RTX3060 LAPTOP MU RTX2060 S MASAÜSTÜ MÜ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

d0minik3777

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Elimde zamanında 4000 tlye aldığım MSI RTX2060SUPER 8GB 256 BIT ekran kartı var seneye üniversiteye geçeceğim ve orada laptop lazım olacak diyorlar genelde o yüzden 8 bine satıp üstüne para koyup monster Rtx3060 lı laptopunu almalı mıyım sizce değer mi ? yoksa mining mi yapmalıyım ya da iPad alıp oradan işlerimi görebilir miyim veyahut 5 bin tlye bir laptop işimi görür mü bunu nasıl değerlendirebilirim yardımcı olabilir misiniz. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi üniversitede ne bölüm okuyacaksınız? Bunu soruyorum çünkü alacağınız cihazı değerlendirmek ve işinizi görecek makinenin ne olacağını belirlemek amacım. Buna göre Laptop veya iPad gibi bir tablet işinizi görür mü net konuşabilirim. 

RTX 2060 Super masaüstü ekran kartı mobilde Max-Q olmayan RTX 3060 kartı ile çoğu oyunda denk performans sunuyor. RTX performansında ise mobildeki RTX 3060 daha iyi. Yani aralarında 2060 Super lehine 20% kadar bir avantaj var ama çok büyük bir kayıp olmaz sizin için.

NOT : Mining için bir şey diyemiyorum ama beklemeniz daha mantıklı olacak gibi duruyor. Sebebi Temmuz aylarında özellikle Etherium sistemine bir güncelleme gelmesi bekleniyor.

KS

d0minik3777

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Makine mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Yani genel olarak 2060 super 3060 mobilden rtx hariç daha iyi diyorsunuz değil mi? Mining için de etherium kapanacak diyorlar ben hiç ilgilenmedim mining ile şu ana kadar o yüzden bilemiyorum sanırım beklemeliyim bir süre.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Genel performans anlamında aralarında 20% bir fark var 2060 Super lehine evet. Ancak RTX konusunda 3060 kartı denk yada daha iyi sonuçlar verebiliyor. Yani çok büyük kayıplarınız olmaz ama tekrar altını çiziyorum RTX 3060 kartının Max-Q olmaması gerekiyor. Max-Q nedir derseniz Max-Q mobil cihazlar için ekran kartının gücü bir miktar kesilmiş versiyonu demek oluyor. Max-P modeli için konuşuyorum.

Mining olayı için ise Ehterium için kapanma gibi değilde ekran kartı ile bu işi yapmaya kazma sınırı ve bazı kurallar filan getirilecek gibi duruyor. Eğer böyle olursa Etherium fiyatları düşebilir yada tam tersi yükselebilir. Belirsiz yani bayağı. Bende net bilmiyorum duyduklarımı yorumladım biraz.

Sizin için eğer mühendislik uygulamaları vs. olacaksa 3D çizimler vs. özellikle makine mühendisliği bölümünde ki bildiğim kullanılıyor size Laptop gerekir. iPad ile biraz zorlanabilirsiniz bu işte ki birde çizim kalemi gerekecektir zaten. O yüzden Laptop daha iyi bir tercih olur. Diğer bölüm içinde her durumda Laptop önerebilirim size çünkü büyük ihtimalle Windows ve benzeri işletim sistemleri üzerine dersler olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri