Ryzen 3 1300x 1050Tİ

Demırcan Celık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ryzen 3 1300x ile asus gtx1050ti expedition model ekran kartım var ve 8gb gskill ram var fakat oyunlarda tam performans alamadığımı düşünüyorum. Resimlerde gördüğünüz gibi nedense cpu kullanımı çok yüksek ama gpu kullanımı bi o kadar düşük. Bu bir sıkıntımıdır  yoksa olması gereken gibimidir (LOL VE PUBG SSLERİ) birde lol gibi bir oyunda bile çok çok yüksek fps alamıyorum pchocasının youtube incelemesinde bu ekran kartı lolde 400 fps alırken ben 100 alıyorum ara ara bu fpslerde düşüyor
hopkh3
hoplu3
. Darboğaz mı oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sadece bu 2 oyundamı böyle başka oyunlardada denemelisiniz darboğaz her oyunda aynı sonuçları verir. Eğer başka oyunlarda böyle bir sorun yok ise sorun oyun kaynaklı veya sistem optimizasyonu sorunudur. Başka oyunlarda test edip resim atarsanız bir sonuca varabiliriz.

KS

Demırcan Celık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu sadece bu 2 oyundamı böyle başka oyunlardada denemelisiniz darboğaz her oyunda aynı sonuçları verir. Eğer başka oyunlarda böyle bir sorun yok ise sorun oyun kaynaklı veya sistem optimizasyonu sorunudur. Başka oyunlarda test edip resim atarsanız bir sonuca varabiliriz.

Bazen gpu 99 cpu 100 oluyor bazen 78gpu 99 cpu oluyor bazende 78 e 92 falan oluyor the division da

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikler sürücünüz güncelmi.? Değilse güncellemenizi öneririm. Kurlumu Bu videodaki gibi yapın. Eğer güncel ise sistem Win 10 galiba oyun modunu Shadow Play'i ve Game DVR özelliklerini kapatabilrisiniz yararı olabilir. Ama önce sistemde virüs taraması yapın işlemci kullanımınız normalde nasıl işliyor masaüstünde oyun açık değilken eğer boşta iken belli bir yük altında ise CPU 'nuzu kullanan bir yazılım oyunlarda işlemci yükünü arttırabilir. Yukarıda söylediklerimi kapatmanın yollarını altta verdim.

Game DVR Kapatma , Windows Game Mode (Oyun Modu) Kapatma , NVIDIA Shadowplay Kapatma

Birde Bu videoda yapılanlar belki sorunu çözer.

KS

Demırcan Celık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Dediklerinizin sorununuzu çizmesi gerekir denedinizmi acaba ?

arkadaşın yazdığı şeyi denedim pek bir faydası olmadı.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelikler sürücünüz güncelmi.? Değilse güncellemenizi öneririm. Kurlumu Bu videodaki gibi yapın. Eğer güncel ise sistem Win 10 galiba oyun modunu Shadow Play'i ve Game DVR özelliklerini kapatabilrisiniz yararı olabilir. Ama önce sistemde virüs taraması yapın işlemci kullanımınız normalde nasıl işliyor masaüstünde oyun açık değilken eğer boşta iken belli bir yük altında ise CPU 'nuzu kullanan bir yazılım oyunlarda işlemci yükünü arttırabilir. Yukarıda söylediklerimi kapatmanın yollarını altta verdim.

Game DVR Kapatma , Windows Game Mode (Oyun Modu) Kapatma , NVIDIA Shadowplay Kapatma

Birde Bu videoda yapılanlar belki sorunu çözer.

denedim faydalı olmadı. Bios güncelledim yine bir faydası olmadı, lolde ayarları en düşüğe almama rağmen oyun 250 fps in üstüne çıkmıyor halbuki benim full ayarlarda bu fps i almam lazım. Gerçekten anlamıyorum neden böyle olduğunu darboğaz yapıcak  bir işlemcimde yokki

KS

Demırcan Celık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Bu sorun sistemi aldığınızdan berimi var ?

sistemi alalı 2 hafta oldu zaten, ilk hafta farketmemiştim ikinci hafta ekran kartının böyle çalıştığını farkettim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
250 FPS 'in üzerine çıkmıyor yazmışsınız ama oyunun sınırı orası zaten diye biliyorum. Bu , Bu ve Bu videoyu izleyin değerler aynı seviyedeler ise sorun yok sisteminiz darboğaz yapamaz bu bileşenler uyumlu ama daha önce yazmışım sürücüleriniz güncel ve sisteminizde virüs yok ise eminseniz benim önerebileceğim bir başka yol yok. K. bakmayın.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam en düşük ayarlarda alıyormuş ben şuan rx 460 kullanıyorum arkadaşa göre daha fazla FPS alıyorum sorunumuzun çözümünü de araştırıyorum denedigimiz yollar olmadı

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam en düşük ayarlarda alıyormuş ben şuan rx 460 kullanıyorum arkadaşa göre daha fazla FPS alıyorum sorunumuzun çözümünü de araştırıyorum denedigimiz yollar olmadı

Farklı sitelere giriş yaptıysanız bu pcye virüs bulaştırabilir arka-plan da çalışan uygulama etkiliyor olabilir

KS

Demırcan Celık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı kullanımı ile işlemci kullanımı yer değiştirse skıntı kalmayacak. İşlemci çoğu oyunda yüksek kullanımda çalışıyor ekran kartı ise dün lolde 20 kullanımında çalıştığını gördüm bir süre

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Demırcan Celık' Alıntı:
Ekran kartı kullanımı ile işlemci kullanımı yer değiştirse skıntı kalmayacak. İşlemci çoğu oyunda yüksek kullanımda çalışıyor ekran kartı ise dün lolde 20 kullanımında çalıştığını gördüm bir süre

Peki cpu kactaydı lol için kendini zorlamamış olabilir

KS

Demırcan Celık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Sisteminizde kaç w PSU kullaniyorsunuz ?

600w

BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Demırcan Celık' Alıntı:

Peki cpu kactaydı lol için kendini zorlamamış olabilir

cpu 70 gpu 25

KS

Demırcan Celık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pubg denedim gta yüklemedim çok oynayasım gelmediği için, pubg de cpu kullanımı yine çok fazla bir yerde fps 40 civarına indi orada çekmiştim resim gpu 44 cpu 80 gibi bir şeydi normal oynarkende gpu 79 80 cpu 90 95 oluyor bazen bazende cpu 100 gpu 95

Kiracata

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam aynı sorun bende de var. Ryzen 3 1300x ve 1050ti kullanıyorum anakartınız güç kaynağınız ram ve monitörünüz nedir. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz birbirimize yardımcı olalım.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Demırcan Celık' Alıntı:
Pubg denedim gta yüklemedim çok oynayasım gelmediği için, pubg de cpu kullanımı yine çok fazla bir yerde fps 40 civarına indi orada çekmiştim resim gpu 44 cpu 80 gibi bir şeydi normal oynarkende gpu 79 80 cpu 90 95 oluyor bazen bazende cpu 100 gpu 95

Sisteminizde sadece hdd mi bulunmakta ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri