RX 6950 XT Bağlantı Yeri Sıcaklığı 110 Derece

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba,
Bunu bir sorun olarak görüyorum ama sorun mu anlamışta değilim. İzlediğim videolarda ekran kartı 60 65 derece, 4k da filan oynuyor insanlar.
Sistemim şu şekilde:
işlemci: Ryzen 7 5800x3D
Anakart: Msi x570s edge max wifi
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 6950 XT 16GB GDDR6 PCI-Express 4.0 HDMI/DP Ekran Kartı - 11317-02-20G

Neden bu kadar ısınıyor, nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz? Sadece ısı değil ısınınca rpm'de artıyor.
1676555245054.png

En son yaptığım manuel rpm ayarları:
1676555286967.png

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
bu sonuçlar doğru olmayabiliyor stres testine sokup afterburner ile gözlemleyebilir misiniz?

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
257
110 derece normal değil hocam. Bazı 6950xt lerde Hotspot derecelerinin aşırı yüksek olması ile ilgili kronik bir sorun olduğunu okumuştum daha önce. Amd kabul etmişti, sonrasında çözdüler mi bilmiyorum. Aldığınız yer veya servis ile görüşün bir an önce.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
test sonuclarınızı bekliyorum

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
bu sonuçlar doğru olmayabiliyor stres testine sokup afterburner ile gözlemleyebilir misiniz?

HWMonitor ilde değerlerine bakabilir misin ?

Oyunda ise Afterburner.
Testleri yapacağım birazdan eklerim konuya.
Bağlantı yeri için yüksek sıcaklıklar normal ama kartın 77 derece olması da biraz kötü. Kasanız nedir ?
Cooler Master MasterBox TD500 Mesh Beyaz 4x ARGB USB 3.2 Mid Tower Kasa
110 derece normal değil hocam. Bazı 6950xt lerde Hotspot derecelerinin aşırı yüksek olması ile ilgili kronik bir sorun olduğunu okumuştum daha önce. Amd kabul etmişti, sonrasında çözdüler mi bilmiyorum. Aldığınız yer veya servis ile görüşün bir an önce.
anakart ile alakalı değil mi yani bu durum ekran kartına mı bağlı?
test sonuclarınızı bekliyorum
ekleyeceğim konuya.
Hocam AMD bağlantı noktası için 105 dereceye kadar normal diyor üstü sıkıntı

O yüzden sonda biraz kötü yazdım hocam. Bende ya 110 yada 112 sınır diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.

Test yapıp ekleyeceğim konuya.

ne kadarlık bir teste sokmalıyım 30 dakika yeterli mi ?
MSI Kombustor kullanacağım.

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Hocam en iyisi AİDA64 ile stress testine sok NZXT cam ve ya direk AİDA dan sıcaklı değerlerini at

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
1676562214000.png

gpu hotspot 50 derecen, tst başlar başlamaz 109 dereceye bfırlıyor. size yazarken de çok pfs drop yiyiorum :D yazı dilinin kusuruna bakmayın düzelttmeme fırsat vermiyor çok kasıyor pc .

Testlerden ne görmeye çalıştığımızı anlayamadım ek olarak, 110 derece bağlantı yeri 10 dakika tutmakta istemiyorum yani ekran kartım veya anakartım zarar görmesin diye.
Ne yapmalıyım sizce? Yine söyleyeceğiniz bir test varsa yapayım da yani sonuç aynı.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Ekli dosyayı görüntüle 15428
gpu hotspot 50 derecen, tst başlar başlamaz 109 dereceye bfırlıyor. size yazarken de çok pfs drop yiyiorum :D yazı dilinin kusuruna bakmayın düzelttmeme fırsat vermiyor çok kasıyor pc .

Testlerden ne görmeye çalıştığımızı anlayamadım ek olarak, 110 derece bağlantı yeri 10 dakika tutmakta istemiyorum yani ekran kartım veya anakartım zarar görmesin diye.
Ne yapmalıyım sizce? Yine söyleyeceğiniz bir test varsa yapayım da yani sonuç aynı.
Aldığınız yere sorunu belirtin onlarda kontrol etsinler.

değişim yaparlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri