RX 570 ve Corsair VS450

Sirbe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. Elimde Asus Rog Strix RX 570 versiyonu var güç kaynağı olarak ise Corsair VS450 +80 fakat bazı oyunlar da kernel power hatası alıyorum bir anda pc restart atıyor kendine mesela state of decay 2 ve Black Desert vs. gibi oyunlar da pc kapanıyor bunun çözümü sadece psu değiştirmek mi yoksa başka bir şeyden dolayı mı oluyor ? (undervolt denedim)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer işlemcide OC varsa geri alın işlemi ve tüm sistemdeki XMP vs. OC işlemlerini geri alın ayarları yazılımlardan standart ayarlara geri alıp deneyin. Yazılım bazlı sorun olup olmadığını anlamak için sistemdeki ekran kartı ve anakart çipset sürücünüzü kaldırıp tekrar kurun eğer çipset sürücünüz kurulu değilse kurun. Daha sonra ısılarınızı kontrol edin ısı değerleri çok yüksekse 90 derece ve üzeri gibi değerler bu tarz sorunlara neden olabilir. BIOS güncellemeniz varsa güncelleyin ve tüm bunların sonuçlarını paylaşın.

KS

Sirbe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer işlemcide OC varsa geri alın işlemi ve tüm sistemdeki XMP vs. OC işlemlerini geri alın ayarları yazılımlardan standart ayarlara geri alıp deneyin. Yazılım bazlı sorun olup olmadığını anlamak için sistemdeki ekran kartı ve anakart çipset sürücünüzü kaldırıp tekrar kurun eğer çipset sürücünüz kurulu değilse kurun. Daha sonra ısılarınızı kontrol edin ısı değerleri çok yüksekse 90 derece ve üzeri gibi değerler bu tarz sorunlara neden olabilir. BIOS güncellemeniz varsa güncelleyin ve tüm bunların sonuçlarını paylaşın.
OC hiç yapmadım yapmam da :D sürücülerin hepsi güncel daha format atalı 1 ay olmadı ki 1 ay öncesinde de aynı sorun vardı maalesef . PC aniden kapanacağını bildiğim için AMD kendi mobil uygulamasından baktım CPU sıcaklığı da 65 dereceyi geçmedi GPU en fazla 115-120 W gibi değerlere çıktı CPU ise 30-40 W arası geziyordu bu arada işlemcim de i5-6402p

Resim 1 : http://i.hizliresim.com/BOj3jL.jpg
Resim 2 : http://i.hizliresim.com/VQjmjB.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizi anlıyorum OC yok işlemcide ki zaten olamaz OC olan bir işlemci değil. RX 570 olan bir sisteme 400W PSU yeterde artar bile PSU odaklı güç yetmeme durumu söz konusu değil. Eski bir işlemci olduğundan anakartın BIOS güncellemesi olduğunu sanmam bunu da geçebiliriz. 2 soru işareti var bu durumda ya sistemde bir arızalı bileşen söz konusu yada evin elektrik sisteminde bir sorun var. Öncelikle sisteme güç aldığınız prizi değiştirin ve prizde topraklama olduğundan emin olun. Ayrıca uzatma kablosu kullanmayın. İşe yaramaz ise bileşenlerin teker teker başka bir sistemde test edilmesi gerekir ve alınan en son bileşen ne ise onunla başlanmalı.

KS

Sirbe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizi anlıyorum OC yok işlemcide ki zaten olamaz OC olan bir işlemci değil. RX 570 olan bir sisteme 400W PSU yeterde artar bile PSU odaklı güç yetmeme durumu söz konusu değil. Eski bir işlemci olduğundan anakartın BIOS güncellemesi olduğunu sanmam bunu da geçebiliriz. 2 soru işareti var bu durumda ya sistemde bir arızalı bileşen söz konusu yada evin elektrik sisteminde bir sorun var. Öncelikle sisteme güç aldığınız prizi değiştirin ve prizde topraklama olduğundan emin olun. Ayrıca uzatma kablosu kullanmayın. İşe yaramaz ise bileşenlerin teker teker başka bir sistemde test edilmesi gerekir ve alınan en son bileşen ne ise onunla başlanmalı.
Evin elektriği ile bir sorun olduğunu düşünmüyorum 1 senedir bu sistemi kullanıyorum okul için denizliye geldi burada da sorun devam ediyor. en son bileşen ise ekran kartım kendisinde mi acaba bir sıkıntı var.
Hocam bir de şöyle bir şey var FurMark testinde hem cpu hem de gpu kullandırtıyorum %100 ama kapanmıyor o zaman sadece bazı oyunlarda kapanıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CPU ve GPU yüküne bağlı kapanma değildir o şey RAM ve diğer bileşenlerin de yani tüm sistemin yüke girmesine bağlı oluyor gibi duruyor. RAM yada Disk odaklı sorununuz olabilir çift RAM kullanıyorsanız teker teker deneyin ve ayrı slotlarda deneyin. Daha sonra farklı disk ile deneyin işe yaramazsa donanım bazlı tüm sistemin yüküne bağlı kapanma oluyor demektir buda anakart sorunu olabilir. Yada PSU arızalıysa tüm sistemin yükünü kaldıramıyor olabilir yani çok olasılık var dene yanıl yöntemi.

KS

Sirbe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Furmark da kapanmıyor dedim fakat az önce 3 kere test yaptım gpu başlatıyorum 120w kadar çıkıyor sonra cpu tam başlattığım da pc resetleniyor ekran kartını alırken ilk önce başka bir sistemde test etmiştim 2. el olduğu için sıkıntısız çalışıyordu. en yakın zamanda psu değiştirmeyi düşünüyorum inşallah sorun ondandır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri