RX 580 DUAL 4GB ISINMA SORUNU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MürselSahanSAYGIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PC HOCASI tarafından toplanan E.CLAS 1.0 bilgisayarını aldım ve yaklaşık 3-4 haftadır kullanmaktayım.Bilgisayarımda B450 Dragon anakart,3200Mhz XPG Spectrix 8x1 ram,AMD Ryzen 7 2700x işlemci ve RX580 4GB DUAL ekran kartı var. PC HOCASI'NIN E-CLAS 1.0 tanıtım videosundaki ısı değerlerine baktığım zaman ekran kartı 70 dereceyi geçmiyor.(Yan panelin kapalı olmasına rağmen) Fakat ben yan paneli açmama rağmen RX ekran kartım yükteyken 75-80 derece arası sıcaklık değerlerini gözlemledim. Sebebi nedir acaba? Ekran kartımı değiştirmeli miyim? Bana fazla geldi 75-80 derece. Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oda sıcaklığınız fark eder ve fan ayarlarınız. Test ortamında ofis ortamında oda sıcaklığı genelde 21-24 derece arasında olur bazen daha aşağıda sizin oda sıcaklığınız daha fazla ise bu sebep olur artışa. Birde dediğim gibi kasa ve ekran kartı fan ayarlarınız da buna etki eder eğer fazla yavaş yada sıcaklık derecelerine göre belirlenen fan ayarları düşük seviyelerde ise buda sebep olur. Ayrıca ekran kartınızın fan durdurma özelliği varsa yani kart normal masaüstünde iken oyun vs. açık değilken fan durduruyorsa buda etki eder sıcaklığa. Bunları kontrol edip gerekliyse fan ayarlarınızı yapıp ona göre sonuç bildirin.

KS

MürselSahanSAYGIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Oda sıcaklığınız fark eder ve fan ayarlarınız. Test ortamında ofis ortamında oda sıcaklığı genelde 21-24 derece arasında olur bazen daha aşağıda sizin oda sıcaklığınız daha fazla ise bu sebep olur artışa. Birde dediğim gibi kasa ve ekran kartı fan ayarlarınız da buna etki eder eğer fazla yavaş yada sıcaklık derecelerine göre belirlenen fan ayarları düşük seviyelerde ise buda sebep olur. Ayrıca ekran kartınızın fan durdurma özelliği varsa yani kart normal masaüstünde iken oyun vs. açık değilken fan durduruyorsa buda etki eder sıcaklığa. Bunları kontrol edip gerekliyse fan ayarlarınızı yapıp ona göre sonuç bildirin.

Yanıtın için teşekkürler.Sivas gibi soğuk bir memlekette yaşıyorum.Evde bilgisayar oynarken çoğu zaman elim buz gibi oluyor.Bundan dolayı odamın çokta sıcak olmadığını düşünüyorum.Ekran kartımı Afterburner'da otomatikte bırakıyordum test yaparken. Fakat 20 dakika önce GPU fan hızını %50'ye sabitledim ve bu değerin 83'e çıktığını gördüm. Oyun oynarken de GPU fanını kontrol ettim ve herhangi bir durdurma olayıyla karşılaşmadım. Sadece oyun kapalıyken youtube veya masaüstündeyken fanı durdurduğunu gözlemledim.Bu fan durdurma olayını da biraz araştırdım ve RX 580 ekran kartının yükte değilken fan açmadığının normal olduğu kanaatına vardım. Fan durdurduğu zamanda sıcaklık değerleri 35-40 arasında seyrediyor.Bu değerler de fan açmamasına rağmen çok iyi değerler .Tekrar teşekkür ederim yanıtın için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kart biraz fazla ısınıyor AMD kartlarda normal ama %50 devir fan ayarında 80 derece üzeri biraz abartı bir değer sayılır. Kart modeli nedir, tek fan ise normal sayılabilir ancak çift fan ise biraz fazla geldi bana. AMD yazıkımından Watmann ayarlarınıza bakın otomoatikte olması gerekir ama fazla voltaj veriyor oşabilir karta bir bakın ve fan devrini MSI Afterburner ile değil yine AMD yazılımından sıcaklık devir eğrisini kullanarak ayarlayın sonuçları paylaşın.

KS

MürselSahanSAYGIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kart biraz fazla ısınıyor AMD kartlarda normal ama %50 devir fan ayarında 80 derece üzeri biraz abartı bir değer sayılır. Kart modeli nedir, tek fan ise normal sayılabilir ancak çift fan ise biraz fazla geldi bana. AMD yazıkımından Watmann ayarlarınıza bakın otomoatikte olması gerekir ama fazla voltaj veriyor oşabilir karta bir bakın ve fan devrini MSI Afterburner ile değil yine AMD yazılımından sıcaklık devir eğrisini kullanarak ayarlayın sonuçları paylaşın.

Asus DUAL-RX 580-O4G 4GB GDDR5 256Bit Ekran kartı sahibiyim. PC HOCASI tarafından toplanan bir pc'yi azıcık modifikasyon ederek satın aldım.PC HOCASI bu bilgisayarları bize göndermeden önce 1 haftalık bir test sürecinden geçiriyormuş. Yani test süresi boyunca bu sıcaklık problemi nasıl gözlerine takılmadı hayret ediyorum. AMD'nin 20.1.1 sürüm yazılımını kullanıyorum ve bu sürümde wattman'i bulamadım açıkçası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ASUS kart ve soğutması iyi bu modelinin. Bu video dahil https://www.youtube.com/watch?v=EEtBmDuLz0s pek çok inceleme videosu izledim bizimki dahil 70 derece maks. görünüyor. Sizin sistemde bir sıkıntı var gibi yada kartta. Şöyle yapın GPU TweakII V2.1.3.2 : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2132.zip bu ASUS yazılımını kurun ve MSI Afterburner kapaılı olsun. AMD yazılımında ise fanları otomatikte bırakın. Daha sonra ASUS yazılımını kurup sistemi yeniden başlattıktan sonra ASUS yazılımından Gaming modunda test edin.

KS

MürselSahanSAYGIN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ASUS kart ve soğutması iyi bu modelinin. Bu video dahil https://www.youtube.com/watch?v=EEtBmDuLz0s pek çok inceleme videosu izledim bizimki dahil 70 derece maks. görünüyor. Sizin sistemde bir sıkıntı var gibi yada kartta. Şöyle yapın GPU TweakII V2.1.3.2 : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2132.zip bu ASUS yazılımını kurun ve MSI Afterburner kapaılı olsun. AMD yazılımında ise fanları otomatikte bırakın. Daha sonra ASUS yazılımını kurup sistemi yeniden başlattıktan sonra ASUS yazılımından Gaming modunda test edin.
Teşekkür ederim dediklerini uygulayacağım şimdi :)

ugur.gozaydin' Alıntı:

GPU Clock :1360Mhz
GPU Voltage:1150mV
Memory Clock:7000Mhz
Memory Voltage:950mV
Değerler bunu gösteriyor Gaming Mode'da.Sizdeki değerler nedir acaba? Emin olmak istiyorum değerlerden

ugur.gozaydin' Alıntı:
Dediğin gibi GPUTweakII'yi indirdim Gaming Mode'a aldım ve Sleeping Dogs oyununda benchmark testi yaptım. Değerler maximum 69 dereceyi gösterdi.Önerilerin ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim sorunuma çözüm buldum galiba. İyi akşamlar dilerim :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhtemelen fan, frekans ve voltaj ayarlarınız dengesizdi. ASUS yazılımı bunu düzeltmiştir. Sorunuzun çözüldüğüne sevindim.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri