RX 5700 XT ekran kartı rgb sorunu

Azmiyasr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba 

yaklaşık 1.5 veya 2 yıldır kullandıgım sapphire nitro+ 5700 xt marka ekran kartım var ve 1 aydır ekran kartının uzerındekı şerit şeklinde olan rgb ışıklandırma sabit ve soluk yanmakta  TRıXX uygulamasından ayarlamaya çalıştım herhangi birşey olmadı format attım yine duzeltemedım sorun ekran kartı arızası olabılır mı yardımcı olacak arkadaşlara  teşekurler

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Cvp: RX 5700 XT ekran kartı rgb sorunu

Selamlar hocam,

Aşağıdaki şeritten bahsediyoruz değil mi? Sapphire aydınlatmasında bir problem var mı? Kartı hangi amaçla kullanıyorsunuz? Mining yapıyorsanız eğer yük altında 7/24 çalıştığı için aynı problemi yaşayan pek çok kişi mevcut. Kart belli sıcaklık aralığında çipseti zorladığı için, RGB aydınlatmalar zaman içerisinde bozulmalara uğradığı görülüyor.

Standart bir kullanıcıysanız, yine bu durum denk gelmiş olabilir. Garantisi mevcutsa, ürünün içi açılıp kontrol edilmesi lazım.

KS

Azmiyasr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kartı normal kullanıyorum oyun vs zorlama yapmadım mining gibi üzerindeki Sapphire ışıklandırmasıda yanmıyor sadece şeritin altındaki yer yanıyor
 aşağıdaki resimde olduğu gibi

​​​​​​

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366

Kart bir de baya eğik duruyor slottan hocam. Sizden ricam ekran kartını sökmeyi biliyorsanız, slottan bir çıkartın. Kasayı yan yatırın ve ekran kartını takıp tekrar öyle dener misiniz? Hiç sökmediyseniz denemeyin. Sadece RGB yüzünden ekstra problem çıkmasın..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

LED arızası, kablosunda bir sorun veya LED kontrolcüsünden bir problem olabilir. Kabloysa siz kontrol edebilirsiniz ama diğer şeyleri siz kontrol edemezsiniz servis çözmeli.

KS

Azmiyasr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu ekran kartını söküp takmıştım temizlemek için söküp taktıktan 1 hafta sonra fark ettim şeritin yanmadigini  belki ben söküp taktiğim için olmuştur diye düşündüm ama sizin dediğiniz gibi yapıyım tekrar söküp takayım inşallah başka sorunu yoktur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri