Takabildiniz mı hocam ?
Başkalarının konularında sorulan sorulara cevap vermiyoruz.birşey soracağım b460 m pro da overlock oluyor mu mhz yükseltme gibi
Ben fotoğraftaki gibi ek kısımıyla birlikte taktım ne gibi sıkıntısı olsun ki?Bu fotoğraftaki gibi yapma. Bunun ek bağlantı gibi durmayanını tak. Bir de bu kablonun aynısından güç kaynağından bir tane daha gelecek onu tak aynı şekilde.
Ben fotoğraftaki gibi ek kısımıyla birlikte taktım ne gibi sıkıntısı olsun ki?
Takmıştı.Takabildiniz mı hocam ?
@ugur.gozaydin hocam peki önerdiğiniz psuda yine böyle ekliydi diğeri de kalabalık gözükmez mi eğer ayrı ayrı takarsam kart yükte 220W istiyor gibi bir şey yazıyor İnternette.Çünkü bir kablo maksimum 150W taşıyabiliyor. Eğer kartın 150W’dan fazla güç çekebiliyorsa bile kartına maksimum 150W güç gider. Aynı kart ile diğerlerinin aldığından daha az performans alabilirsin.
Konu çok uzamış bir özet geçerseniz iyi olur.@ugur.gozaydin hocam peki önerdiğiniz psuda yine böyle ekliydi diğeri de kalabalık gözükmez mi eğer ayrı ayrı takarsam kart yükte 220W istiyor gibi bir şey yazıyor İnternette.
GPU için PSUdan çıkan kablo dan 6+2 ve aynı kablodan çıkan bir 6+2 daha kablo vardı ve ben o kablonun iki tarafını da takarak 16 pin takmış oldum ama arkadaş tek kablodan 16pini beslersen maksimum 150w gelir ve yeterli besleyemeyebilirsiniz demiş, benim GPU da yük altında 220W istiyor deniyor internette.Konu çok uzamış bir özet geçerseniz iyi olur.
Öyle kalabalık olur diye takmamıştım ama dediğinizi deneyeceğim, Sharkoon Silentstorm Cool Zero 850W 80+ Gold benim PSU. Bu arada yük altında GPUnun daha çok ısınmasının bir nedeni de bu olabilir mi?Maksimumda bir limit var ama o durum PSU yani güç kaynağında bulunan kabloların kalitesine göre değişir. Size tavsiyem işinizi garantiye alın ve 2 ayrı kablodan besleme yapın.
Hocam şuan tek kabloyla besleme yapıyorum tek kabloda 2 adet 8 pin çıkışı var.Maksimumda bir limit var ama o durum PSU yani güç kaynağında bulunan kabloların kalitesine göre değişir. Size tavsiyem işinizi garantiye alın ve 2 ayrı kablodan besleme yapın.
2 ayrı kablodan kasıt zaten 2 tane 8 pin hocam , kolaylık olsun diye aynı kablo üzerine 2 pin atıyorlar yeni PSU modellerindeHocam şuan tek kabloyla besleme yapıyorum tek kabloda 2 adet 8 pin çıkışı var.
Bunu 2 ayrı kabloyla mı beslemeye alayım
hocam tamam işte bende tek kablodan 2 adet 8 pin geliyor bu şekilde yapmam doğru mu.2 ayrı kablodan kasıt zaten 2 tane 8 pin hocam , kolaylık olsun diye aynı kablo üzerine 2 pin atıyorlar yeni PSU modellerinde
Uğur hocamın önerisine göre 2 ayrı kablodan çıkarmalıyız ben de kalabalık olmasın diye senin gibi yapmıştım.hocam tamam işte bende tek kablodan 2 adet 8 pin geliyor bu şekilde yapmam doğru mu.
yoksa 2 ayrı kablo mu çıkartayım psudan
Valla ben yanlış anlamış da olabilirim ayri kablodan yazmış Uğur hocam vardır bir bildiği garanti olsun istersenizhocam tamam işte bende tek kablodan 2 adet 8 pin geliyor bu şekilde yapmam doğru mu.
yoksa 2 ayrı kablo mu çıkartayım psudan
işte tek kablodan geçen güç yeterli gelmez bence hocam doğru söylüyor olabilir.Uğur hocamın önerisine göre 2 ayrı kablodan çıkarmalıyız ben de kalabalık olmasın diye senin gibi yapmıştım.
Ben söküp ayrı ayrı takıcam artık aklımda soru işareti de kalmamış olur kalabalık olan 8 pinlik kabloları da birbirine bağlıyıp taktığım kabloların arkasına saklamayı düşünüyorum.işte tek kablodan geçen güç yeterli gelmez bence hocam doğru söylüyor olabilir.
ama youtubeda baktım çoğu kişi benim yaptığım gibi yapmış kalabalık olmasın diye
PSU kablolarında AWG olarak geçen bir direnç birimi vardır. Ne kadar gücü sorunsuz aktarabildiğini bu değerden öğrenebiliyoruz. Genelde işi garantiye almak için detaylara boğulmamak adına 2 ayrı kablodan besleme yapmak daha doğru olur.işte tek kablodan geçen güç yeterli gelmez bence hocam doğru söylüyor olabilir.
ama youtubeda baktım çoğu kişi benim yaptığım gibi yapmış kalabalık olmasın diye
Teşekkürler hocam iki ayrı kablodan besleme yapacağız.PSU kablolarında AWG olarak geçen bir direnç birimi vardır. Ne kadar gücü sorunsuz aktarabildiğini bu değerden öğrenebiliyoruz. Genelde işi garantiye almak için detaylara boğulmamak adına 2 ayrı kablodan besleme yapmak daha doğru olur.
Hocam ben taktım ve ek olan kısımları kablonun devamına doğru bağladım şu an eskisinden daha güzel gözüküyor ve bilgisayar yük altına girince önceden %99 GPU kullanırken şu an %100 gözüküyor furmarkta, bunla ilgili mi bilmiyorum.PSU kablolarında AWG olarak geçen bir direnç birimi vardır. Ne kadar gücü sorunsuz aktarabildiğini bu değerden öğrenebiliyoruz. Genelde işi garantiye almak için detaylara boğulmamak adına 2 ayrı kablodan besleme yapmak daha doğru olur.