rx6600 sistem kötü mü ?

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Ben zam konusunu bilemem burası Türkiye ki sadece dolar kuru bile değişebilir 1 gün içerisinde. :D

Ama ben olsam iade ederdim, tabi bu tavsiye değil bence ne yapardım onu söyledim. Sonra beni dinleyip iade edersiniz fiyatlar yükselir sorumlusu ben olmam.

19K civarına daha iyisini alabilirsiniz şuan da.
hocam varsa aklınızda bir sistem atabilir misiniz ? sistem 16k civarında monitör ise 3200 3100 tl geçmemeli. eğer aklınızda yoksa iade edip linkte attığım sistemi alabilirim eğer siz de ona okey diyorsanız ve fiyatını mantıklı buluyorsanız.

iade süreçleri yaklaşık 10 12 günü bulabiliyor hocam bu arada

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
hocam bu tarz bir sistem değil de toplama olan itopya, incehesap tarzı hazır sistemlerden bahsediyordum kusura bakmayın. öyle bir sistem atma şansınız var mıdır acaba ? eğer yoksa attığım linkteki sistemi kafaya koydum sanırım şuanlık.
Önerdiğim makine kötü değil ama başka öneri için bakarım tamamdır.

NOT: O İncehesap sitesindeki sistem minimum aşağıdaki resimdeki gibi alınır. Bu bütçeye A520 anakart alınmaz. Bu bütçeye o markası kötü PSU alınmaz. Ayrıca stok kasanın hava akışı iyi değil onunda değiştirilmesi gerekiyor. Önerdiğim gibi alınabilir.

Ekran Alıntısı.PNG

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
hocam özellikleri iyi fakat kasa çok tatmin etmedi hocam. bekliyorum önerinizi. benim attığım sisteme de bakarsanız memnun olurum yorumunuzu beklerim. özelleştirdim kendim bazı parçaları, siteye girip bakmanız daha iyi olur o yüzden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir önceki yorumuma bakın minimum öyle alınabilir o kasa. 15.500 TL civarına. Bu fiyata da başka önerim yok o sitem iyi alınabilir.

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165

NOT: O İncehesap sitesindeki sistem minimum aşağıdaki resimdeki gibi alınır. Bu bütçeye A520 anakart alınmaz. Bu bütçeye o markası kötü PSU alınmaz. Ayrıca stok kasanın hava akışı iyi değil onunda değiştirilmesi gerekiyor. Önerdiğim gibi alınabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 3972
hocam değiştirilmiş şekilde attım linkte aslında.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
hocam değiştirilmiş şekilde attım linkte aslında.
Yine kötü seçimler yapmışsınız. Yorumumu okuyun. Birincisi 500 GB kapasite için 1000 TL fiyat farkı istiyor sistem ki o 1 TB disk o kadar etmez. Standart halde kalsın harici başka yerden disk önerisi yaparız size. PSU değişmemiş ve kasa az bir farkla NZXT FLOW alınabiliyor onu seçin.

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Yine kötü seçimler yapmışsınız. Yorumumu okuyun. Birincisi 500 GB kapasite için 1000 TL fiyat farkı istiyor sistem ki o 1 TB disk o kadar etmez. Standart halde kalsın harici başka yerden disk önerisi yaparız size. PSU değişmemiş ve kasa az bir farkla NZXT FLOW alınabiliyor onu seçin.
hocam nzxt kasanın fanları yetersiz değil mi sizce ? önde tek fan arkada zaten 1 egzoz fan var o kadar. Lian li kasası fan olarak soğutması daha kuvvetli duruyor. yanlışım varsa düzeltebilirsiniz...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
hocam nzxt kasanın fanları yetersiz değil mi sizce ? önde tek fan arkada zaten 1 egzoz fan var o kadar. Lian li kasası fan olarak soğutması daha kuvvetli duruyor. yanlışım varsa düzeltebilirsiniz...
Lian Li markasında bir tek o kasa çok iyi değil malzeme yapısı olarak. Yoksa kasada ve markada sorun yok. Öne +2 fan alırsınız 300 TL civarına yada o 2 fanı öne takarsanız 1 adet egzoz fan alırsınız bence dert değil.

