Soru RTX 4060 Alınmalımı

Ozgurk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
şimdi 2 gündür araştırma yapıyorum çok kararsız kaldım oyuzden buradaki hocalarıma sormak isterim

rtx 4060 8 gb vram 2. el 13500 TL

rtx 4060 ti 16 gb vram 2. el 18000 Tl

şimdi ikisininde kutu fatura furmark testi ve güvenlik etikleri var ama ikisi aynı güç olarak tabi işin içine fgm ve dlss girince vram olarak öne geçiyor 16gb vram

oynuycam oyunlar çoğunlukla gta 5 fivem valorant squad cs 2 dir

işlemcim ryzen 7 5700x

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
162
şu an bile pek çok oyun 2k çözünürlükte detaya yüklenince 8gb vram'ı zorluyor. mevcut sisteminde anakarta göre ya pciexpress 3 var yada 4 şayet b550 veya üstü bir anakart yoksa pciexpress 3.0 var ve gpu vram'ın aşıldığında buda beklenenden fazla fps kaybı demek.

ilerde gta 6 çıkıcak o çıkacak bu çıkacak. 12gb gpu vram başlangıç değeri olacak. elbette 16gb vram'ın faydası olacaktır. artı biri 4060 diğer 4060ti.

bu kartlardan da güçlüsünü alabilecek bütçen varsa. şunuda önerebilirim. nvidia senin için olmazsa olmaz değilse.

bide hangi nvidia kartlardan bahsediyorsun premium modeller var nispeten zayıf soğutmalı olanlar var. sana önerdiğim pulse kart soğutma ve sessizlik açısından gayet başarılı.

bide ek olarak misal ryzen 5 5600'ün rx 6800xt lere kadar çok başarılı besleyebildiği ama aynı klasman nvidia kartlarda okadar başarılı olmadığı yorumları vardı. bunuda gözününde bulundur.

KS

Ozgurk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
şu an bile pek çok oyun 2k çözünürlükte detaya yüklenince 8gb vram'ı zorluyor. mevcut sisteminde anakarta göre ya pciexpress 3 var yada 4 şayet b550 veya üstü bir anakart yoksa pciexpress 3.0 var ve gpu vram'ın aşıldığında buda beklenenden fazla fps kaybı demek.

ilerde gta 6 çıkıcak o çıkacak bu çıkacak. 12gb gpu vram başlangıç değeri olacak. elbette 16gb vram'ın faydası olacaktır. artı biri 4060 diğer 4060ti.

bu kartlardan da güçlüsünü alabilecek bütçen varsa. şunuda önerebilirim. nvidia senin için olmazsa olmaz değilse.

bide hangi nvidia kartlardan bahsediyorsun premium modeller var nispeten zayıf soğutmalı olanlar var. sana önerdiğim pulse kart soğutma ve sessizlik açısından gayet başarılı.

bide ek olarak misal ryzen 5 5600'ün rx 6800xt lere kadar çok başarılı besleyebildiği ama aynı klasman nvidia kartlarda okadar başarılı olmadığı yorumları vardı. bunvidiauda gözününde bulundur.
nvidia şöyle sonuçta 100 fps alan bir oyunda fgm yi açınca yada dlss i fps uçuyor amd olarak rx 9060 xt harika bir kart
ama işte dlls 5 çıktı biliyorsunuz görüntü kalitesi mükemmel oldu bende açıkçası beğendim ama fps önemli tabi benim için oyuzden çok kararsızım

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
162
şahsen dlss yada fsr gibi özellikler grafik kalitesini düşürdüğü için pek sevmiyorum. ama bu durum kullanıcıdan kullanıcıya değişir. fps açlığı çekilen cs2 valorant gibi oyunlarda desteği varmıydı bunların ayrıca şu an hatırlamıyorum.

1790259674277.png

şu videodan bir alıntı yaptım. iki scaling özelliği ve frame generation açılmış. şonuçlara bir bakabilirsin.

birde daha bir aylık çok güncel bir testte tam senin işlemcin ve 9060 xt ile bir inceleme var. oyunlar içinde cs2 de var. nvidia'dan başka ekran kartı istemiyorum demiyorsan videoyu bir inceleyebilirsin.

sadece bilgi verme amaçlı yazıyorum. ödenecek tutar sizin. nvidia bu işin tekeli dersen onada saygım var. bence 4060 8gb eleyin. 4060ti 16 yada 9060xt 16 birisi olsun.

dlss 5 konusundada yapay zekadan biraz bilgi aldım. çünkü defaultta rtx 5000 serisi içindi.

NVIDIA DLSS 5 resmi olarak yalnızca RTX 50 serisi için duyurulmuş olsa da, topluluk modları ve araçlar yardımıyla RTX 4060 Ti gibi 40 serisi kartlarda da gayriresmi olarak çalıştırılabilmektedir. [1, 2]

DLSS 5 ve RTX 4060 Ti Durumu
    • Resmi Destek: NVIDIA, DLSS 5 teknolojisini ilk etapta yalnızca yeni nesil RTX 50 serisi ekran kartları için piyasaya sürdü. [1]
    • Modlar ve Araçlar: Oyuncular ve modcular, oyunlardan aldıkları DLSS 5 dosyalarını OptiScaler veya DLSS Swapper gibi araçlarla RTX 40 ve hatta RTX 20/30 serisi kartlara uyarlayabiliyor. [1]
    • Performans: RTX 4060 Ti gibi kartlarda DLSS 5'in sinirsel işleme (neural rendering) ve gelişmiş kare oluşturma özellikleri açılabilse de, donanıma aşırı yük bindirdiği için ciddi performans düşüşleri, gecikme (input lag) ve kare hızı sorunlarına yol açabiliyor. [1, 2]

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri