görüntü size güzel gelmemiş olabilir. Bu modelde ekranın çizgi çizgi olma sorununu ilk kez duydum, muhtemelen özel çözünürlük oluşturup biraz Hz düşürseniz geçer. Monitörü iade edip başka bir monitör de alabilirsiniz, ne kadara aldığınız önemli.

3060 Ti için 1080p monitör almak uzun vadeli daha iyi bir tercih olur, yine de 2K isterseniz hem 1080p hem 2K önerileri yapayım.

1-Gigabyte G24F 23.8" 1 MS 165 Hz 2xHDMI+DP Full HD IPS LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
2-AOC 24G2U/BK 23.8" 1 MS 144 Hz HDMI+DP FreeSync Full HD IPS LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

İkisi arasından önerim G24F olur.

2K- VIEWSONIC VX2705-2KP-MHD lcd ekran - inventus

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

@"6980HX" kullanıcısının yazdığı gibi 27" 1080p oyunu size görüntünün netliği konusunda bir sorun yaşatmış olabilir. 24" 1080p için en ideal oran.

Çizgi çizgi sorununu araştırdım bu modele özgü bu sorunu yaşayan 1 kullanıcıya denk geldim oda kabloyu değiştirip sorunu çözmüş.

3060 Ti için uzun vadede bende 1080p öneririm ama 2K çözünürlükte kullanılır kullanılmaz değil. Karar size ait.

Yine önerilen modellerden G24F ürününü bende öneririm ama bütçenize göre öneri yapmayı daha doğru buluyorum. Belirtirseniz iade edecekseniz önerinizi yaparım.

KS

mdemirlenk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: RTX 3060 Ti için 2K Monitör Tavsiyesi (Mart 2022)

ugur.gozaydin' Alıntı:
@"6980HX" kullanıcısının yazdığı gibi 27" 1080p oyunu size görüntünün netliği konusunda bir sorun yaşatmış olabilir. 24" 1080p için en ideal oran.

Çizgi çizgi sorununu araştırdım bu modele özgü bu sorunu yaşayan 1 kullanıcıya denk geldim oda kabloyu değiştirip sorunu çözmüş.

3060 Ti için uzun vadede bende 1080p öneririm ama 2K çözünürlükte kullanılır kullanılmaz değil. Karar size ait.

Yine önerilen modellerden G24F ürününü bende öneririm ama bütçenize göre öneri yapmayı daha doğru buluyorum. Belirtirseniz iade edecekseniz önerinizi yaparım.

Açıkcası net bir bütçem yok memur adamım bütçemi tavsiyenize göre uydurmaya çalışıcam. Bide kulaklıkla ilgili sorum vardı ona da bi göz atarsanız çok sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Cümlenizi Türkçe imla kurallarına göre düzenlerseniz sevinirim. Pek bir şey anlaşılmıyor. Tek anladığım bütçe limitiniz yok ama buda çok ucu açık bir kavram. Zira çok çok pahalı ürünlerde var piyasada bir limit vermeniz gerek.

KS

mdemirlenk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

O zaman şöyle toparlıyım sorumu. PUBG oynamak için 2k monitör arıyorum (mümkünse 27" ama illa 27" olsun demiyorum başka boyutlar pubg de daha iyi performans veriyorsa oda olur) bütcem 3500 tl civarı. Ne kadar az olursa o kadar iyi olur tabi. marka takıntım yok bilen insanların tavsiyelerini önemserim o yüzden hemen hemen her platformda sizi takip ediyorum bilginize güveniyorum.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

mdemirlenk' Alıntı:
O zaman şöyle toparlıyım sorumu. PUBG oynamak için 2k monitör arıyorum (mümkünse 27" ama illa 27" olsun demiyorum başka boyutlar pubg de daha iyi performans veriyorsa oda olur) bütcem 3500 tl civarı. Ne kadar az olursa o kadar iyi olur tabi. marka takıntım yok bilen insanların tavsiyelerini önemserim o yüzden hemen hemen her platformda sizi takip ediyorum bilginize güveniyorum.

O bütçede Odyssey g5 var, bu monitörde özellikle karanlık sahnelerde ghosting yaşama ihtimaliniz var. 24'' sorun olmayacaksa 1080p yüksek Hz'li bir monitör almanızı tavsiye ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

@"6980HX" Ghosting sorunu bu modelde yurtdışında araştırdığım kadarıyla yok. Birde herkes aynı göz reflekslerine sahip değil ben kolay kolay anlayamıyorum mesela bu kriterde var.

Birde sizin söylediğiniz şey Ghosting değil. Bazıları siyah renkte hareketli objelerde "Smearing" yani renklerin birbirine bulaşması sorunu yaşadığını söylemiş. %20 'lik bir kesim diyebiliriz bu sorunu belirten. Bu kullanıcıda da çıkma olasılığı kesin değil ama ihtimal dahilinde.

QHD şart değilse FHD alınabilir yada indirimler kollanabilir ki yarın İncehesap var mesela yakın tarih olarak.

6980HX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin' Alıntı:
@6980HX Ghosting sorunu bu modelde yurtdışında araştırdığım kadarıyla yok. Birde herkes aynı göz reflekslerine sahip değil ben kolay kolay anlayamıyorum mesela bu kriterde var.

Evet ghosting herkesin gözüne aynı derecede çarpmıyor, bu sebeple yukarıda yazarken ''yaşama ihtimaliniz var'' demiştim.
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birde sizin söylediğiniz şey Ghosting değil. Bazıları siyah renkte hareketli objelerde "Smearing" yani renklerin birbirine bulaşması sorunu yaşadığını söylemiş. %20 'lik bir kesim diyebiliriz bu sorunu belirten. Bu kullanıcıda da çıkma olasılığı kesin değil ama ihtimal dahilinde.

Biliyorum hocam arkadaş smearing ne diye sorsaydı yine aynı şeyi söyleyecektim, anlaşılması için öyle yazdım direkt.
Yurt dışı Amazon yorumlarında da ghosting/smearing şikayeti olan kullanıcılar gördüm.

tolgaabayir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Hocam 1080 p uzun vadeden kastınız nedir açabilir misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Oyunların grafiksel yükü arttığında ki yavaş gelişiyor olsa bile Unreal Engine 5 motorunun grafiksek gücünün şovunu hepimiz gördük yakın gelecekte bu motoru kullanan pek çok oyun gelecek bu durumda 3060 Ti kartının verdiği FPS değeri 1080p ve 2K çözünürlük için yetersiz gelmeye başlayacaktır. Zamanla bu böyle gider ve kartın uzun vadede ömrünü çabuk doldurmuş olursunuz. Yoksa şuan için ve birkaç yıl daha çoğu oyunda 2K çözünürlükte bir monitörle 3060 Ti kartı kullanılır bunda sorun yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri