RTX 3070Ti sistem BurninTest sonuçları | 183 Hata yardım :)

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar,

bilgisayarımda oyuna girince mikrofondan cızırtılı ses gitme sorunu ve bazen durup dururken ama özellikle adobe programlarında çalışırken kitlenme sorunu vardı ve ne yaptıysam çözüm bulamadım. Arıza tespiti yapan bir program araştırdım ve bu program ile böyle bir sonuç aldım. Sistemi aldığım yer ile iletişime geçmeden önce sizlere bir danışmak istedim. Görseli yorumlayabilecek birileri varsa çok memnun olurum.

Sağlıklı günler.

Sistem bileşenleri: 

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W × 1 
Asus TUF GAMING B550M-E WIFI DDR4 S+V+GL AM4 × 1 
Palit RTX3070 Ti GAMEROCK 256Bit GDDR6X (LHR) × 1 
CORSAIR 16GB (2x8GB) Dominator Platinum RGB Beyaz 3200MHz DDR4 CL16 × 1 
Crucial P5 500GB SSD m.2 3400/3000 MB/s NVMe PCIe × 1 
Thermaltake Smart RGB 700W 80+ Güç Kaynağı × 1 
NZXT Kraken x53 240MM AIO Sıvı Soğutma × 1

b6niiz8.png
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle testi yaparken sisteminizdeki olmayan şeyleri listeden çıkartırsanız daha iyi olur. Sisteminizde olmayan birimleri eklemişsiniz onlardan dolayı hatalar olmuş. Testte ana bileşenlerinizde sorun çıkmamış bir problem yok yani.

Ne denediğiniz bilmiyorum ama aşağıdakileri deneyebilirsiniz.

1. Önce memstest86 ile bellek testi yapın ve bellek sorunu var mı bakın derim. memtest86 testi için bu memtest86 bağlantıdaki anlatımımı inceleyebilirsiniz.
  2. Yukarıdaki bellek testinde bir şey çıkmaz ise Windows, Anakart çipset, GPU, ses ve ağ sürücü güncellemelerinizi ve anakart BIOS güncellemelerinizi kontrol edin ve varsa bir güncelleme yapın. Ayrıca eğer güncel ekran kartı, ses ve ağ sürücüsü kullanıyorsanız herhangi bir sürücü hatasına karşın Display Driver Uninstaller adlı bu yazılım ile Windows Güvenli modda ekrna kartı ve ses kartı sürücünüzü kaldırıp güncel sürücüyü yeniden kurabilirsiniz. Bu işlemi yapma sebebimiz sürücülerde kurulumda yada sonradan bir hata oluştuysa onu gidermek. NOT : Sürücüyü kaldırdıktan sonra Windows güncellemelerinizi durdurun ki kendisi indirip kurmaya kalkmasın.
  3. Yukarıdakiler bir işe yaramaz ise Windows odaklı bir sorun varsa aşağıdaki Windows onarımlarını ve sistem kalıntısı temizliği işlemlerini uygulayabilirsiniz.
  4. 3 numarada işe yaramaz ise Windows sistem seri yükleme hizmetini kullanarak sistemde sorun olmayan bir tarihe sistemi geri döndürmeyi deneyebilirsiniz.
  5. Yukarıdakilerin hiçbirisi işe yaramaz ise sisteme Format yada Sıfırlama işlemi uygulamanızı tavsiye ederim.   

Windows üzerinde bir sorun varsa onarmak için aşağıdakileri uygulayabilirisiniz.
  • Komut İstemi ekranında ilk önce DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereyi kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
Sistem Kalıntılarını temizlemek için aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.
  • C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp ve C:\Windows\Temp ve C:\Windows\Prefetch ve C:\Windows\Temp bu 3 konumun içerisindeki sistem ve yazılım kalıntılarını temizleyin. Tamamı kalıntıdır bu konumlardaki dosyaların. Silinmeyenler olursa o an kullanıldıkları için silinmiyordur. Eğer silinmeyen olursa o kalıntıları atlayabilirsiniz yada o kalıntıya ait yazılımı görev yöneticisinden sonlandırabilir ve silmeyi tekrar deneyebilirsiniz. Her çalıştırdığınız yazılım ve tarayıcı üzerinden kurulan bir şey bir kalıntı bırakır bu konumlarda. Yani dert etmeyin kalıntı var diye. Ara ara silin yeterli buradakileri. Günlük silebilirsiniz yada aşağıdaki kod bloğunu bir metin belgesine yapıştırıp/yazıp dosya uzantısını BAT olarak değiştirirseniz ve bu dosyayı 
    Kod:
    shell:startup
     bu konuma atarsanız(Bu konuma ulaşmak için herhangi bir penceredeki konum-adres çubuğuna yazıp ENTER tuşuna basabilirsiniz. Yada Windows Tuşu + R tuşlarına masaüstünde basıp açılan ufak pencereye yazıp Tamam diyerek ulaşabilirsiniz.) sistem her başladığında önceki sistem çalışmasına ait kalıntılar bu dosyanın çalışmasıyla otomatik silinecektir.
  • @echo off
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp\"*.*
  • exit

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle detaylı cevap için teşekkür ederim. Maalesef sistemi aldığımdan bu yana sorunların tamamı var. Testi yaptım fakat sizin de fark ettiğininiz üzere bilinçsiz oldu ama dediklerinizi uygulayıp yine bu başlık altından dönüş sağlayacağım. İyi geceler dilerim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri