Ryzen 3600 gigabyte b450m s2h ve frisby 8940g

Eastcoast

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi forumlar gigabyte b450m s2h modelli bir anakarta sahibim işlemcimde ryzen5 3600 işlemcim çok ısınıyor ve voltaj düşürme yapmak istiyorum fakat gigabyte b450m model anakart ile voltaj düşürme ile ilgili bir bilgi bulamadım pekte bios ayarlarınj bilmiyorum bilen biriis yardımcı oluesa çok sevinirim (yazım hataları için özür diliyorum saat geç olsuğu ve yatacağım için hızlı yazmak zorunda kaldım)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bende Gigabyte marka anakart sahibiyim.

BIOS F7 yada Advanced Settings adı altından MIT sekmesinden Advanced Voltage Settings sekmesi altından Dynamic Vcore ayarı üzerinden yapıyorsunuz bu ayarı. Bu ayarın değerini NUMLOCK +/- tuşları ile aşağı/yukarı yada direkt rakam vererek aşağı/yukarı değer verebilirsiniz. Varsayılan voltaj değeri üzerinde eklenecek yada düşürülecek voltaj seviyesini ayarlıyorsunuz bu şekilde.

Örnek bir anlatım: Ana BIOS menüsünde Core Voltage olarak işlemciye otomatik ne voltaj veriliyor bunu görebilirsiniz ve diyelim ki 1.3V veriliyor. Siz bu Dynamic Vcore ayarından -0.025 yaptığınızda 1.275V değerine çekmiş olursunuz voltajı. Bu şekilde 0,025V gibi ufak değerler ile indirip voltajı BIOS 'u kaydedip Windows üzerinden sistemin mavi ekran vermeden stabil çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Örnek olarak Cinebench R20 Tek çekirdek ve çok çekirdek testi puanlarınıza voltaj düşürmeden bakın veya Passmark Performans Test yazılımınıdan Tests/CPU/All testi yapıp bu voltaj düşürmeden önceki puanları alabiliyor musunuz kontrol edin. Tek çekirdek testleri esnasında HWMonitör yazılımından işlemcinizin frekans olarak standart hızı olan 4.2Ghz(4200mhz) hızına artık çıkıp çıkabilmediğini kontrol edebilirsiniz. Voltaj düşürünce eğer testlerden sorunsuz geçerseniz stabilite testi içinde OCCT yazılımından CPU:OCCT sekmesinden Test Type : Infinite , Test Version : 64 bits , Test Mode : Large ve Number of threads . Automatic onaylı ON yapıp 10-15 dk. test sürdürün mavi ekran almazsanız sistemde sorun yoktur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri