RTX 3080'li sistem toplamak(30 Bin TL bütçe)

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, 1 hafta içinde yeni bir sistem toplayacağım daha doğrusu ilk sistemimi. 30K civarında bir paraya mal olacak fakat bu konularda henüz yeteri kadar bilgi birikimim olmadığı için yardımlarınıza ihtiyacım var. Güç ünitesi yeterli mi, parçalar uyumlu mu veyahut soğutma sistemi yeterli mi tam olarak bilemiyorum. Affınıza sığınarak yardımınızı talep ediyorum, şimdiden teşekkürler. Sistemin fotoğrafı aşağıdadır.

https://hizliresim.com/c1kWtw

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Topladığınız sistem hiç iyi değil. Size bana monitör dahil bütçe verin ekipman için olan bütçenizi ayırıp yardımcı olayım size.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Topladığınız sistem hiç iyi değil. Size bana monitör dahil bütçe verin ekipman için olan bütçenizi ayırıp yardımcı olayım size.

Merhaba, naçizane yorumunuz için teşekkür ederim, monitör ve ekipman dahil toplam bütçem tam olarak 30 Bin TL. Ekran kartı olarak RTX 3080 düşünüyorum, onun haricinde başka hiçbir bilgim ve fikrim yok, kendi kendime beğenip topladığım bir sistem sizin gördüğünüz malesef. Gerçekten yardımcı olursanız minnettar olurum. Sistemi "oyun oynamak, gaming" üzerine topluyorum. Fakat intel mi AMD mi onu bile bilemiyorum hep kulaktan dolma bilgilerle :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
INTEL önermem hem genel performans anlamında hemde oyunda 2K ve 4K oyunculukta AMD lehine büyük avantaj var. Ayrıca genel olarak geliştirmeye daha açık bir sistemdir.

Size öneri yapacağım.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
INTEL önermem hem genel performans anlamında hemde oyunda 2K ve 4K oyunculukta AMD lehine büyük avantaj var. Ayrıca genel olarak geliştirmeye daha açık bir sistemdir.

Size öneri yapacağım.

Tamamdır Uğur Bey, beklemedeyim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CPU : 
  1. AMD Ryzen 9 3900XT - 4.7GHz + 64Mb Cache + 12 çekirdek 24 izlek - 4.428 TL
  2. AMD Ryzen 9 3950X - 4.7GHz + 64Mb Cache + 16 çekirdek 32 izlek - 6.849 TL
CPU NOT : Sadece oyun ve iş için 3900XT gayet hızlı bir işlemcidir. 3950X ile aralarında FPS farkı yoktur ama render odaklı işlerde 3950X işlemcisi çekirdek avantajından dolayı öne geçer. Ben 3900XT alır geçerdim ama paranız var en tepede ne varsa onu istiyorsanız 3950X işlemcisini alabilirsiniz.

Anakart : 
  1. MSI MAG X570 Tomahawk (Wi-Fi) - 1.933 TL
  2. ASUS ROG Strix X570-F Gaming - 2.160 TL
  3. MSI MEG X570 UNIFY (Wi-Fi) - 2.505 TL
  4. ASUS ROG Strix X570-E Gaming (Wi-Fi)- 2.669 TL
  5. ASUS ROG Crosshair VIII Hero - 3.443 TL
  6. ASUS ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) - 3.920 TL
Anakart NOT : Bu anakartların hepsi alabiğeceğiniz en iyi anakartlar şuan piyasada olan. Karşılaştırma şu şekilde 1 ve 2 numara eş değer ürünler. 3 ve 4 numara eş değer ürünler ve 5 ile 6 zaten aynı anakart birisi WiFi model. En iyiden başlayarak liste şu şekilde olur 6-5 > 4-3 > 2-1 diye sıralayabilirsiniz ama 1 ve 2 numara bile çok çok iyidir o yüzden bütçeye göre karar verin ve ekran kartınızı ne seçerseniz marka model olarak anakartıda o marka model seçin derim.

GPU : ASUS GeForce TUF RTX 3080 GAMING - 8.150 TL
GPU NOT : Alınabilecek en mantıklı model şu piyasada. Hem sıcaklık, hem performans, hem kalite anlamında. GPU frekansı olayına bakmayın. Bu kartın OC modeli 500 TL daha pahalı ama +75MHz farkı var oda en fazla 5 FPS artış sağlar ki bu kart neredeyse çoğu oyunda 4K ULTRA ayarlarda 100 FPS 'in altına inmiyor yani değecek bir fiyat farkı değil bence. Birde ROG modeller var +1000 TL fark ile onlara da gerek yok bence. MSI vs. modellerinin şuan için fiyat bilgisini bilmiyorum ama 8-9K arası diye düşünün işte.

RAM : 
  1. GSKILL Trident Z Neo RGB 16GB (2x8) DDR4 3600MHz CL16 (F4-3600C16D-16GTZNC) - 1.069 TL
  2. GSKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16) DDR4 3600MHz CL16 (F4-3600C16D-32GTZNC) - 1.669 TL
RAM NOT : Şuan piyasada AMD için daha hızlı bir bellek yok.

SSD M.2 : 
  1. Corsair 1 TB MP510 Force PCIe Gen3 NVMe M.2 SSD - 1.451 TL
  2. Team 1 TB CARDEA Liquid PCIe Gen3 NVMe M.2 SSD - 1.508,22 TL
  3. XPG 1 TB GAMMIX S50 PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD - 1.999 TL
  4. Corsair 2 TB MP510 Force PCIe Gen3 NVMe M.2 SSD - 2.547 TL
  5. XPG 2 TB GAMMIX S50 PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD - 4.039,00 TL
SSD NOT 1 : 2 , 3 ve 5 numaradaki ürünler anakartın kendi M.2 soğutucusu ile kullanılamazlar. Ya görsellikten taviz verip M.2 disklerin kendi soğutucularını kullanacaksınız yada M.2 disklerin soğutucularını çıkartacaksınız. TEAM ürünün soğutmasını sökmenizi tavsiye etmem sıvı ile soğutulan bir üründür.
SSD NOT 2 : Bu ürünler şuan piyasadaki en hızlı en iyi M.2 disklerdir. Bütçenize göre karar verin.

SSD SATA : Samsung 2TB 860 QVO Okuma 550MB-Yazma 520MB SATA SSD (MZ-76Q2T0BW) - 2.135 TL
SSD SATA NOT : Eğer HDD istemiyorum M.2 + SATA SSD yeter derseniz bunu tercih edebilirsiniz.

HDD : 
  1. Seagate IronWolf Pro 3.5 4 TB 7200RPM 128MB Cache - 1.498 TL - 5 Yıl Garantili + 3 Yıl Ücretsiz Veri Kurtarma Hizmeti
  2. Seagate IronWolf Pro 3.5 6 TB 7200RPM 256MB Cache - 1.919 TL - 5 Yıl Garantili + 3 Yıl Ücretsiz Veri Kurtarma Hizmeti
  3. Seagate IronWolf Pro 3.5 6 TB 7200RPM 256MB Cache - 2.338 TL - 5 Yıl Garantili + 3 Yıl Ücretsiz Veri Kurtarma Hizmeti
PSU : 
  1. Seasonic 750W 80+ Bronze M12II-750 Evo Edition Tam Modüler (SEA-M12II-750) - 1.013 TL - 5 Yıl Garanti + 6 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler
  2. Corsair RM 750W 80+ GOLD Tam Modüler (CP-9020195-EU) - 1.070 TL - 10 Yıl Garanti + 5 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler
  3. Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ GOLD Tam Modüler (SSR-750FX) - 1.392 TL - 10 Yıl Garanti + 6 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler
  4. FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinium (PT-1200FM) - 1.539 TL - 7 Yıl Garanti + 6 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler
  5. ASUS ROG Strix 850W 80+ Gold Tam Modüler (90YE00A3-B0NA00) - 1.454 TL - 10 Yıl Garanti + 5 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler ( Seasonic firmasının alt yapısını kullanıyor. ASUS ürün seçmek isterseniz bu ürünü alabilirsiniz. )
  6. Seasonic FOCUS PLUS 850W 80+ GOLD Tam Modüler (SSR-850FX) - 1.483 TL - 10 Yıl Garanti + 6 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler
  7. Corsair HX 1200W 80+ Platinum Tam Modüler (CP-9020140-EU) - 2.081 TL - 10 Yıl Garanti + 5 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler
  8. ASUS ROG THOR 1200W 80+ Platinum Tam Modüler (ROG-THOR-1200P) - 3.089 TL - 10 Yıl Garanti + 5 Akım Koruması + 1. Sınıf Japon Kapasitörler + OLED Watt Ekanı
PSU NOT : Bu ürünlerin hepsi piyasadaki en kaliteli ürünlerden. Daha yukarıya çıkmaya bence gerek yok. Benim buradaki mantıklı bulduklarım F/P dengesi ve kalitede 1 numaradaki ürün. Sonraki üst seviyede 4 ve 7 > 3 ve 6 > 5 ve sonraki en tepe seviyede ise tek ürün var oda ASUS zaten. 2 numarayı listeye aldım ama o ürünü alacağınıza 1 numarayı yada 3 numarayı alın daha iyi bence.

Kasa  : 
  1. XPG Battlecruiser 4x12cm ARGB Fan - 1.049 TL - Piyasadaki 1000 TL ye kadar ve üzerinde 1500 TL civarına kadar en iyi F/P dengesi kalitesi yüksek kasa budur.
  2. ASUS TUF GT501 3x12cm RGB Fan - 1.259 TL
  3. Thermaltake View 51 2x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 1.712 TL
  4. MSI MPG Sekira 500G 2x20cm + 1x12cm Siyah Fan - 1.729 TL
  5. MSI MPG Sekira 500X 3x20cm + 2x12cm ARGB + 1x12cm ARGB + 1x20cm Siyah Fan - 2.137 TL - Yukarıdaki modelden 2 farkı var. Birisi fanları ARGB ve sayısı daha fazla ve birde temperli camlar var önde ve üst bölgede.
  6. ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS 4x14cm Siyah Fan - 2.829 TL
  7. PHANTEKS ENTHOO 719 (Fansız) - 2.131 TL + COOLER MASTER SickleFlow 3x120mm ARGB Fan + Kontrolcü - 414 TL 2 adet kit yeterli olur toplamda 2.959 TL - Şuan piyasadaki en kaliteli en dolu özellikleri 3K fiyatlara kadar sunan en iyi F/P dengesi yüksek kasa bu ürün diyebilirim. Fan seti ise şuan piyasadaki en yüksek H2O değerini ve performans + kalite + ARGB uyumunu bir arada fan setidir.
Kasa NOT 1 : Bu kasalar şuan piyasadaki 3K bütçelere kadar olan en kaliteli en iyi kasalardır. Kalite olarak 1-2 numara denk. 2-3-4-5 numara denk ve 6-7 numara denktir. Bütçenize göre karar verin.
Kasa NOT 2 : MSI yada ASUS kasa seçecekseniz kasa markası ile aynı marka anakart seçin. ASUS kasa + ASUS anakart yada MSI kasa + MSI kasa. Sebebi RGB kontrolcü. Diğer kasalardaki fanlar tüm markalar ile uyumlu.

Soğutma :
  1. SilverStone PF360 ARGB 360mm - 1.176 TL
  2. Arctic Liquid Freezer II 360mm - 1.234 TL
Soğutma NOT : Şuan piyasada daha performanslı F/P dengesi bu kadar yüksek ürün yok. Bu ürünler 2500 TL lik sıvı soğutmalar ile aynı performansı yada daha iyisini bu fiyata sunuyor ve kaliteden ödün vermeden bunu yapıyor. Ben Arctic alırdım ama RGB önemliyse SilverStone alabilirsiniz.

Minimumda toplam 22.400 TL yapıyor.

Şuan incehesap indirimleri var listede size önerebileceğim tek ürün 3700X işlemcisi 8 çekirdekli çok iyi bir oyuncu ve iş işlemcisidir eğer 2500 TL civarına inerse girerse onu alabilirsiniz. Başka bir ürün yok şuan önerebileceğim indirimlerde. Duruma göre yazarım.

Monitör olarak 2K mı 4K istiyorsunuz? Gerçi 4K monitörlere baktım piyasada çok bir ürün yok uygun fiyatlı ama siz yine de belirtin.

Eğer 2K monitör kullanacaksanız AOC Q27G2U 27" 1ms 144Hz 2K VA Panel bu ürün indirime girecek bakabilirsiniz. Ayrıca eğer Asus TUF Gaming GT501 kasasını alacaksanız oda incehesapta indirime girecek yazdığım fiyattan aşağı inerse o kasayı almak istiyorsanız alabilirsiniz.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle gerçekten çok ama çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bu uğraş, gösterdiğiniz bu ilgi için minnettarım. 

PC toplama işinde tamamiyle yeni biri olarak açıklamalarınız o kadar netleştirdi ki bazı şeyleri. Monitör konusunda ben başta 2K yeter diyordum fakat aldığım birçok tavsiyede, "2K ne abi böyle ekran kartına gidip 2K mı alacaksın yazık" falan gibisinden yorumlarla karşılaştım. O yüzden bilemiyorum paraya kıyıp 4K'da alabilirim gibi düşündüm. 

Siz parçaları sanırım mevcut oldukları ya da maddi olarak en uygun oldukları yerlerden atmışsınız onun içinde ayrıca teşekkür ederim. PC toplama konusunda sıfır bilgi sahibi olmam sebebiyle parçaların tek bir yerde olduğu ve montajını da yapabilecek bir siteden alışveriş yapmayı düşünüyorum. YouTube aracılığı ile de çözülmeyecek iş değil gibi ama o topa girmek istemedim, çevremde de bu konuda bilgili kimse yok. Yazdığınız her şeyi tekrar tekrar, ince ince okuyup inceleyeceğim. 

Ekran kartı konusunda, RTX 3080'in MSI versiyonunu almayı düşünüyorum, niçin diye sorarsanız size geçerli bir sebep bile söyleyemem. Daha önce MSI bir gaming laptobum olmuştu ve çok memnun kalmıştım. ASUS ya da MSI almam arasında çok bir fark oluşur mu? Bir de bu ekran kartları ne zaman artık her siteden erişilebilir halde olacak? En kısa sürede siparişi geçmek istiyorum. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum, müthişsiniz gerçekten.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2K 240Hz monitör alınabilir niye alınmasın alınır sorun yok. Örnek olarak size Samsung Odyssey G7 ailesini öneririm. 4K da alabilirsiniz ama 4K iyi bir monitör olarak baktığımda piyasada pek ürün yok olanlarda 7-8K bütçede yani 4K ürün öneremeyeceğim monitör olarak.

Mediamarkt varsa çevrenizde parçaları görütüyorsunuz belli bir ücret kaşılığından birleştirip test edip veriyorlar. Ayrıca bende facebook üzerinden yada whatsapp üzerinden video konferans yöntemiyle montaj yaptırabilirim isterseniz oda sorun değil.

Ekran kartı olarak ASUS , MSI , Gigabyte , EVGA , ZOTAC, PALIT , GALAX , INNO3D gibi markaların tüm ürün ailesine güvenebilirsiniz sorun yaşamazsınız bu konuda ki zaten bu ürünler üst seviye ürünler pişman etmez içiniz rahat olsun. 1-2 hafta içinde tüm ürünler satışa çıkacaktır ama benim tahminin bu işe ekim başına sarkar gibi.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2K 240Hz monitör alınabilir niye alınmasın alınır sorun yok. Örnek olarak size Samsung Odyssey G7 ailesini öneririm. 4K da alabilirsiniz ama 4K iyi bir monitör olarak baktığımda piyasada pek ürün yok olanlarda 7-8K bütçede yani 4K ürün öneremeyeceğim monitör olarak.

Mediamarkt varsa çevrenizde parçaları görütüyorsunuz belli bir ücret kaşılığından birleştirip test edip veriyorlar. Ayrıca bende facebook üzerinden yada whatsapp üzerinden video konferans yöntemiyle montaj yaptırabilirim isterseniz oda sorun değil.

Ekran kartı olarak ASUS , MSI , Gigabyte , EVGA , ZOTAC, PALIT , GALAX , INNO3D gibi markaların tüm ürün ailesine güvenebilirsiniz sorun yaşamazsınız bu konuda ki zaten bu ürünler üst seviye ürünler pişman etmez içiniz rahat olsun. 1-2 hafta içinde tüm ürünler satışa çıkacaktır ama benim tahminin bu işe ekim başına sarkar gibi.

O zaman 2K 240Hz bir monitör ile başlayıp, 4K teknolojisinin daha da gelişmesini bekleyeceğiz gibi. Yakınımda Mediamarkt var fakat böyle bir hizmet verdiklerini bilmiyordum. Yardım teklifiniz için yine ayrıca müteşekkirim çok sağ olun. 

Birkaç hafta bekleyip sabredip RTX 3080'lerin piyasaya düşmesiyle beraber seri bir şekilde toplayacağım PC'yi, o zamana kadar ki oluşabilecek fiyat artışından dolayı diğer ürünleri söyleyebilirim belki. Size bir sorum daha, bir sürü siteden bahsediliyor; sinerji, itopya, inventus, sitem, qp, teknobiyotik vs. bu sitelerin hepsi alışveriş için güvenli midir? Parça alımı ve parçaların montajı anlamında da soruyorum.

Heavy Metal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dostum bende sistem topladım diğer ürünlerin siparişini verdim 2 gün önce ve şuan sadece 3090 nın çıkmasını bekliyorum emin ol çok mantıklı bir düşünce hiç bekleme bile tl de kalma çok riskli , 3090 çıkana kadar ürünlerim vatan bilgisayarda beklemede kalacak 3090 çıktığında satın alacağım montajı yapılıp teslim alacağım  zaman süresi başlayacak 15 gün iade hakkım o zaman başlayacak boşa da gitmiyor tüketici haklarım yani onu demek istedim parçaların parasını verip satın aldım bu arada

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Heavy Metal' Alıntı:
dostum bende sistem topladım diğer ürünlerin siparişini verdim 2 gün önce ve şuan sadece 3090 nın çıkmasını bekliyorum emin ol çok mantıklı bir düşünce hiç bekleme bile tl de kalma çok riskli , 3090 çıkana kadar ürünlerim vatan bilgisayarda beklemede kalacak 3090 çıktığında satın alacağım montajı yapılıp teslim alacağım  zaman süresi başlayacak 15 gün iade hakkım o zaman başlayacak boşa da gitmiyor tüketici haklarım yani onu demek istedim parçaların parasını verip satın aldım bu arada

Ben de aynen öyle düşünüyorum. Bakalım şimdi yavaştan siparişleri geçmeye başlayacağım. İnş sıkıntısız toplanacak sistem :D Hayırlı olsun bu arada sanada.

ugur.gozaydin' Alıntı:

Tavsiyeleriniz üzerinden birtakım tercihler yapmış bulunmaktayım.

https://www.sitem.com.tr/AMD-Ryzen-...-GHz-70MB-105W-7nm-Kutulu-Islemci-purn-204223

https://www.sitem.com.tr/GSKILL-Tri...-LED-PC-Ram-(F4-3600C16D-32GTZNC)-purn-190030

https://www.amazon.com.tr/X570-UNIFY-DDR4-Nesil-Anakartı/dp/B07YWF1G9S

https://www.amazon.com.tr/dp/B07HR5PN9Q?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

https://www.amazon.com.tr/dp/B07V46...e=380333&creativeASIN=B07V462M6M&linkCode=asn

https://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=12187

https://www.teknobiyotik.com/arctic...nli-sivi-islemci-sogutucu-ar-acfre00068a.html

https://www.qp.com.tr/fsp-aurum-pt-1200-aktif-pfc-1200w-80-platinum-guc-kaynagi

Bu şekilde bir sistem toplandığında 26.174 TL'ye denk geliyor. Kalan bütçeye belki az biraz daha ekleyip monitör almayı düşünüyorum. Fakat tabi samsung g7 ailesi biraz bütçeyi aşırıyor. 

Ne düşünüyorsunuz bu sistem hakkında acaba? Tabi en son RTX 3080 eklenecek, onun eklenmiş hali ile 26 Bin TL civarına denk geliyor.

Ha bir de, SSD için Samsung en iyisi diyorlar, sizin önerilerinizde 2 tür SSD vardı oraları tam idrak edemedim açıkçası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dantethenephilim' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

O zaman 2K 240Hz bir monitör ile başlayıp, 4K teknolojisinin daha da gelişmesini bekleyeceğiz gibi. Yakınımda Mediamarkt var fakat böyle bir hizmet verdiklerini bilmiyordum. Yardım teklifiniz için yine ayrıca müteşekkirim çok sağ olun. 

Birkaç hafta bekleyip sabredip RTX 3080'lerin piyasaya düşmesiyle beraber seri bir şekilde toplayacağım PC'yi, o zamana kadar ki oluşabilecek fiyat artışından dolayı diğer ürünleri söyleyebilirim belki. Size bir sorum daha, bir sürü siteden bahsediliyor; sinerji, itopya, inventus, sitem, qp, teknobiyotik vs. bu sitelerin hepsi alışveriş için güvenli midir? Parça alımı ve parçaların montajı anlamında da soruyorum.

Normalde 4K monitör öneriridim ama VA yada IPS 4K adam gibi oyuncu monitörü bulamadım piyasada uygun fiyata. Sene başında bu özelliklerde 4-5K civarına 4K oyuncu monitörleri vardı ama şuan sadece TN paneller var bu fiyatlara ki TN önermem ben. 2K 240Hz alın geçin bence.

Sitelerin hepsi bilindik ve güvenilir olarak bilinen mecralardır ki daha çok var bu tarz site sorun yok yani içiniz rahat olsun.

Heavy Metal' Alıntı:

Ben de aynen öyle düşünüyorum. Bakalım şimdi yavaştan siparişleri geçmeye başlayacağım. İnş sıkıntısız toplanacak sistem :D Hayırlı olsun bu arada sanada.

ugur.gozaydin' Alıntı:

https://www.sitem.com.tr/AMD-Ryzen-...-GHz-70MB-105W-7nm-Kutulu-Islemci-purn-204223

https://www.sitem.com.tr/GSKILL-Tri...-LED-PC-Ram-(F4-3600C16D-32GTZNC)-purn-190030

https://www.amazon.com.tr/dp/B07HR5PN9Q?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

https://www.amazon.com.tr/dp/B07V46...e=380333&creativeASIN=B07V462M6M&linkCode=asn

https://www.teknobiyotik.com/arctic...nli-sivi-islemci-sogutucu-ar-acfre00068a.html

Bu şekilde bir sistem toplandığında 26.174 TL'ye denk geliyor. Kalan bütçeye belki az biraz daha ekleyip monitör almayı düşünüyorum. Fakat tabi samsung g7 ailesi biraz bütçeyi aşırıyor. 

Ne düşünüyorsunuz bu sistem hakkında acaba? Tabi en son RTX 3080 eklenecek, onun eklenmiş hali ile 26 Bin TL civarına denk geliyor.

Ha bir de, SSD için Samsung en iyisi diyorlar, sizin önerilerinizde 2 tür SSD vardı oraları tam idrak edemedim açıkçası.

Şu şekilde yapabilirsiniz.

CPU : AMD RYZEN 9 3900X - 4.189 TL - 3900XT den biraz daha ucuz arada +100 MHz fark var çok önemli sayılmaz bunu alın geçin.

MB : MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi - 2.092 TL
MB NOT : Bu anakart zaten çok güçlü modeller. Bu ürünü seçip buradan da biraz para aktarıyoruz bir kenara.  

RAM : GSKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16) DDR4 3600Mhz CL16 - 1.669 TL - Burada 100 TL kadar daha ucuz.

Diğer bileşenler kalsın. Samsung 27" Odyssey G7 1 ms 240 Hz - 5.999 TL bu monitörüde alırsanız toplamda 7.100 TL kalıyor size. +1000 TL daha ekleyip 3080 kartını alabilirsiniz yada HDD diski WD Blue 2 TB 7200rpm - 538 TL normal disk seçin zaten 2 TB M.2 SSD alıyorsunuz 2 TB HDD yeter buradan +1000 TL kalıyor HDD disk değişiminden zaten para eklemenize gerek kalmadı yani yetiyor bütçe.

Böylece 30K bütçeye 2K 240Hz Monitör + RTX 3080 kartı olan dolu dolu bir sistem kurmuş oluyorsunuz.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Normalde 4K monitör öneriridim ama VA yada IPS 4K adam gibi oyuncu monitörü bulamadım piyasada uygun fiyata. Sene başında bu özelliklerde 4-5K civarına 4K oyuncu monitörleri vardı ama şuan sadece TN paneller var bu fiyatlara ki TN önermem ben. 2K 240Hz alın geçin bence.

Sitelerin hepsi bilindik ve güvenilir olarak bilinen mecralardır ki daha çok var bu tarz site sorun yok yani içiniz rahat olsun.

Şu şekilde yapabilirsiniz.

CPU : AMD RYZEN 9 3900X - 4.189 TL - 3900XT den biraz daha ucuz arada +100 MHz fark var çok önemli sayılmaz bunu alın geçin.

MB : MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi - 2.092 TL
MB NOT : Bu anakart zaten çok güçlü modeller. Bu ürünü seçip buradan da biraz para aktarıyoruz bir kenara.  

RAM : GSKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16) DDR4 3600Mhz CL16 - 1.669 TL - Burada 100 TL kadar daha ucuz.

Diğer bileşenler kalsın. Samsung 27" Odyssey G7 1 ms 240 Hz - 5.999 TL bu monitörüde alırsanız toplamda 7.100 TL kalıyor size. +1000 TL daha ekleyip 3080 kartını alabilirsiniz yada HDD diski WD Blue 2 TB 7200rpm - 538 TL normal disk seçin zaten 2 TB M.2 SSD alıyorsunuz 2 TB HDD yeter buradan +1000 TL kalıyor HDD disk değişiminden zaten para eklemenize gerek kalmadı yani yetiyor bütçe.

Böylece 30K bütçeye 2K 240Hz Monitör + RTX 3080 kartı olan dolu dolu bir sistem kurmuş oluyorsunuz.

An itibari ile siparişleri geçmiş bulunuyorum. Size ne kadar teşekkür etsem azdır, bu işlere daha yeni başlamış birine öyle büyük yardım ettiniz ki, çok ama çok sağ olun. Ekran kartı siparişini de Ekim ayı geldiğinde geçeceğim, gelişmeler oldukça ve yardıma ihtiyaç duydukça size yazabileceğimi umuyorum. Tekrar sağ olun var olun.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler, ilk parça elime ulaştı bile, MSI ana kart. Size "ekran kartı" ile ilgili bir soru sormak istiyorum. 
MSI GeForce RTX 3080 GAMING X TRIO 10G 10GB GDDR6X 320 Bit Ekran Kartı ile MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC 10GB GDDR6X 320 Bit Ekran Kartı arasındaki farklar nelerdir? Hangisi daha iyidir, hangisini almalı?

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sadece soğutma farkı var içindeki tüm bileşenler aynı, bir de gaming x trio modeli fabrika çıkışı olarak biraz daha overclocklandığı için 3-4 fps performans farkı olabilir lakin ventus alırsanız siz de o değerlere o.c yapabilirsiniz zaten

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ventus modeli orta sınıfa hitap eden bir klasmanda iken Trio modeli üst sınıfa hitap eden bir karttır. Normalde 2000 serisinde Ventus modeli biraz daha kısılmış bir soğutma performansına sahipti ama ASUS TUF serisindeki gibi MSI markasıda Ventus modelini soğutma olarak üst seviye ile aynı tuttuysa ki resimleri ve birkaç yabancı kullanıcı yorumu soğutma tarafı iyi gibi bir izlenim bıraktı bende Trio model yerine alınabilir gibi duruyor. Ancak ASUS TUF modeli kadar başarılı değil sanırım öyle bir izlenim oluştu bende ama pişman etmez.

Frekans farkını geçin. En baba frekans artışı bile en fazla 3-5 FPS kazanç sağlar ki bu bakılacak bir değer değildir.

Diğer büyük fark RGB oda fiyatı artırıyor.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ventus modeli orta sınıfa hitap eden bir klasmanda iken Trio modeli üst sınıfa hitap eden bir karttır. Normalde 2000 serisinde Ventus modeli biraz daha kısılmış bir soğutma performansına sahipti ama ASUS TUF serisindeki gibi MSI markasıda Ventus modelini soğutma olarak üst seviye ile aynı tuttuysa ki resimleri ve birkaç yabancı kullanıcı yorumu soğutma tarafı iyi gibi bir izlenim bıraktı bende Trio model yerine alınabilir gibi duruyor. Ancak ASUS TUF modeli kadar başarılı değil sanırım öyle bir izlenim oluştu bende ama pişman etmez.

Frekans farkını geçin. En baba frekans artışı bile en fazla 3-5 FPS kazanç sağlar ki bu bakılacak bir değer değildir.

Diğer büyük fark RGB oda fiyatı artırıyor.

Anladım teşekkürler Uğur Bey. Sanırım ben MSI Trio versiyonunu alacağım piyasaya sürülünce. Sipariş ettiğim tüm parçalar elime ulaştı monitör dahil. Hiçbirinde bir sıkıntı görünmüyor dışarıdan. Tek monitörü çalıştırdım herhangi bir ölü piksel vs. gözükmüyordu. Kasa ise beklediğimden biraz büyük çıktı sadece :D 

Bu arada dediğinizin üzerine MediaMarkt'ı arayarak PC montaj hizmetini sordum fakat bana parçaları onlardan almadığım taktirde montaj hizmeti sağlamadıklarını söylediler. Direttiysem de yanıtları değişmedi. Aynı şekilde Vatan Bilgisayar'da aynı şeyleri söyledi. Hal böyle olunca kurulumu ya bir arkadaşım vakit bulup gelebilirse onunla yapacağız ya da tek başıma yapacağım. Montaj hizmeti veren güvenilir ve önerebileceğiniz başka yerler varsa söyleyebilirseniz sevinirim. Gözümü korkuttu açıkçası tüm bu parçalar ve kablolar. 

Ha bir de size şeyi sormayı unuttum. Orijinal Windows 10 almak istiyorum, artık bunlar hep USB ile satılıyor değil mi? Direk takıp yükleyebiliyoruz Windows'u. Bir de onu sipariş etmem gerekecek galiba. Şimdiden çok teşekkürler.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.yazilimbudur.com/urun/windows-10-professional-dijital-lisans-key/188 Bu siteden alabilirsiniz Oem key olarak satılır ve kargo seçeği ile gelsini satın alırken İŞARETLEMEYİN.Mail yolu ile iletimi seçin kod mail adresinize gelicek ve bunu windows bir key kullan seçeneklerinden kullanın.Bir farkı yok 1400TL ye satılanlardan.Ayrıca şehir ve yer belirtirseniz size montaj yapabilicek yer var mı önerebileceğim bakalım.

KS

Dantethenephilim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
https://www.yazilimbudur.com/urun/windows-10-professional-dijital-lisans-key/188 Bu siteden alabilirsiniz Oem key olarak satılır ve kargo seçeği ile gelsini satın alırken İŞARETLEMEYİN.Mail yolu ile iletimi seçin kod mail adresinize gelicek ve bunu windows bir key kullan seçeneklerinden kullanın.Bir farkı yok 1400TL ye satılanlardan.Ayrıca şehir ve yer belirtirseniz size montaj yapabilicek yer var mı önerebileceğim bakalım.

Tamamdır Enes Bey dediğiniz siteyi ve yöntemi detaylıca inceleyeceğim, teşekkür ediyorum. 

İstanbul'da avrupa yakasında Halkalı'da oturuyorum. Merkezi yerlere uzağım malesef.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri