RX580 OYUN ESNASINDA GÖRÜNTÜ GİDİYOR

ardaemen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar

Yaklaşık 2 ay önce AMD Rx580 Ekran kartlı sistem topladım.
Yaklaşık 1 haftadır Oyunlarda fps düşüşü yokken oyun takılmaya başladı.
Ve son 2 gündür Oyunlarda görüntü gidiyor 2-3 saniyeligine simsiyah oluyor.

Bunun çözümü var mıdır? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Driverlarım güncel. AMD nin uygulamasında GPU çok dengesiz bazen kullanımı %0a düşüyor
Sistemim

İŞLEMCİ : AMD RYZEN 5 3500X
ANAKART : GIGABYTE B40 AUROS M
RAM : GSKILL 16GB DDR4 3200MHZ
EKRAN KARTI : ASUS AMD RX 580 4GB
GÜÇ KAYNAĞI : CORSAIR 550W 80PLUS

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu sorun genelde birkaç şeyden oluşuyor.

• Ekran kartı sürücü sorunları. DDU yazılımını indirip sürücüyü kaldırıp tekrar güncel sürücüyü kurup deneyin. İşe yaramaz ise bir önceki sürücüyü yine aynı işlemleri uygulayıp kurup deneyin.
  • Anakart BIoS sürümünüz eski ise güncelleyin ve anakart çipset sürücünüzü öncesinde kurun.
  • Kartın ve işlemciniziz ısı değerlerini kontrol edin yüksek ısı bu tarz sorunlara sebep olabilir. Ayrıca ekran kartının güç bileşenlerinde sorun varsa ısıdan bağımsız kart görüntü vermeyi kesebilir. Bunu AMD yazılımından kartın gücünü biraz kısarak deneyip test edip anlayabilirsiniz. 

KS

ardaemen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu sorun genelde birkaç şeyden oluşuyor.

• Ekran kartı sürücü sorunları. DDU yazılımını indirip sürücüyü kaldırıp tekrar güncel sürücüyü kurup deneyin. İşe yaramaz ise bir önceki sürücüyü yine aynı işlemleri uygulayıp kurup deneyin.
  • Anakart BIoS sürümünüz eski ise güncelleyin ve anakart çipset sürücünüzü öncesinde kurun.
  • Kartın ve işlemciniziz ısı değerlerini kontrol edin yüksek ısı bu tarz sorunlara sebep olabilir. Ayrıca ekran kartının güç bileşenlerinde sorun varsa ısıdan bağımsız kart görüntü vermeyi kesebilir. Bunu AMD yazılımından kartın gücünü biraz kısarak deneyip test edip anlayabilirsiniz. 

Teşekkür ederim BIOS kısmını yapamadım diğerleri de işe yaramadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS kısmınıda yapın.

GPU gücünü yazılımdan kısmayı denediniz mi yani hepsini birebir denediniz mi önerdiklerimin?

KS

ardaemen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS kısmınıda yapın.

GPU gücünü yazılımdan kısmayı denediniz mi yani hepsini birebir denediniz mi önerdiklerimin?

Hepsini yaptım ama hala oluyor :'( biosu da yaptım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartınızda bir arıza olabilir ki en büyük olasılık bu. Zaten RX500/RX5000/RX6000 serisi çoğu ekran kartında siyah ekrana düşme sorunu var donanımsal veya ekran kartı BIOS 'u odaklı bu sorun. Sizin kartta da bu sorun meydana gelmiş gibi duruyor. Garantisi varsa garanti yolunu deneyin.

KS

ardaemen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartınızda bir arıza olabilir ki en büyük olasılık bu. Zaten RX500/RX5000/RX6000 serisi çoğu ekran kartında siyah ekrana düşme sorunu var donanımsal veya ekran kartı BIOS 'u odaklı bu sorun. Sizin kartta da bu sorun meydana gelmiş gibi duruyor. Garantisi varsa garanti yolunu deneyin.

Bilgisayarcı yapamaz değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kartın BIOS güncellemesini yapabilir ama kart bir sorun olursa garanti dışı kalacaktır. Diğer türlü donanımsal sorunu yapacağını sanmıyorum ki yine garanti dışı kalacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri