60.000 TL ve üstü RX 9070Xt Ve R7 7800X3D F/P Sistem Toplama Tavsiyesi (İstek)

pxkit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
28 May 2026
Mesajlar
2
Tepki
0
İşlemci
AMD R7 7800x3d
Ekran Kartı
RX 9070XT
  • İşlemci: R7 7800x3d
  • Ekran Kartı: RX 9070XT
  • Anakart: Sistem parçalarıyla uyumlu çalışabilecek, 4 adet RAM slotu bulunan ve en az 2 adet M.2 SSD takabileceğim bir anakart önerisinde bulunursanız sevinirim.
  • RAM: 1x16
  • SSD: 1TB
  • Soğutucu: Soğutucu için tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Bilgisayar Kasası: F/P odaklı ATX bir kasa yeterli olacaktır. h7flow veya onun gibi bir kasa olabilir.
  • PSU: XPG Kyber 750W 80+ Gold (Elimde mevcut.)
 

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Katılım
8 Eki 2024
Mesajlar
2,204
Tepki
627
Konum
Türkiye
4 slotu tam doldurursan Vram avantajın olur ama frekans düşük olur, frekansın oyunlara etkisi büyük, anakartın üst seviye olması lazım, giriş seviyesi modellerde ekran alamama durumun da olabilir.
4 slotta Ram'lere manuel tweak ayarı yapman gerekebilir, stabil ayarları bulamassanız Bsod yeme olasılığınız yüksek.
Gigabyte B850M-Force ve Asus B850M-K anakartları 2 slota sahip, 1DPC model olarak geçer, 4 slotlu anakartlar dan daha iyi çalışır, sebebi ; Ram ve işlemci arasındaki sinyal yolu daha kısa ve temizdir. B650M-R serisi hariç o segmente girmiyor.
Anakartın 4 slotlu olması sizi yanılmatsın Amd tarafında 4 slot doldurmak fanteziye girer.
Kasa olarak NZXT H7 flow başarılı bir ürün.

 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri
Üst