RX590 lı sıfır mı GTX 1070 TI 2.El mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
:D muhtemelen. Efsane olmaz mıydı. :D

2017 kasım çıkışlı bir kart GTX 1070 Ti ve o ayda dolar kuru 3.80 imiş buda 1.700 TL yapıyor + KDV ile 2013 TL yapıyor. :D nereden nereye.

hocam 4 ay miningde yüzde 50 performansla yapılmış olması kartı yorar mı sizce yoksa oyun oynamış kadar mı yorar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
%50 peformans ile oyun oynasan 4 ayda çok düşlük kullanım demek olur ki oyunlarda %99 civarında kullanırsın kartı. 4 aylık %50 performans ile mining kullanımı kartın ömründen yarım yıl kadar yemiştir ortalama ama zaten ekran kartları ortalama 4-5 sene kullanılıyor ciddi bir oyuncu isen bu civarda işte. Performansında sıkıntı çıkmaması gerek ve eğer çıkmaz ise değerlendirebilinir ama 2.el 'de kimseye öneride bulunmam ben büyük risk öneride bulunan için anlıyorsun dimi. Sıkıntı olmaz muhtemelen kanatim bu yönde.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
%50 peformans ile oyun oynasan 4 ayda çok düşlük kullanım demek olur ki oyunlarda %99 civarında kullanırsın kartı. 4 aylık %50 performans ile mining kullanımı kartın ömründen yarım yıl kadar yemiştir ortalama ama zaten ekran kartları ortalama 4-5 sene kullanılıyor ciddi bir oyuncu isen bu civarda işte. Performansında sıkıntı çıkmaması gerek ve eğer çıkmaz ise değerlendirebilinir ama 2.el 'de kimseye öneride bulunmam ben büyük risk öneride bulunan için anlıyorsun dimi. Sıkıntı olmaz muhtemelen kanatim bu yönde.

demek ki bu kart sıfırken benim elimde olsaydı 4 ay oyunlarda yüzde yüz kullanılcaktı ömrü 6 aydan daha mı fazla gidicekti ömürleri bu kadar az mı ya :D?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu oyunlardaki sistemsel yük farklıdır. Ömür diye bir şey yok normalde ama Mining işlemi farklı yüklere sokar kartları ömür vs. tahmini rakamlar onlara takılma fikir olsun diye söyledim. Normal kullanımdan farklı kullanıldığı için parçalar mining işleminde bu tarz bir yük karta oyundan daha farklı işliyor bunu kastediyorum. 10 yıl aynı ekran kartını kullananlarda var bunlar şans meselesi. Ama minimum 4 sene bir ekran kartının arıza vs. vermeden kullanman gerekir eğer kullanılan bileşenlerde kalıtsal bir hasar oluşmadıysa.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu oyunlardaki sistemsel yük farklıdır. Ömür diye bir şey yok normalde ama Mining işlemi farklı yüklere sokar kartları ömür vs. tahmini rakamlar onlara takılma fikir olsun diye söyledim. Normal kullanımdan farklı kullanıldığı için parçalar mining işleminde bu tarz bir yük karta oyundan daha farklı işliyor bunu kastediyorum. 10 yıl aynı ekran kartını kullananlarda var bunlar şans meselesi. Ama minimum 4 sene bir ekran kartının arıza vs. vermeden kullanman gerekir eğer kullanılan bileşenlerde kalıtsal bir hasar oluşmadıysa.

tamamdır teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
russ' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

tamamdır teşekkür ederim

Eğer test sonuçları olumlu çıkarsa ve Coil Whine sorunu yoksa sıkıntısız uzun yıllar kullanabilmemen için hiçbir sebep yok sonuçlar açıklayacak her şeyi.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
russ' Alıntı:
tamamdır teşekkür ederim

Eğer test sonuçları olumlu çıkarsa ve Coil Whine sorunu yoksa sıkıntısız uzun yıllar kullanabilmemen için hiçbir sebep yok sonuçlar açıklayacak her şeyi.

hocam merhaba 2200 tl ye gigabyte gtx 1070ti buldum fiyatı sizce yüksek mi bana göre yüksek 6 ay render yapılmış bu ekran kartını yorar mı ömrünü yer mi gigabyte ekran kartları nasıldır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fiyatı biraz fazla, 2800 TL 'ye RTX 2060 satılıyor. 2200 TL fazla geldi bana da ve RENDER derken ne RENDER 'ı sordun mu sürekli RENDER yapabileceği bir uygulama bilmiyorum ben Ekran Kartı ile yapılsa bile ömür olayı diye bir şey yok demiştim sana kart halen daha sorunsuz aynı FPS 'leri ve değerleri veriyorsa bobinleri ötmüyorsa ve sıcaklıkları hala iyi seviyedeyse kart her halükarda kullanılır buna takılma. Ama 2200 TL çok ve GIGABYTE çok kaliteli bileşenler kullanan bir firmadır kartın bileşenleri halen daha taş gibidir muhtemelen.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Fiyatı biraz fazla, 2800 TL 'ye RTX 2060 satılıyor. 2200 TL fazla geldi bana da ve RENDER derken ne RENDER 'ı sordun mu sürekli RENDER yapabileceği bir uygulama bilmiyorum ben Ekran Kartı ile yapılsa bile ömür olayı diye bir şey yok demiştim sana kart halen daha sorunsuz aynı FPS 'leri ve değerleri veriyorsa bobinleri ötmüyorsa ve sıcaklıkları hala iyi seviyedeyse kart her halükarda kullanılır buna takılma. Ama 2200 TL çok ve GIGABYTE çok kaliteli bileşenler kullanan bir firmadır kartın bileşenleri halen daha taş gibidir muhtemelen.

tamamdır teşekkür ederim ben kasa olarak dark r30 almayı düşünüyorum hem 4 fanlı olması hem tamperli cam olması hem de kibar ve şık durmasından dolayı kullananlar da memnun fana para harcayamacağım için ve mb511i de beğenmediğim için bunu düşünüyorum sizin düşünceleriniz nedir

ugur.gozaydin' Alıntı:

2.el aynı fiyata veya daha ucuza bulursam rtx 2060 mı almalıyım 1070ti mı ya da 1070 mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RTX 2060 daha yeni çıktı 1 hafta olmadı 2. ele düşmez hemen :) Sen GTX 1070 veya GTX 1070 Ti bulursan 2000 TL civarına fazla çıkmasın tabi değerlendir bu kartlar 1080p 'de baya iyi ve 2K çözünürlük kartlarıdır. Yok bulamazsan RX 590 sıfır al 1900 TL civarına 1080p 'de derdin olmaz. Kasa olarak Dark R30 çok iyi tercih bende bir akadaşıma aldırmışdım inceleme fırsatımda oldu baya iyi kasa. Alternatif istersen aşağıdakilere de bakabilirsin.

Sharkoon TG5 RGB - Temperli CAM + 4 RGB Fan - 487,74 TL
https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-tg5-rgb-usb-30-fan-kontrolculu-atx-mid-tower-kasa-pmu414372

PowerBoost Unique Serisi VK-G3903S RGB - Temperli CAM + 6 RGB Fan - 565,38 TL
https://www.sinerji.gen.tr/powerboo...s-led-fan-usb-30-atx-mid-tower-kasa-pmu416884

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RTX 2060 daha yeni çıktı 1 hafta olmadı 2. ele düşmez hemen :) Sen GTX 1070 veya GTX 1070 Ti bulursan 2000 TL civarına fazla çıkmasın tabi değerlendir bu kartlar 1080p 'de baya iyi ve 2K çözünürlük kartlarıdır. Yok bulamazsan RX 590 sıfır al 1900 TL civarına 1080p 'de derdin olmaz. Kasa olarak Dark R30 çok iyi tercih bende bir akadaşıma aldırmışdım inceleme fırsatımda oldu baya iyi kasa. Alternatif istersen aşağıdakilere de bakabilirsin.

https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-tg5-rgb-usb-30-fan-kontrolculu-atx-mid-tower-kasa-pmu414372

https://www.sinerji.gen.tr/powerboo...s-led-fan-usb-30-atx-mid-tower-kasa-pmu416884

valla için rahat etti dark r30 iyi dedin ben de aynı senin dediğini düşünüyordum rx 590 alırsam xg2401 monitör alıcam gtx 1070ti alırsam da yine onu alıcam heralde flicker free var göz koruması var input lag var renkleri iyi diyolar freesync dan yararlanamicam tabi sizin önerdiğiniz nedir 144hz 1ms dediğim özelliklerde olan

ugur.gozaydin' Alıntı:

bir de sizce Rampage Falcon X mi yoksa Dark R30 mu

ugur.gozaydin' Alıntı:

siz bu 4 kasayı kendinize göre sıralar mısınız hangisini alırdınız?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fazla para harcamadan Sharkoon TG5 RGB modeli al gitsin. Dark R30 güzel ama Fanları anakart senkronuna göre RGB değil kumandalı ama Sharkoon TG5 RGB anakarta senkron olabiliyor. Ayrıca bencede artık boşa bakınma 2. el temiz kart bulamayacaksın sanırım RX 590 al gitsin.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Fazla para harcamadan Sharkoon TG5 RGB modeli al gitsin. Dark R30 güzel ama Fanları anakart senkronuna göre RGB değil kumandalı ama Sharkoon TG5 RGB anakarta senkron olabiliyor. Ayrıca bencede artık boşa bakınma 2. el temiz kart bulamayacaksın sanırım RX 590 al gitsin.

2 kasa fiyatı da hemen hemen aynı o yüzden R30 almaya karar verdim ekran kartı da büyük ihtimal sıfır rx 590 alıcam çok temiz 1070ti bulamazsam yorumlarnız için teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX 590 ile RX 580 arasında çok bir FPS farkı yok maksimum ortalama 5 FPS filan 8 GB RX 580 'de alabilirsin yani. Tavsiyelerim aşağıda.

MSI RX580 Armor OC 8GB - 1.782.70 TL - Resident Evil 2, Devil May Cry 5, Tom Clancy’s The Division 2 bu 3 oyundan 2 'si hediye sen seçiyorsun.
https://www.itopya.com/msi-rx580-armor-oc-8gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti/

Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8GB - 1.999.00 TL - Resident Evil 2, Devil May Cry 5, Tom Clancy’s The Division 2 bu 3 oyundan 2 'si hediye sen seçiyorsun.
https://www.itopya.com/sapphire-rx5...-8gb-gddr5-256bit-amd-rdeon-dx12-ekran-karti/

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Armor almayı düşünmüyorum açıkçası nitro modelini alacağım 580 le aralarında 15 lira fark olduğu için 590 ı seçtim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Karar senin seçenek sundum oyun bundle seçenekleri güzel bu yüzden. Yayıncılık yapacağım demiştin oyunlar özellikle The Dvision 2 yayıncılık için güzel seçenek.

KS

russ

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Hakkını ödeyemem bana bu kadar yardımcı olduğun için teşekkür ederim yayında bir tek cs oynarım onun dışında da yüksek grafikli oyunlarda takılırım teşekkürler iyi günler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri