rx 6500 xt'nin ekrana görüntü vermeyi kesmesi

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Merhaba arkadaşlar bundan 2 hafta önce rx 6500 xt li bir sistem aldım kullanmaya başladım ve 4 gün önce ekran kapandı ve açılmadı bilgisayar hala çalışıyor vaziyetteydi. bilgisayara reset attım ve ekran kartımın sistemde görünmediğini farkettim hemen adrenalini tekrar kurup driveri güncelledim. bugün aynı sorun tekrar yaşandı ve açıkçası kabak tadı vermeye başladı bu sorunun ismi ne acaba ve nasıl çözebilirim? sistemim i3 10100F 8x2 3200 adata ramler (2666 da çalışıyor) msi h510 anakart. 650 w 80+ psu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Wattman hatası alıyor olabilirsiniz. Kartta donanım bazlı sorun yoksa ki sürücü kaldır kur yine aynısı olmuş olabilir bir sistem güç ayarlarını ve PSU odaklı sorun var mı yok mu kontrol etmek gerek.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
aslında bu sistemi aldıktan beri internette aynı donanımlara sahip insanları izliyorum ve onlardan bazı oyunlarda 200 fps bazı oyunlarda da 30-40 fps daha az fps alıyorum merak ediyorum bana çürük malzemelerden sistem toplayıp mı verdiler diye

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
sadece izlediğim videodaki insanlardan tek farkım hdmi desteklemeyen monitöre hdmi to vga kablosuyla aktarım yapmam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
aslında bu sistemi aldıktan beri internette aynı donanımlara sahip insanları izliyorum ve onlardan bazı oyunlarda 200 fps bazı oyunlarda da 30-40 fps daha az fps alıyorum merak ediyorum bana çürük malzemelerden sistem toplayıp mı verdiler diye
Bu söylediğiniz olası değil. Arızalı bir bileşen olabilir ama oda pek olası gibi görünmüyor.

Download 3DMark for Windows Primary EU Mirror - Şu yazılımı indirip test yapın ve sonucu paylaşın.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
yarına iner büyük ihtimalle. İndirdiğim ve testi bitirdiğimde sonuçları bu konu altına atacağım teşekkür ederim

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Uğur bey şuanki konuyla pek alakalı olmayacak ama işlemci çok ısınırsa oyunlarda 30-40 fps lik düşüş olur mu ? İndirmelerim devam etsin diye dün gece bilgisayarı açık bırakmıştım. gün içinde videolar izledim 2-3 saat age of empires 2 Definitive edition oynadım sonra valhalla oynayayım dedim ve 5-6 dakikadan sonra 55-60 civarlarında olan oyunum 20-30 fps ye düşmüştü. toplamda 7 saat oyun sürem var ve ortalam 55.7 gösteriyor adrenalinde. hiç ara vermeden 3 saat valhalla oynamışlığımda olmuştu ama bu fps düşüşüne hiç rastlamamıştım acaba nedeni dün gece açık kalması mı yoksa stok fan yerine başka bir soğutucu mu takmalıyım
Verdiğim linkten testi yapın kartın performansına bir bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sıcaklık eğer çok yüksekse işlemciye veya ekran kartı hangisindeyse sıcaklık, o bileşen frekans düşürüp performansı olumsuz etkileyebilir.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
kasa normalde oynadığımdan daha sıcaktı özellikle cpu tarafı

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Uğur bey bence ben pcie4 destekleyen ve anakartıma uyan çıtır bir işlemci alsam çok daha rahat ederim değil mi ? yada şuan ki işlemcime (i3 10100f) uygunundan bir kule tipi soğutucu taksam.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
msi afterburner açık bir şekilde valhalla oynadım önceki sorunla karşılaşmadım ve 70 dereceye bile gelmedi işlemcim. sanırım bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyormuş yarın da güzelcene o söylediğiniz programı kullanıp sonuçları buraya atacağım. işlemcimin kullanımı ise %30-40 arasında gidip geldi sanırım işlemcim sağlam sadece o ani 20 fps düşüş beni üzmüştü umarım tekrar yaşamam öyle bir problemi. İyi akşamlar Uğur bey

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri