Ryzen 3 3300X için soğutucu önerisi!

itzs8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostlar selam, herkese hayırlı ramazanlar. 2 gün önce itopya'dan aldığım sistem bugün elime ulaştı. Fakat işlemci (R3 3300X) çok ısınıyor. Amazon'dan Artic MX-4 termal macun aldım, bir de soğutucu arıyorum. Anakartım B450M-S2H. Anakarta sığacak, ramlere zarar vermeyecek maksimum 300₺'ye f/p bir soğutucu önerir misiniz?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
RE: İŞLEMCİ SOĞUTUCU ÖNERİSİ

itzs8' Alıntı:
Dostlar selam, herkese hayırlı ramazanlar. 2 gün önce itopya'dan aldığım sistem bugün elime ulaştı. Fakat işlemci (R3 3300X) çok ısınıyor. Amazon'dan Artic MX-4 termal macun aldım, bir de soğutucu arıyorum. Anakartım B450M-S2H. Anakarta sığacak, ramlere zarar vermeyecek maksimum 300₺'ye f/p bir soğutucu önerir misiniz?

Bende ki işlemci 2300x bir alt versiyonu ama tdp değerleri aynı 65w tdp o yüzden stok soğutucu ile boşta bile 65 alıp oyunlarda 85 leri rahat görüyordum sonra çin işi tek fanlı kule tipi 4 bakır borulu soğutucu aldım bir de üstünde gelen çin işi macunu sürdüm gözle görülür bir sıcaklık düşüşü ki çok şaşırdım şu an işlemci 28 derece oyunlarda 45 dereceyi geçmiyor sana tavsiyem 4 bakır borulu en az tek fanlı ucuz yollu kule tipi soğutucular işini görecektir link yazmak yasak değilse yazarım.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Cvp: Ryzen 3 3300X için soğutucu önerisi!

Bence o kadar para vermesine gerek yok illa işimi görsün diyorsa

https://www.trendyol.com/snowman/x4...rontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true

https://www.hepsiburada.com/dark-fr...ntent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.83

bende ki dark olanla aynı büyük ihtimalle dark oradan alıp logoyu kutuyu basıp satıyordur :) bir de dark olan 3 pin benim a320 anakartta son hız çalışıyordu b550 gigabyte anakartta pwm olarak oto çalışıyor

ıd cooling gereksiz pahalı biliyorum onu bir de snowman 6 bakır borulu çok fazla 3300x için gereksiz :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Size ID-Cooling SE-223 BASIC önermiştim ama bir önceki konunuzda beğenmediniz sanırım? Ben Snowmann ve Dark markalarını bu marka ülkemizde bulunabilir olduğundan beri önermiyorum artık. F/P oranı çok iyi bir markadır.

Param var diyorsanız Arctic Freezer 34 eSports DUO öneririm kendimde kullanıyorum çok iyi ürün ama 3300X için fazla bir model.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518

Uğur bey bende normalde önermezdim ama ülke şartlarında yarı fiyatına işini yapıyor diye önerdim, ben elimdekiyle kıyas yaptım bundan dolayı gereksiz dedim kişisel görüş ve önerimdir ki min 65w tdp değeri olan işlemciye 95w tdp değerinde soğutucuları mantık çerçevesinde önerdim marka önerisi olarak bakmadım işlevsellik olarak baktım ki benimkinin fotoya bakın çin işi macunla bile 6 aydır god of war ac origins gibi oyunlarda 10 saatte maks 45 derece boşta normal kullanımda ise 21-28 derece karar arkadaşın zorla satın aldırmıyoruz :) önerimizi yaparız istediğini alır.
Bende ki bu ürün >>>

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Fazla yaygın olmayan fakat bir problem yaşamadan kullandığım şu soğutucuyu önerebilirim:
Fanı adressble rgb değil, sadece rgb. Yani rengini değiştirebiliyorsunuz fakat yanarlı dönerli animasyonları yok. Kullanmak için fan kontrolcünüzde RGB şerit pinine takıyorsunuz. Fanı 4 köşeli aydınlatmaya sahip. Işığı güzel yayıyor fakat mor gibi ara renklerde ledlerin mavi ve kırmızı olduğu farkediliyor. Yüksek hızlara çıktığında çoğu kişinin farketmeyeceği kadar ufak da olsa hafif bi titreşim yapıyor. Montaj şekli biraz alışılagelmiş olanlardan farklı. Fakat fiyatını düşünürsek performansından gayet memnunum. Arctic MX-4 ile beraber Ryzen 5 2600 @ 4.1Ghz OCCT stres testinde max. 75 derece görüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

@"Fenomend" siz neden üzerinize alındınız ki, benim size bir lafım yok. Siz önerinizi yapın tabi. Kullanıcı diğer konusunda ısı odaklı bir problem yaşadığını belirtmişti bende soğutucu kaynaklı olduğunu ve daha iyi bir ürün alması gerektiğini yazdım ve burada önerdiğim ürünü önerdim. Ben burada sadece bu önerdiğim ürüne nazaran neden diğer ürünleri önermediğimi açıkladım. Özetle burada size veya başkasına bir lafım yok. Yazdıklarımı kendi üzerinize alarak hem yanlış anladınız hem de yorumu yanlış değerlendirdiniz.

Ayrıca bence şu düşüncenizde pek doğru değil. İşlemci 65W TDP değerinde ve 95W veya üzeri TDP değerini destekleyen bir soğutucu neden alınsın gibi bir düşünce uzun vadeli bir görüş değil benim görüşüme göre. Soğutucuyu bir defa iyi bir şey alırsanız bütçeniz doğrultusunda tabi, uzun yıllar işlemciyi değiştirdiğinizde soğutucu sorun yaratacak mı endişeniz olmaz.

PC bileşenlerinde Anakart, PSU ve Soğutucu bu 3 bileşene yatırımı yüksek tutarsanız ileride başınız uzun vadede ağrımaz.
  • Anakartı yüksek tutarsanız, işlemci ve diğer donanımsal özellikleri uzun yıllar sorun yaşamadan kullanabiliyorsunuz.
  • PSU ürününü yüksek tutarsanız, ilerideki yükseltmelerde güç yetecek mi ürünün kalitesine bağlı ürünü uzun vadede sorun çıkartacak mı gibi konuları düşünmüyorsunuz.
  • Soğutucuyu yüksek tutarsanız, işlemci yükseltmelerinde bu soğutucu yetecek mi yenisini almalıyım gibi bir düşünceden kurtuluyorsunuz.
Aynı şey dış donanımlarda monitör içinde geçerli. Ne kadar iyi bir ürün alırsanız ileriye o kadar uzun vadeli bir yatırım yapmış olursunuz. Ekran kartı güncellendiğinde birde yetersiz monitör yüzünden masrafınız olmaz. Özetle gereksiz değil ileriye yatırımdır bu ürünlere yapılan harcamalar.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518

@"ugur.gozaydin" dediğiniz şeyleri bende yapıyorum ama herkes yapamıyor artık malesef o yüzden marka model önermeden en maliyeti düşük tecrübe edilmiş ürünleri önermeye çalışıyorum insanlara ha der ki kardeşim benim durumum iyi gider iyisini öneririz. Bir de üzerime alınmadım yanlışta anlamadım maksat muhabbet olsun arada açıklamak açmak güzel oluyor . Mesela benim ryzen 3 2300x işlemcim 12 nm default tdp 65w 4 bakır borulu dark vari kule tipi işimi gördü hatta fazla da düşünün god of war da stok soğutucu 85 derece de idi boştada 45 derece filan kule tipini taktım bir de çinden poşette gelen macunun sürdüm gdw da sıcaklık 45 derece 10 saatlik oyunda boşta ise 21 28 derece bu yüzden işlemci mimarisi 7 nm düşük 65w tdp arkadaşın işini görür eğer maddi olarak zorlamak istemezse keza r3 r5 3600 5600 işlemcilerede yeterli geliyor r7 r9 105w tdp yi geçiyor onlar ayrı :) dediğiniz gibi durumu iyi olanlar anakart psu soğutucu mönitorünü yüksek iyi alıp günceller eskiden insanlar öyle yapardı alım gücü iyi olduğu için ama şimdi alınamayan şeyler değişti bende aynı kafa şuan gigabyte b550 ds3h aldım 4 ram slotu 3 rgb 2a rgb desteği vrm soğutuculu ama 8 ram b550 nin resmi desteği olmadan çalışan 2000 serisi amd işlemci ileride değişiriz dedikçe bizim işlemci değer kaybediyor almak istediğimiz işlemcilerin fiyatı artıyor :) 2 sene önce olsa şu an çok rahat alınacak şeyleri bile alamıyoruz :) iyi akşamlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fenomend' Alıntı:
@"ugur.gozaydin" dediğiniz şeyleri bende yapıyorum ama herkes yapamıyor artık malesef o yüzden marka model önermeden en maliyeti düşük tecrübe edilmiş ürünleri önermeye çalışıyorum insanlara ha der ki kardeşim benim durumum iyi gider iyisini öneririz. Bir de üzerime alınmadım yanlışta anlamadım maksat muhabbet olsun arada açıklamak açmak güzel oluyor . Mesela benim ryzen 3 2300x işlemcim 12 nm default tdp 65w 4 bakır borulu dark vari kule tipi işimi gördü hatta fazla da düşünün god of war da stok soğutucu 85 derece de idi boştada 45 derece filan kule tipini taktım bir de çinden poşette gelen macunun sürdüm gdw da sıcaklık 45 derece 10 saatlik oyunda boşta ise 21 28 derece bu yüzden işlemci mimarisi 7 nm düşük 65w tdp arkadaşın işini görür eğer maddi olarak zorlamak istemezse keza r3 r5 3600 5600 işlemcilerede yeterli geliyor r7 r9 105w tdp yi geçiyor onlar ayrı :) dediğiniz gibi durumu iyi olanlar anakart psu soğutucu mönitorünü yüksek iyi alıp günceller eskiden insanlar öyle yapardı alım gücü iyi olduğu için ama şimdi alınamayan şeyler değişti bende aynı kafa şuan gigabyte b550 ds3h aldım 4 ram slotu 3 rgb 2a rgb desteği vrm soğutuculu ama 8 ram b550 nin resmi desteği olmadan çalışan 2000 serisi amd işlemci ileride değişiriz dedikçe bizim işlemci değer kaybediyor almak istediğimiz işlemcilerin fiyatı artıyor :) 2 sene önce olsa şu an çok rahat alınacak şeyleri bile alamıyoruz :) iyi akşamlar.

Ben sizi yanlış anladım o zaman sorun yok. Fazla uzatmak istemiyorum konusu dağılmasın kullanıcının.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri