Merhabalar. Toplama pc yapacağım ve belirli zaman aralıkları ile parçaları alacağım. Sistem yaz sonuna kadar hazır olmuş olacak. Size aklımdaki sistem hakkında birkaç soru sormak istiyorum.
Aklımdaki sistem :
• Kasa : DarkFlash aquarius
• Anakart : Asus Tuf Gaming B450M Pro Gaming
• İşlemci : Amd Ryzen 5 5500
• Ekran kartı :Amd Radeon RX 6600
• Ram zamanla ekleyeceğim. ( Model belirsiz )
• Depolama Nvme2 olacak ( Model belisiz )
• PSU : Önerilerinize ihtiyacım var.
Aklımdaki sorular:
1-) Kasa: Atx kasa lakin kullanacağım anakart mAtx. Destekler mi ve kasaya ilerileyen zamanda sıvı soğutma takabilir miyim?
2-) Anakart: Asus Tuf Gaming B450M Plus 2 ve Asus Tuf Gaming B450M Pro Gaming arasında kaldım. Hangisi daha iyidir veya farklı bir anakart öneriniz var mıdır? ( Bütçe en fazla 1200-1250 )
3-) B450M Proya Gaminge en fazla kaç mhz ram takabilirim? ( Farklı kaynaklarda farklı değerler var )
4-) B450M Pro Gamingte Bios update yapmadan R5 5500 kullanabilir miyim ?
5-) İşlemci : Ryzen 5 3600 / Ryzen 5 5500 hangisini önerirsiniz ya da başka öneriniz var mıdır? ( Bütçe 3000 )
6-) Bu işlemciler Rx 6600ü tamamen besler mi ?
7-) Ekran Kartı : Rx 6600ü bahsettiğim anakartlar ile kullansam hiç sıkıntı yaşar mıyım. ( Her ikiside pcie 3 )
8- Ekran kartı olarak xfx önerir misiniz ?
• PSU: PSU olarak önerilerinizi bekliyorum. anakart ve psu aynı anda alacağım ve ikisi için ayırdığım bütçe en fazla 2.000 TL daha yüksek bir anakart önerir iseniz Psu bütçesinden kısmak zorunda kalacağım. Sistemde hafif oc deneyebilirim.
Fazla soru sordum. Kusura bakmayın. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler..
Aklımdaki sistem :
• Kasa : DarkFlash aquarius
• Anakart : Asus Tuf Gaming B450M Pro Gaming
• İşlemci : Amd Ryzen 5 5500
• Ekran kartı :Amd Radeon RX 6600
• Ram zamanla ekleyeceğim. ( Model belirsiz )
• Depolama Nvme2 olacak ( Model belisiz )
• PSU : Önerilerinize ihtiyacım var.
Aklımdaki sorular:
1-) Kasa: Atx kasa lakin kullanacağım anakart mAtx. Destekler mi ve kasaya ilerileyen zamanda sıvı soğutma takabilir miyim?
2-) Anakart: Asus Tuf Gaming B450M Plus 2 ve Asus Tuf Gaming B450M Pro Gaming arasında kaldım. Hangisi daha iyidir veya farklı bir anakart öneriniz var mıdır? ( Bütçe en fazla 1200-1250 )
3-) B450M Proya Gaminge en fazla kaç mhz ram takabilirim? ( Farklı kaynaklarda farklı değerler var )
4-) B450M Pro Gamingte Bios update yapmadan R5 5500 kullanabilir miyim ?
5-) İşlemci : Ryzen 5 3600 / Ryzen 5 5500 hangisini önerirsiniz ya da başka öneriniz var mıdır? ( Bütçe 3000 )
6-) Bu işlemciler Rx 6600ü tamamen besler mi ?
7-) Ekran Kartı : Rx 6600ü bahsettiğim anakartlar ile kullansam hiç sıkıntı yaşar mıyım. ( Her ikiside pcie 3 )
8- Ekran kartı olarak xfx önerir misiniz ?
• PSU: PSU olarak önerilerinizi bekliyorum. anakart ve psu aynı anda alacağım ve ikisi için ayırdığım bütçe en fazla 2.000 TL daha yüksek bir anakart önerir iseniz Psu bütçesinden kısmak zorunda kalacağım. Sistemde hafif oc deneyebilirim.
Fazla soru sordum. Kusura bakmayın. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler..
Moderatörün son düzenlenenleri: