rx 580 i3 9100f Kasma Sorunu

Burak Oğraş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
her oyunda kasıyor driverlar ve bios güncel ama kasıyor lolde drop giriyor valoranta karakter dönerken 5 fps düşüyor kingdom come da yüksekte 16 düşükte 30 fps 1080p monitör var darboğaz demeyin

https://www.youtube.com/watch?v=0Y2uMyLy6iI 

bu ve başka videoda gördüm millet cayır cayır oyunıyorr her türlü yardımı bekliyorum ısınma sorunuda yok sisttemde haberiniz olsun 

rx 580 8gb asus rog strix
i3 9100f
16gb 2666mhz ram
600w psuu

wCsl1d.png
[/url][/img]

IgxY2p.png
[/url][/img]

8WmbY9.png
[/url][/img]

Khajz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Farkındaysan eğer CPU %100 ve gpu %50 kullanımında bunun anlamı darboğaz ve 1080p kullanıyorsanız darboğaz olma ihtimali daha yükle olur zaten? AMD virtual resolution ayarını acin ve oyunları 2k da oynamayı deneyin fps yükselmez ancak düşmez de daha güzel bir deneyim olur. Ancak bu kadar darboğaz yapmasını beklemedim bende de rx580 ve fx6300 4.4 GHz oc var fpsler düşük ama bu virtual resolution çok güzel bir özellik çok yakın fpste daha iyi kalite alabiliyorsunuz öneririm. Tek çözüm ya CPU değişecek ya da daha yüksek çözünürlükte oynamalısınız

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz 9100F işlemcisi o RX580 ekran kartına olmaz. Siz başta hata yapmışsınız. RX570 bile yer yer darboğaz yapar o işlemci ile. Zaten MSI AF ile attığınız resimlerdede belli ekran kartınıza 50% darboğaz var işlemciniz ise %95-100 seviyelerinde yani bariz işlemci yetersizliği yaşıyorsunuz.

iosepa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemciniz 9100F işlemcisi o RX580 ekran kartına olmaz. Siz başta hata yapmışsınız. RX570 bile yer yer darboğaz yapar o işlemci ile. Zaten MSI AF ile attığınız resimlerdede belli ekran kartınıza 50% darboğaz var işlemciniz ise %95-100 seviyelerinde yani bariz işlemci yetersizliği yaşıyorsunuz.
Bende de bu sistemin RX570 4GB ve 8GB 3000mhz ramlisi var aynı sorunu ben de yaşıyorum sorun yaşadığım oyunlardan bazıları star wars jedi fallen order , battlefield 1, gta 5.Ama her oyunda böyle değil mesela witcher 3 ve ets2 de gpu kullanımı %90 seviyelerinde oluyor ve eğer bu darboğaz ise youtubedaki videolarda neden yüksek fps ve darboğaz yok. vga to hdmi dönüştürücü kullanıyorum onunla alakası olduğunu düşünmüyorum ama olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
iosepa' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bende de bu sistemin RX570 4GB ve 8GB 3000mhz ramlisi var aynı sorunu ben de yaşıyorum sorun yaşadığım oyunlardan bazıları star wars jedi fallen order , battlefield 1, gta 5.Ama her oyunda böyle değil mesela witcher 3 ve ets2 de gpu kullanımı %90 seviyelerinde oluyor ve eğer bu darboğaz ise youtubedaki videolarda neden yüksek fps ve darboğaz yok. vga to hdmi dönüştürücü kullanıyorum onunla alakası olduğunu düşünmüyorum ama olabilir mi?
RX 580 ile 570 arasında pek bir fark yok iki kartın arasında ortala 5 FPS bir fark var. O yüzden denk klasmandalar yani sorununuz kart odaklı işlemcinin yetersizliği doğrudur ama 90% darboğaz olan oyunlarda darboğazdan sayılmaz 10% kayıp. Yani var ama yok denilebilir. 2. olarak 8GB RAM bazı oyunlarda sınıra dayandığında kullanım anlık FPS düşüşüne sebep olur oda anlık darboğaz yapar. Son olarak tek 1 RAM ile 2 adet RAM arasında FPS farkı olur. Yani 1 adet RAM az FPS verirken 2 adet RAM kullanırsanız DUAL Channel özelliği devreye girer ve gözle görülür bir FPS kazancınız olur. Özetlersem 9100 işlemcisi ile RX 570 kartı bazı oyunlarda 2 adet bellek ile FPS kaybı olmadan i3 9100f paired with an RX 570 - Enough For 60 FPS? - 20 Games Tested at 1080p - Benchmark PC 2019 bu örnekteki gibi bazı oyunlarda 10% civarı darboğaz olabilir ama dediğim gibi darboğaz kavramında 10% kayıp genelde kayıptan sayılmaz.

Bir sorunuz varsa kendi konunuzu açın bu konu hakkında başkasının konusundan ilerlemek doğru değil ki zaten sizin sistemde sadece RAM eksikliği sorunu var görünüyor. Yani başka sorun yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri