RTX3070ti Nasıl Bağlanır?

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Bu fotoğraftaki gibi yapma. Bunun ek bağlantı gibi durmayanını tak. Bir de bu kablonun aynısından güç kaynağından bir tane daha gelecek onu tak aynı şekilde.
Ben fotoğraftaki gibi ek kısımıyla birlikte taktım ne gibi sıkıntısı olsun ki?

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Çünkü bir kablo maksimum 150W taşıyabiliyor. Eğer kartın 150W’dan fazla güç çekebiliyorsa bile kartına maksimum 150W güç gider. Aynı kart ile diğerlerinin aldığından daha az performans alabilirsin.
@ugur.gozaydin hocam peki önerdiğiniz psuda yine böyle ekliydi diğeri de kalabalık gözükmez mi eğer ayrı ayrı takarsam kart yükte 220W istiyor gibi bir şey yazıyor İnternette.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Konu çok uzamış bir özet geçerseniz iyi olur.
GPU için PSUdan çıkan kablo dan 6+2 ve aynı kablodan çıkan bir 6+2 daha kablo vardı ve ben o kablonun iki tarafını da takarak 16 pin takmış oldum ama arkadaş tek kablodan 16pini beslersen maksimum 150w gelir ve yeterli besleyemeyebilirsiniz demiş, benim GPU da yük altında 220W istiyor deniyor internette.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Maksimumda bir limit var ama o durum PSU yani güç kaynağında bulunan kabloların kalitesine göre değişir. Size tavsiyem işinizi garantiye alın ve 2 ayrı kablodan besleme yapın.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Maksimumda bir limit var ama o durum PSU yani güç kaynağında bulunan kabloların kalitesine göre değişir. Size tavsiyem işinizi garantiye alın ve 2 ayrı kablodan besleme yapın.
Öyle kalabalık olur diye takmamıştım ama dediğinizi deneyeceğim, Sharkoon Silentstorm Cool Zero 850W 80+ Gold benim PSU. Bu arada yük altında GPUnun daha çok ısınmasının bir nedeni de bu olabilir mi?

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Hocam şuan tek kabloyla besleme yapıyorum tek kabloda 2 adet 8 pin çıkışı var.

Bunu 2 ayrı kabloyla mı beslemeye alayım

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
2 ayrı kablodan kasıt zaten 2 tane 8 pin hocam , kolaylık olsun diye aynı kablo üzerine 2 pin atıyorlar yeni PSU modellerinde
hocam tamam işte bende tek kablodan 2 adet 8 pin geliyor bu şekilde yapmam doğru mu.

yoksa 2 ayrı kablo mu çıkartayım psudan

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
hocam tamam işte bende tek kablodan 2 adet 8 pin geliyor bu şekilde yapmam doğru mu.

yoksa 2 ayrı kablo mu çıkartayım psudan
Uğur hocamın önerisine göre 2 ayrı kablodan çıkarmalıyız ben de kalabalık olmasın diye senin gibi yapmıştım.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Uğur hocamın önerisine göre 2 ayrı kablodan çıkarmalıyız ben de kalabalık olmasın diye senin gibi yapmıştım.
işte tek kablodan geçen güç yeterli gelmez bence hocam doğru söylüyor olabilir.

ama youtubeda baktım çoğu kişi benim yaptığım gibi yapmış kalabalık olmasın diye

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68

ama youtubeda baktım çoğu kişi benim yaptığım gibi yapmış kalabalık olmasın diye
Ben söküp ayrı ayrı takıcam artık aklımda soru işareti de kalmamış olur kalabalık olan 8 pinlik kabloları da birbirine bağlıyıp taktığım kabloların arkasına saklamayı düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

PSU kablolarında AWG olarak geçen bir direnç birimi vardır. Ne kadar gücü sorunsuz aktarabildiğini bu değerden öğrenebiliyoruz. Genelde işi garantiye almak için detaylara boğulmamak adına 2 ayrı kablodan besleme yapmak daha doğru olur.

• Beğen
Reactions: XXL
KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
PSU kablolarında AWG olarak geçen bir direnç birimi vardır. Ne kadar gücü sorunsuz aktarabildiğini bu değerden öğrenebiliyoruz. Genelde işi garantiye almak için detaylara boğulmamak adına 2 ayrı kablodan besleme yapmak daha doğru olur.
Teşekkürler hocam iki ayrı kablodan besleme yapacağız.

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Hocam ben taktım ve ek olan kısımları kablonun devamına doğru bağladım şu an eskisinden daha güzel gözüküyor ve bilgisayar yük altına girince önceden %99 GPU kullanırken şu an %100 gözüküyor furmarkta, bunla ilgili mi bilmiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri