@"ugur.gozaydin" dediğiniz şeyleri bende yapıyorum ama herkes yapamıyor artık malesef o yüzden marka model önermeden en maliyeti düşük tecrübe edilmiş ürünleri önermeye çalışıyorum insanlara ha der ki kardeşim benim durumum iyi gider iyisini öneririz. Bir de üzerime alınmadım yanlışta anlamadım maksat muhabbet olsun arada açıklamak açmak güzel oluyor . Mesela benim ryzen 3 2300x işlemcim 12 nm default tdp 65w 4 bakır borulu dark vari kule tipi işimi gördü hatta fazla da düşünün god of war da stok soğutucu 85 derece de idi boştada 45 derece filan kule tipini taktım bir de çinden poşette gelen macunun sürdüm gdw da sıcaklık 45 derece 10 saatlik oyunda boşta ise 21 28 derece bu yüzden işlemci mimarisi 7 nm düşük 65w tdp arkadaşın işini görür eğer maddi olarak zorlamak istemezse keza r3 r5 3600 5600 işlemcilerede yeterli geliyor r7 r9 105w tdp yi geçiyor onlar ayrı

dediğiniz gibi durumu iyi olanlar anakart psu soğutucu mönitorünü yüksek iyi alıp günceller eskiden insanlar öyle yapardı alım gücü iyi olduğu için ama şimdi alınamayan şeyler değişti bende aynı kafa şuan gigabyte b550 ds3h aldım 4 ram slotu 3 rgb 2a rgb desteği vrm soğutuculu ama 8 ram b550 nin resmi desteği olmadan çalışan 2000 serisi amd işlemci ileride değişiriz dedikçe bizim işlemci değer kaybediyor almak istediğimiz işlemcilerin fiyatı artıyor

2 sene önce olsa şu an çok rahat alınacak şeyleri bile alamıyoruz

iyi akşamlar.