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Lian Li markasında bir tek o kasa çok iyi değil malzeme yapısı olarak. Yoksa kasada ve markada sorun yok. Öne +2 fan alırsınız 300 TL civarına yada o 2 fanı öne takarsanız 1 adet egzoz fan alırsınız bence dert değil.
anladım hocam çok sağolun. umarım iade ettikten sonra alabilirim daha iyi bir sistem..

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
@ugur.gozaydin hocam bir de şunu sormak istiyorum oldu da fiyatların korkusundan iade etmedim sadece monitörümü iade edip daha iyisine geçtim, zararım olur mu ? yani rx6600xt değil de normal 6600 kullandım diye çok mu eksiye düşerim, işlemcim r5 5500'den iyi sonuçta çoğu konuda diye biliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi sisteminizde 12400F işlemcisi Ryzen 5 5600X dengi bir işlemci. 5500 daha zayıf yani.

İkincisi ekran kartı olarak 6600 vs 6600 XT yaparsak aralarında ortalama %25 performans farkı var 6600 XT lehine. Yani aradaki fark ciddiye alınacak bir düzeyde ama RX 6600 güncel bir kart eski değil. Sadece daha iyisini almak varken bunu kullanmış olacaksınız.

Son olarak sizin şuan ki sisteminizi yorumlamam gerekirse anakart o işlemci için çok giriş seviyesi hiç iyi değil. Kasa içindeki PSU yani güç kaynağı oda hiç iyi değil. Monitörü zaten yorumladım onu da önermem.

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Birincisi sisteminizde 12400F işlemcisi Ryzen 5 5600X dengi bir işlemci. 5500 daha zayıf yani.

İkincisi ekran kartı olarak 6600 vs 6600 XT yaparsak aralarında ortalama %25 performans farkı var 6600 XT lehine. Yani aradaki fark ciddiye alınacak bir düzeyde ama RX 6600 güncel bir kart eski değil. Sadece daha iyisini almak varken bunu kullanmış olacaksınız.

Son olarak sizin şuan ki sisteminizi yorumlamam gerekirse anakart o işlemci için çok giriş seviyesi hiç iyi değil. Kasa içindeki PSU yani güç kaynağı oda hiç iyi değil. Monitörü zaten yorumladım onu da önermem.
peki RX6600xt ve ryzen 5 5500 kullanırsam daha mı performanslı olurum yoksa RX 6600 ve i5 12400f daha mı avantajlı ? PSU ve anakartları önemsemezsek tabii.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
5500 + 6600 XT toplamda daha fazla FPS verir. Artı birde AMD işlemci ve GPU kullanımında ortalama %3 ila 5 arası birde SAM performansı ekleniyor işin içine.

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
5500 + 6600 XT toplamda daha fazla FPS verir. Artı birde AMD işlemci ve GPU kullanımında ortalama %3 ila 5 arası birde SAM performansı ekleniyor işin içine.
anladım hocam bunu öğrendiğim çok iyi oldu. tekrardan teşekkür ederim, eğer sorum olursa sizin de izninizle tekrar size danışmak isterim.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
@ugur.gozaydin hocam bir de şunu sormak istiyorum oldu da fiyatların korkusundan iade etmedim sadece monitörümü iade edip daha iyisine geçtim, zararım olur mu ? yani rx6600xt değil de normal 6600 kullandım diye çok mu eksiye düşerim, işlemcim r5 5500'den iyi sonuçta çoğu konuda diye biliyorum
Hocam şöyle düşünün iadeyi çakın zaten zam yese bile aynı sistemi alabiliriz öyle düşünün uğur hocam boş yere parça önermez ya diğerlerine verilen paraya değmez ya da kötüdür. Nakit olduğunda detaya girmek daha sağlıklı ne hangi fiyat olur muamma

KS

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Hocam şöyle düşünün iadeyi çakın zaten zam yese bile aynı sistemi alabiliriz öyle düşünün uğur hocam boş yere parça önermez ya diğerlerine verilen paraya değmez ya da kötüdür. Nakit olduğunda detaya girmek daha sağlıklı ne hangi fiyat olur muamma
hocam zam yese bile aynı sistemi alırız kısmını pek anlamadım. şuan aldığım kasa 17k fiyattan satılıyor gamegarajda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri