RX 6500 XT görüntü gelmeme problemi hk.

YukseL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

5700G işlemci ile kullandığım APU sistem için RX 6500 XT satın aldım. Anakart üzerinden görüntü geliyor fakat hdmi kablosunu 6500 xt ye taktığım zaman monitör sinyal yok hatası veriyor ve görüntü gelmiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: RX 6500 XT görüntü gelmeme problemi hk.

Ekran kartı için yani APU işlemci için kurduğunuz Radeon Graphics sürücüsünü kaldırıp öyle deneyin. Ayrıca kartın güç girişi varsa güç bağlantılarını kontrol edin.

KS

YukseL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: RX 6500 XT görüntü gelmeme problemi hk.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı için yani APU işlemci için kurduğunuz Radeon Graphics sürücüsünü kaldırıp öyle deneyin. Ayrıca kartın güç girişi varsa güç bağlantılarını kontrol edin.
Güç bağlantısı tamam hocam 6pin ile, fanlar da çalışıyor. Yazılımı yeniden kurdum fakat bilgisayar açılışında bile anakart logosu gelmiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

BIOS 'a girip ayarlarınızı sıfırlar mısınız böyle deneyin birde.

KS

YukseL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS 'a girip ayarlarınızı sıfırlar mısınız böyle deneyin birde.
Teşekkür ederim hocam, deniyorum hemen.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ayrıca birde işe yaramazsa APU ile görüntü alıp Windows 'u güvenli mod ile başlatın ve görüntüyü tekrar ekran kartına bağlayın ve sorunu kontrol edin.

KS

YukseL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ayrıca birde işe yaramazsa APU ile görüntü alıp Windows 'u güvenli mod ile başlatın ve görüntüyü tekrar ekran kartına bağlayın ve sorunu kontrol edin.

Bios flashback yapmam gerekti o yüzden uzun sürdü biraz hocam, ama görüntü gelmedi yine, güvenli modda da denedim şimdi onda da görüntü yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Kartta sorun var bence. Eğer kabloda sorun yoksa tabi ama aynı kablo APU 'dan görüntü veriyorsa oda sorun değildir. Servis veya aldığınız yerle görüşün bence. Eğer çevrenizde deneyebileceğiniz bir sistem varsa denenebilir vermeden önce kartı geri.

KS

YukseL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kartta sorun var bence. Eğer kabloda sorun yoksa tabi ama aynı kablo APU 'dan görüntü veriyorsa oda sorun değildir. Servis veya aldığınız yerle görüşün bence. Eğer çevrenizde deneyebileceğiniz bir sistem varsa denenebilir vermeden önce kartı geri.

Amazon Almanya üzerinden satın aldım hocam, iade biraz problem olabilir de deneyecek sistem de yok başka. 2 farklı HDMI kablosu ile denedim yine olmadı, farklı bir yol olabilir mi acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Başka bir sorun olacağını sanmıyorum. Anakartta ki sokette sorun yaratıyor olabilir ama o çok çok daha düşük bir ihtimal. CPU, RAM ve SSD disk gibi şeylerde sorun olsa APU halde çalışırken bir dünya sorun zaten çıkardı ama kartı takınca sorun yaşıyorsunuz bu durumda bu bileşenlerde sorun olma olasılığı çok düşük. E.Kartının arızalı olma olasılığı yüksek. Başka bir sistemde deneyemiyorsanız bir PC tamircisine gidin çevrenizde o denesin başka sistemde eğer görüntü alırsa sisteminizdeki tüm bileşenlere tek tek bakarız ama bu cidden uzun ve %100 kesin bir sonuca varılmayan bir yol.

KS

YukseL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Başka bir sorun olacağını sanmıyorum. Anakartta ki sokette sorun yaratıyor olabilir ama o çok çok daha düşük bir ihtimal. CPU, RAM ve SSD disk gibi şeylerde sorun olsa APU halde çalışırken bir dünya sorun zaten çıkardı ama kartı takınca sorun yaşıyorsunuz bu durumda bu bileşenlerde sorun olma olasılığı çok düşük. E.Kartının arızalı olma olasılığı yüksek. Başka bir sistemde deneyemiyorsanız bir PC tamircisine gidin çevrenizde o denesin başka sistemde eğer görüntü alırsa sisteminizdeki tüm bileşenlere tek tek bakarız ama bu cidden uzun ve %100 kesin bir sonuca varılmayan bir yol.

Teşekkür ederim hocam biraz daha deneyim, umarım kartta sorun yoktur ve çözüm yolu bulurum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri