RTX 3070 Sıvı Soğutmalı PC Önerisi (Mayıs 2022)

KS

hdyslgz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakartın 8+4 pin CPU güç girişi var. SilverStone o PSU ürününde sadece 8 pin giriş var. Çalışır mı eksik bağlantıyla evet ama önerdiğim bir şey değildir.
F p olarak hangi PSU yu alayım peki sizce
İşlemci
Ekran kartı
Anakart aldım
Şimdide önerdiğiniz team t force ram i aldım hatta biraz daha koyup 3600mhz olanı aldım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında Sharkoon iyi ama 3 yıl garantili o yüzden EVGA modeli seçerdim ben. En azından 5 yıl garantisi var o ürünün.

KS

hdyslgz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Aslında Sharkoon iyi ama 3 yıl garantili o yüzden EVGA modeli seçerdim ben. En azından 5 yıl garantisi var o ürünün.
yarı modüler olması bi şey değiştirir mi ve sharkon gold sertifika çok etki eder mi 100 200 liraya bakmayacam

KS

hdyslgz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
SHARKOON SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold Full Modüler - 1.349 TL - O 750W ürünü bununla değiştirin. Modüler ve yarı modüler yada modüler olmayan ürünlere takılmayın sadece kablolar yerinden çıkamıyor bu kadar.

EVGA iyi alın diyordum ama bu fiyata bu varken bunu alın geçin.
tamamdır hocam bunu da sipariş ettim üstümden bir yük kalktı resmen teşekkür ederim şimdi 2 eksiğim kaldı kasayı ve sıvı soğutucuyu alamadım şuan
bu sizin önerdiğiniz ile aynı mı eğer aynıysa daha ucuz oluyor bunu da alayım

KS

hdyslgz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bu arada aldıklarınız şimdiden hayırlı olsun.
çok teşekkür ederim o kadar emeğiniz var ki kafayı yemek üzereydim sayenizde bu kadar rahat işin içinden çıkıyorum sağolun. sıvı soğutucuyu da aldım bu arada
kasa ssd monitör kaldı sizi yoruyorsam hakkınızı helal edin :))

KS

hdyslgz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Helal olsun, sorun yok. :)
Uğur hocam

MB : MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI

Ekran kartı : Gigabyte GIGA VGA 8GB RTX3070TI GAMING OC 8G 2xDP/2xHDMI GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8G LHR Graphics card GV-N307TGAMING OC-8GDss de şunu

İşlemci : Ryzen 5 5600x

Ram : Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3600MHz CL19 DDR4 Gaming Ram (TLTYD416G3600HC19ADC01)

Sıvı soğutucu : Cooler Master MasterLiquid ML240L V2

PSU : SHARKOON SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı PSU

SSD : Samsung 980 500gb

Bunların siparişleri verildi

Şuan tek kasa ve monitör kaldı bunlara da yardım ederseniz önerdiğiniz monitörlerde hangisini alayım şuan bütçem azaldı - den diziyorum f/p olarak söylerseniz çok memnun olurum :)

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM modelinde keşke o kadar yüksek CL değerinde bir ürün seçmeseydiniz ama ürün olarak sorun yok. Hepsi iyi sorun yok, zaten beraber karar verdik.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

hdyslgz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör konusunda net bir şey diyemem. 165/170Hz ile 144Hz arasındaki farkı çok hissedeceğinizi sanmıyorum. Ben öyle bir göz görmedim. :D

Açıkçası fiyat çok kısır olduğundan dolayı bu ürünler bu fiyatın performans ürünleri. Çok büyük beklentileriniz olmasın ürünlerden. ACER monitör kullanıyorum ben sınıf olarak bu ürünün çok altında ama oldukça memnunum. Markanın pek kötü ürününe çok denk gelmedim ve ciddi kötü yorum alan bir ürününü bilmiyorum. O yüzden ACER ve LENOVO ürünü seçerdim dedim. SAMSUNG üründe Ghosting şikayeti azda olsa var gündemde böyle bir sorundan bahsedenleri yabancı kaynaklarda gördüğüm için direkt önermedim seçenek olarak sundum. Siz yaşamayabilirsiniz bu sorunu orası şans ve göz reflekslerinize bağlı bir durum.

Bütçe 5K sınırlarında olsaydı seçenekler biraz daha fazla. Aslıda birkaç hafta önce 4099 TL fiyata Gigabyte G27Q vardı çok iyi ürün ve fiyattı ama şimdiki fiyatı dudak uçuklatıyor. :)

KS

hdyslgz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Monitör konusunda net bir şey diyemem. 165/170Hz ile 144Hz arasındaki farkı çok hissedeceğinizi sanmıyorum. Ben öyle bir göz görmedim. :D

Açıkçası fiyat çok kısır olduğundan dolayı bu ürünler bu fiyatın performans ürünleri. Çok büyük beklentileriniz olmasın ürünlerden. ACER monitör kullanıyorum ben sınıf olarak bu ürünün çok altında ama oldukça memnunum. Markanın pek kötü ürününe çok denk gelmedim ve ciddi kötü yorum alan bir ürününü bilmiyorum. O yüzden ACER ve LENOVO ürünü seçerdim dedim. SAMSUNG üründe Ghosting şikayeti azda olsa var gündemde böyle bir sorundan bahsedenleri yabancı kaynaklarda gördüğüm için direkt önermedim seçenek olarak sundum. Siz yaşamayabilirsiniz bu sorunu orası şans ve göz reflekslerinize bağlı bir durum.

Bütçe 5K sınırlarında olsaydı seçenekler biraz daha fazla. Aslıda birkaç hafta önce 4099 TL fiyata Gigabyte G27Q vardı çok iyi ürün ve fiyattı ama şimdiki fiyatı dudak uçuklatıyor. :)
Peki hocam ben monitörü biraz daha idare edeyim 1 ay kadar böylelikle hem bütçem artsın hem alternatif kovalayayım sizi tekrar bu konuda rahatsız ederim bi süre sonra :)) neticede 1 kere alınıyo hemen olsun diye ucuza kaçmayayım ne de olsa kasa tamamlandı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dolarla beraber fiyatlarda artarsa oda var. :D

Heyt be, var mu böyle değerli para birimi. :D

Ekran Alıntısı.PNG

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri