RYZEN 5 1600

furkanduman.332

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 5 16000 12nm islemcoye overclock yapmak istiyorum. Stok fani ile kac ghz e kadar yapabilirim. Ve 4.2 ghz e kadar cikmak istiyorum. Kullanmak istedigim fan  dark freezer x94

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
furkanduman.332' Alıntı:
Ryzen 5 16000 12nm islemcoye overclock yapmak istiyorum. Stok fani ile kac ghz e kadar yapabilirim. Ve 4.2 ghz e kadar cikmak istiyorum. Kullanmak istedigim fan  dark freezer x94

Stok fan ile OC yapamazsınız. Dark Freezer X94 ile de iyi bir OC yapamazsınız. Minimum almanız gereken hava soğutma Dark X124 veya X126 yada Aerocool Cylon4 alın ki bence Arctic Freezer 34 Duo - 306,52 TL alın işinizi garantiye alın. Biraz fazla ısınacaktır bu son attığım DUO ürünü sizi garantiye alır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi hava soğutma ile OC yapmak zaten sıkıntılı öyle ucuz yollu bir soğutucu ile stabil yüksek sıcaklıklara çıkmadan bir soğutucu bulamazsınız. 120mm fanlı ve TDP 'si yüksek modellere bakmanız gerek. 65W TDP değerine sahip işlemciniz OC için bu değeri aşağı yukarı 2 katına sahip bir soğutucu almanız gerek ve 120mm aşağısında bir fan olmaması önemli soğutucunun işe yaraması için. Dark X124 ürünü 200 TL en uygun OC için alabileceğiniz ürün bu ki bence bu bile yetersiz sayılır OC için. Az daha kısarsanız bütçeden ki tavsiye etmem X120 alabilirsiniz oda 20 TL kadar daha ucuz. Eğer az daha uygun olsun derseniz bu https://www.teknobiyotik.com/subat-...md-uyumlu-islemci-sogutucusu-sst-ar01-v2.html ürün indirimde en azından 150W TDP değerine kadar desteği var işe yarar bir nebzede olsa X124 kadar iyi değil ama ona yakın sayılır. Bu arada eğer yukarıdaki 300 TL 'lik Arctic DUO ürünü almaya karar verirseniz https://www.teknobiyotik.com/subat-...vi-sogutma-sistemi-dkccw122.html#!prettyPhoto bu ürünü alın onun yerine indirime girmiş aynı fiyata daha iyi bir çözüm.

KS

furkanduman.332

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birde sistemim su sekilde olustu.

Msi b450m pro
Ryzen 5 1600 Af 12nm
Ballistix 2x8 gb 3000mhz ram
Shappire nitro plus rx580 4gb
2x500GB harddisk
1x 240GB SSD
500watt 80 Plus powerim var powerim yeterli mi sizce

Sinerji guvenilir bir site mi peki gördüğüm şeylerde araştırmalarım da fiyatlari uygundu. Almak istedigim 1 2 urun var oradan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4.2Ghz hıza kadar OC 1600 AF işlemcisi tabi anakarta bağlı değişir. Size önerdiğim son SilverStone ürün OC için gayet yeterli.

Sinerji firması bizim daha önce çalıştığımız firmalardan birisi güvenilir bir yerdir sorun yok alışveriş yapabilirsiniz.

KS

furkanduman.332

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın siz ya dediklerimi anlamadınız yada bütçeniz dar olduğu için dediklerimi okumuyorsunuz.

Kule tipi yüksek tipte 120mm boyutunda ve 100W üzeri TDP değeri olan bir hava soğutucu almanız gerek. Bu son attığınız üründe dahil Ryzen kendi soğutucusu ile aynı yatay tipte soğutucular. Bu tip soğutucuların hepsi aynı derece soğutur fark öyle ahım şahım yok bunlarda. Size önerdiklerim F/P birisini alın işte bütçenize uygun ürünlerde önerdim ama halen daha soruyorsunuz ben anlamadım sizi pek. K.bakmayın biraz sert oldu gibi ama ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Silverstone AR01 V2 ürünü 150 küsür TL ama OC olur mu derseniz bunun ile yok derim. Hava soğutucularda OC yapmak için ilk önerdiğim Arctic Freezer 34 Duo ürününü almanız lazım.

Ayrıca 2. el sıvı soğutma almayın. Pompaların bir çalışma ömrü vardır 2. el üründe zaman bakımından riske girersiniz.

KS

furkanduman.332

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kusura Bakma seni e yordum.  Anlamamistim ama simdi daha rahat bi sekilde anladim. Teşekkür ederim. Ama powerimin sisteme yetip yetmedigini soylemediniz bi tek. Cidden kusura bakmayin yordum sizi de

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
500W 80+ demişsiniz çoğu sisteme fazlasıyla yeter sizin sisteme yeter sorun yok. Ancak markası ne bilmiyorum ama eğer çin menşei yada kalitesiz bir ürünse ileride sorun çıkartabilir orası ayrı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri