RX590 Nitro+

djerke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba yeni bir ekran kartı siparişi verdim 1 2 ay önce sistem topladım anca ekran kartımı alabiliyorum sinerji bilgisayar indirim yaptığından dolayı sapphire rx590 nitro+special edition markasını seçtim sizce nasıl bir kart yeterli olur mu sistemimi aşağıda paylaşıyorum.

SilverStone 600W Strider Essential Serisi 80+ Güç Kaynağı

Aerocool Quartz REVO RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2E3200C16)
Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RX 590 kartı için 500W yeterli ki siz kaliteli bir 600W seçmişsiniz bir sorun yok.

Ekran kartı olarak tepe bir model seçmişsiniz bundada bir sorun yok.

Anakartın BIOS güncellemesi olmadan işlemciyi tanımayacağınızı biliyorsunuzdur umarım almamışsınızdır firmaya BIOS güncellemesi yapılıyor mu diye sormadan.

KS

djerke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartım bugün geldi fakat 10 dk fifa 17 oynamaya başladım aşırı derecede işlemci ve ekran kartım ısımmaya başladı işlemci sıcaklığım 65 dereceyi geçti ve rahatsız edici seviyede fanlar dönmeye başladı sorunu bir türlü çözemiyorum sinirden uyuyamıyorum lütfen yardımcı olun işlemci boşta da 40 45 civarı performance boast da kapadım bios da ama bir türlü çözemedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
65-70 hatta 75 derece stok fan için doğal bir sıcaklık bunda bir yanlış yok. Voltaj düşürerek ısıyı azaltabilirsiniz ama biraz uğraştırabilir. Yada kule tipi hava soğutma alarak bu sorunu kökünden çözebilirsiniz. Ekran kartı sıcaklığınız ne bilmiyorum onu yazmamışsınız ama yükte maksimum 70 derece civarında dolaşmalı.

KS

djerke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartım da 70 derece geçiyor başka oyunlarda da denedim kasanın yan kapağını açtım şuan elle tutulmayacak gibi sıcak ekran kartı çok garip ya sistemi alalı 1 ay oldu daha oyun oynayamadım doya doya en fazla 5 dk cidden sıktı artık bu sorun beni

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sıcaklık en fazla 70-75 derece olmalı AMD kartlar biraz fazla ısınan kartlar oda sıcaklığı kasa sıcaklığı bunu çok etkiler bu söylediğim değerler gayet normal bu şartlara bağlı sıcaklık 70 derece altına inebilir veya daha kötü bir senaryoda 80 dereceleri bulabilir. Sıkıntı ciddi değil ama serin bir kasa bu sıcaklığı azaltacaktır kasa fanlarını %10-15 arttırın devir olarak bunun faydası olur. Ekran kartı fanınıda otomatikte değilse otomatiğe alın.

KS

djerke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX 590 kartı için 500W yeterli ki siz kaliteli bir 600W seçmişsiniz bir sorun yok.

Ekran kartı olarak tepe bir model seçmişsiniz bundada bir sorun yok.

Anakartın BIOS güncellemesi olmadan işlemciyi tanımayacağınızı biliyorsunuzdur umarım almamışsınızdır firmaya BIOS güncellemesi yapılıyor mu diye sormadan.
Merhaba konu biraz dağıldı farkındayım ama bios da güncel değilmiş benim yeni anladım şimdi sanırım bu da işlemcimin fazla ısınmasına sebep olabilir 
VQn7my.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci ısısı ile BIOS 'un direkt bir alakası yok ama işlemci yönetimini BIOS kontrol ettiği için bir ihtimal işlemci voltaj kontrolü değişebilir yani güncel kalmakta fayda var bir deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri