Rx570 ekrana görürmü gelmiyor

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Merhaba rx 570 aldim anakartim iphsx-61 psu 500w aerocool vx500 ekran kartini takinca goruntu gelmiyor 8 pin donusturucu aldim guc kablosu icin cunku psuda yoktu ekran karti beyaz yanip sorunsuz calisiyor ama ekrana goruntuyu vermiyor ne yapmaliyim anakartim uyumsuzmu ?sorun karttaysa iade edecegim ona gore hd6350 falan calisiyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Çalışması lazım. power yetmiyor değildir inşallah.
Kartı söküp,lastik bi silgi ile soket yerini temizledinmi.

dönüştürücüde powere bağlantı yerleri 2 adet olması lazım. İkisini de taktınmı.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
evt ikisinide taktim kendi 3 pinli lerime ama ekran kartini takinca guc dugmesine bastigimda klavye mouse bile calismiyor sadece fanlar donuyor resmen

hayir sorunu anlayabilsem ekran kartini iade edip o parcanin iyisini alicam erkan kartina tekrar para biriktiricem ama sorun nerdeki acaba

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
molexlere taktın,demi. Molexler 4 pinlidir.

Herşeyi çek etmek için ,açıklar şekilde yazıyorum. 3 pin diye yazmışsın.
Şimdi ekran kartı takılı haldeyken pc yi açınca klavye mouse çalışmıyor demişsin. Ne oluyor, mouse de,donma falanmı yani. Klavye ,yazmıyormu.

Bu e.kartını ,2.elmi aldın.hangi marka ve model.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
yok direk ledleri bile yanmiyor

ledli mouse ve klavye

2.el ama calisan pcden sokuldu yani calisiyordu asus expedition rx 570 4gb

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
taktigim yerin fotosunu simdi aticagim isim var 10 dakika

yarin deneyecegim baska pcde hem guc kaynagi hem anakartimi hemde ekraj kartini bakalim sorun neyde

bence sorun guc kaynaginda cunku mouse ve klavye bile calismiyor acaba psu karşılayamiyormuda gelmiyorki gorunti

fanlar donuyor anakart calisiyor yesil isik yaniyor ama iste mouse klavye calismiyornekranda hicbir hareketlenme olmuyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartın tüm kablo ihtiyacı eksiksiz ve tamemen takılı durumda mı tam oturmuş halde bağladınız mı, 24 Pin geniş kablo 4 pin veya daha fazla İşlemci Kablosu gibi gibi, bunlardan birisi eksikse veya tam takılı değilse bu sorun ortaya çıkar. Ayrıca HDD vs. gibi bileşenlerin güç kablolarını da kontrol edin.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
butun kablolar takili zaten hicbirseyi ellemeyip sadece ekran kartini cikarip obur ekran kartını cikarinca pc sorunsuz aciliyor

pardon obur ekran kartini takinca*

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman kablolarda sıkıntı yoksa hepsinde ekran kartı dönüştürücüsü dahil geriye kalan 3 sorun olabilir, bu yeni aldığınız ekran kartının bağlantısında anakarta bağlandığı soketinde bir sorun var veya PSU güç dağılımında ekran kartı ile başa çıkamıyor ve son olasılık ekran kartınız arızalı olabilir. Bu yeni ekran kartını başka bir PC 'de deneme şansınız varsa deneyin.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ekran kartınının güç kablosunu taktığın molexleri ,boşta,powerden gelen başka molex varsa ,onlarla bi değiştir. Molex ucu bozuk olabilir.

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Büyük ihtimal kısa devre yaptıran bir şeyler vardır kasanın tüm kablolarını tekrar kontrol edip anakartın üzerine temas etmeyecek şekilde kabloları bağlarsanız sorun çözülebilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm kablolar takılı ve eskiksiz görünüyor dağınık düzen kablo bu yüzden net seçemedim ama sorun yok gibi dediğim gibi Ekran Kartını başka bir PC 'de deneyin ve çalışırsa sorun PSU 'nuzdur.

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğim gibi kasa içerisini düzene koyup fanları temizlerseniz sorun çözüleceğini düşünüyorum bunları yaptıktan sonra güç kablosunu takın çıkartın 10 saniye sonra geri takmanızı öneririm :)

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
molexide degistirdim 3 tane var zaten olmuyor

aah bi girse hersey ic ice ayiramadim duzenleyemedim bir turlu beceriksizim o konularda ?

temizlikle alakali olsa gt 1030 ve hd 6350 ekran kartlarim calisir miydi ? onlar calisiyor

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki bu ekran kartını daha önce hiç kullandınız mı yani daha önceden açıldı mı?
Cevap evet ise;
Son zamanlarda yeni ek bir parça taktınız mı yükseltme yaptınız mı ram vs.
Cevap hayır ise;
Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir daha yüksek bir güç kaynağı ile yeniden denemenizi tavsiye edebilirim

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
evet hatta rx i hem hdmi hem displayportla denedim

ekran kartini daha onceden sahibi kullandi simdi bende yani acilmis

ek parca olarak guc kaynagim var ve ssd var ikisinide alali 4 aydan fazla oldu guc kaynagi ve ssd obur ekran kartlarida varken calisiyordu ama baska sistemsel bir sey yapmadım ram anakart islemci degisikligi falan

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri