RTX 4090 Satın Aldı, Kutudan Boş Metal Çıktı

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Az önce reddit üzerinde denk geldim. NewEgg'den bir kişi RTX 4090 satın alıyor. Kutu içerisinden (iddiaya göre) iki adet metal parçası çıkıyor. Kişi tüketici kuruluna başvurmuş ama henüz NewEgg tarafından bir haber gelmemiş.

Sizce kullanıcı kendi koymuş olabilir mi? Yoksa firmasal kaynaklı mıdır?

Düşüncesi bile sıkıntılı :)

eWFArHDRFxMp7xgqhNZoke-970-80.jpg

Kaynak: https://www.tomshardware.com/news/geforce-rtx-4090-newegg-switcheroo

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Kullanıcı koysa farklı saçma bir şey koyardı. Metal koymuşlar ki kutu ağır olsun içi boş diye şüphe duyulmasın.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
oturur ağlardım sanırım neden bana denk geldi diye vay arkadaş trde de yapan olur kesin örnek alıp :D

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Kullanıcının yapacağını sanmıyorum. Siteyi ilk defa gördüm, duydum ama İnşallah kullanıcı uyduruyordur :D.

NvdiaAti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Karalama kampanyası bence nvdia markasına. Newegg'den 3 tane msi gamebook aldım hepsi newegg satıcılıydı. Satıcısı farklı ise bunun güvencesi veriliyor mu onu bilmiyorum ki bu da ikinci ihtimal olabilir.

Aerox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
56
Sanmıyorum newegg büyük bir firma belki
kargodayken birileri değiştirmiş olabilir

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Az önce reddit üzerinde denk geldim. NewEgg'den bir kişi RTX 4090 satın alıyor. Kutu içerisinden (iddiaya göre) iki adet metal parçası çıkıyor. Kişi tüketici kuruluna başvurmuş ama henüz NewEgg tarafından bir haber gelmemiş.

Bu kullanıcının söylediğine göre Newegg hesabını kilitlemiş.
Benim merak ettiğim nokta, metaller içinde sabitlenmiş durmuyor.
Yani küçük olan köşeli ve nakliyat sırasında süngerde izler bırakırdı
Ve 2 tane olduğu için kutu sallandıkça şıngır şıngır öterdi, hiç mi fark edilmemiş. 2 taraf için de şüpheli duruyor.

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Aslında olayın devamı varmış;
Kullanıcı beklenen RTX 4090 GPU'su hakkında daha fazla yorum yaptı. Newegg'e kötü ambalaj hakkında şikayet etmesi gerekebileceğini düşünerek kutuyu açmadan önce fotoğraflarını çektiğini söyledi. Ardından, kutuyu açmadan önce hasarlı köşelerinin başka bir fotoğrafı çekildi. Ardından, Newegg müşterisi, grafik kartını açmaya devam ederken, kutuyu çevirirken fark edilir bir "tıkırtı" olduğunu söyledi.
Lakin buna rağmen Newegg kişinin daha fazla paylaşım yapmaması adına hesabını kilitlemiş. Müşteri hizmetleri departmanından hiçbir şekilde geri dönüş olmamış.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Kullanıcı beklenen RTX 4090 GPU'su hakkında daha fazla yorum yaptı. Newegg'e kötü ambalaj hakkında şikayet etmesi gerekebileceğini düşünerek kutuyu açmadan önce fotoğraflarını çektiğini söyledi. Ardından, kutuyu açmadan önce hasarlı köşelerinin başka bir fotoğrafı çekildi. Ardından, Newegg müşterisi, grafik kartını açmaya devam ederken, kutuyu çevirirken fark edilir bir "tıkırtı" olduğunu söyledi.
Lakin buna rağmen Newegg kişinin daha fazla paylaşım yapmaması adına hesabını kilitlemiş. Müşteri hizmetleri departmanından hiçbir şekilde geri dönüş olmamış.
Hem kendilerini kötülemek istemiyorlar hem de ilgilenmiyorlar. Büyük bir markadan beklenecek hareket değil.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169

Reddit'te pek çok kişi bu kullanıcıya yasal hakları ile ilgili detaylı öneriler vermiş. Muhtemelen devamı da gelecektir.

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Hem kendilerini kötülemek istemiyorlar hem de ilgilenmiyorlar. Büyük bir markadan beklenecek hareket değil.
Zaten bu tarz firmalar bunu yapıyorsa demiyorum en azından ürün hakkında ilgilenmiyorlarsa demektir ki artık elle dokunduğumuz gözle gördüğümüz şeyi alma yoluna yavaş yavaş geri dönüyoruz sanırım korkunç rakamlar...

KS

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367

Hesabı kitleyerek daha saçma bir hareket yapmışlar. İlginç geldi bana..

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Hesabı kitleyerek daha saçma bir hareket yapmışlar. İlginç geldi bana..
Zaten bu hareket olayı kabullenmek demek. Zaten kullanıcı elinde görüntülerde mevcutmuş, merdiven altı firma gibi davranmak böyle dev bir kuruluşa hiç yakışmayacak hareketler.

Blaster

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
PS5 diye 5 KG'lık pirinç alan var. Olabiliyor yani böyle şeyler.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446

Ekli dosyayı görüntüle 9859

Kaynak: https://www.tomshardware.com/news/geforce-rtx-4090-newegg-switcheroo
Newegg gibi dev bir firmadan böyle bir şey olacağını asla düşünmemiştim. Karalama kampanyası gibi birşeyde olabilir hocam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri