şahsen dlss yada fsr gibi özellikler grafik kalitesini düşürdüğü için pek sevmiyorum. ama bu durum kullanıcıdan kullanıcıya değişir. fps açlığı çekilen cs2 valorant gibi oyunlarda desteği varmıydı bunların ayrıca şu an hatırlamıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 47392
şu videodan bir alıntı yaptım. iki scaling özelliği ve frame generation açılmış. şonuçlara bir bakabilirsin.
birde daha bir aylık çok güncel bir testte tam senin işlemcin ve 9060 xt ile bir inceleme var. oyunlar içinde cs2 de var. nvidia'dan başka ekran kartı istemiyorum demiyorsan videoyu bir inceleyebilirsin.
sadece bilgi verme amaçlı yazıyorum. ödenecek tutar sizin. nvidia bu işin tekeli dersen onada saygım var. bence 4060 8gb eleyin. 4060ti 16 yada 9060xt 16 birisi olsun.
dlss 5 konusundada yapay zekadan biraz bilgi aldım. çünkü defaultta rtx 5000 serisi içindi.
NVIDIA
DLSS 5 resmi olarak yalnızca RTX 50 serisi için duyurulmuş olsa da, topluluk modları ve araçlar yardımıyla RTX 4060 Ti gibi 40 serisi kartlarda da gayriresmi olarak çalıştırılabilmektedir. [
1,
2]
DLSS 5 ve RTX 4060 Ti Durumu
- Resmi Destek: NVIDIA, DLSS 5 teknolojisini ilk etapta yalnızca yeni nesil RTX 50 serisi ekran kartları için piyasaya sürdü. [1]
- Modlar ve Araçlar: Oyuncular ve modcular, oyunlardan aldıkları DLSS 5 dosyalarını OptiScaler veya DLSS Swapper gibi araçlarla RTX 40 ve hatta RTX 20/30 serisi kartlara uyarlayabiliyor. [1]
- Performans: RTX 4060 Ti gibi kartlarda DLSS 5'in sinirsel işleme (neural rendering) ve gelişmiş kare oluşturma özellikleri açılabilse de, donanıma aşırı yük bindirdiği için ciddi performans düşüşleri, gecikme (input lag) ve kare hızı sorunlarına yol açabiliyor. [1, 2]