rx570 nitro+ 8pin yeter mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PCI Express x16 versiyon 2.0 slotunuz var anakartınızda versiyon 3.0 kullanılıyor uzun zamandır hız olarak ekran kartınız biraz FPS kaybı yapacak drop değil sedece biraz daha az FPS alacaksınız.

Bu videoda https://www.youtube.com/watch?v=kGME-yHlNVk RX 580 ile 11 oyunda PCI-e 2.0 ile 3.0 arasında oyununa göre değişen FPS kaybı gösterilmiş. Oyununa göre değişir aynı tarz bir düşüş RX 570 kartı içinde olacak ortalama oyununa göre değişen 10 FPS aşağı yada yukarı oynar bir kayıp olacak. Bir sorun yok kartı alıp kullanabilirsiniz bir zarar veya bir aksi başka bir durum yok.

PSU kablolarınız ise seçtiğiniz PSU 'da işlemci kablosu 1 adet 4 pin var bu anakartınız için yeterli ama ekran kartı için 1 adet 8 pin 1 adet 6 pin isteniyor ve PSU 'da bu kablolar ile yetersiz kalıyor bu PSU ile olmaz aşağıdaki ürünü tercih edebilirsiniz.

SilverStone Strider Essential 500W 80+ - 292,26 TL
https://www.teknobiyotik.com/donani...f-pfc-sessiz-guc-kaynagi-sst-st50f-es230.html

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakart açısından sorun çıkartmaz diyorsunuz bios güncellemem gerekir mi bios 8.17

mavi ekran donma gibi şeyler olur mu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS vs. ile ilgili bir durumun yok ama eğer güncellemesi varsa güncelle bir sorun yok bu konuda güncel kalmak iyidir. Yukarıda anlattım ekran kartın için PSU 'da kablo eksikliği var attığım ürünü alabilirsin. Birde anakarttan dolayı biraz FPS azlığı olacak onunda video bağlantısını attım kaybı görebilirsin. Bir sorun yok bunlar dışında.

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki bios güncellemesine baka bileceğim bir yer var mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kontrol ettim hiçbir yerde yok gerek yok zaten BIOS ekran kartı ile ilgili bir şey yapmaz sorun yok uyum olarak bahsettiğim şeyler dışında.

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
o zaman Allahın izniyle alıyorum onayınız var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart uyumlu PSU dediğim ürün uyumlu bir sorun yok. İşlemcide RX 570 kartına darboğaz yapmayacak bir işlemci ise sorun yok.

KS

Yusuf Kaçar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla sıkıntı oluyormuş ekran kartını takınca siyah ekran kalıyormuş hiç bir şey gelmiyormuş ondan korktum

onlar farklı sebeplerden dolayı mı oluyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PCI-e bağlantısı geriye doğru uyumlu olur ekran kartı PCI-e 3.0 ama geriye doğru uyumlu PCI-e 2.0 'da çalışır daha aşağısında da sadece uyum olarak anakart ile aralarında bu olaya bakmak gerekiyor bir sorun yok baktığımızda. Bu bahsettiğin olay başka bir şeydir bilemiyorum o konuların içerikleri nedir ne değildir ben baktım uyum sorunun yok bir sorun olmadan kullanabilmen gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri