Ryzen 5 3600 nzxt kraken m22 sıvı soğutma

Emirhanteke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle herkese merhaba benim sorunum başlıktaki gibi işlemci ısınma sorunu önceden pes 2020 de en fazla 75 dereceyi görüyorken şimdi 80 dercede sabit kalmaya başladı virüs var mı? diye şüphelendim ama kaspersky'dan pc'yi taradım hiç sorun çımadı. 
img_4613-jpg.350460

benim düşündüğüm kabloların sıkışık olmasından dolayı mı? bu ısınma sorunu oluyor.yardım ederseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Ryzen 5 3600 nzxt kraken m22 sıvı soğutma

Kasanızın hava akışında bir sorun varsa veya kasanızın bulunduğu ortam öncesine göre daha sıcaksa fark kasa içindeki bileşenler yansır. 5 derece farktan bahsediyorsunuz ciddiye alınacak bir fark değil ama R5 3600 için iyi bir sıvı soğutmaya rağmen yüksek sıcaklıklar alıyorsunuz. Kasanızın modeli nedir yazın. Ayrıca BIOS 'a girip anakart CPU bileşeninize kaç Volt veriyor bunu anakart modeliniz ile paylaşın.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

120 mm sıvı soğutmalar genellikle orta seviye hava soğutmalar ile kıyaslanır ki R5 3600 için bu sıvı soğutmayla 75 derece yükte sıcaklık da yüksek bayağı . Kasanızın modeli nedir? Toz temizliğini yapıp , kaliteli bir macun ile termal macun yenileme işlemini yapıp radyatörü yukarı gelecek şekilde montajlarsanız sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum. (Kasa hava akışınızın iyi olduğunu düşünerek yazdım bunları , son olarak haftasonu müsait zamanınızda kablo karmaşasından adım adım tüm kablolarınızı söküp tekrar düzgün bir şekilde montajlayarak 1-2 saatte kurtulabilirsiniz

KS

Emirhanteke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Ryzen 5 3600 nzxt kraken m22 sıvı soğutma

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasanızın hava akışında bir sorun varsa veya kasanızın bulunduğu ortam öncesine göre daha sıcaksa fark kasa içindeki bileşenler yansır. 5 derece farktan bahsediyorsunuz ciddiye alınacak bir fark değil ama R5 3600 için iyi bir sıvı soğutmaya rağmen yüksek sıcaklıklar alıyorsunuz. Kasanızın modeli nedir yazın. Ayrıca BIOS 'a girip anakart CPU bileşeninize kaç Volt veriyor bunu anakart modeliniz ile paylaşın.

IMG-4614.jpg

IMG-4615.jpg

anakart modeli asus tuf gaming b550-plus

kasa modeli de dark guardian boyutu atx sıvı soğutucu kasanın üstüne bağlı ama ilemci arası mesafe az olduğundan dolayı bir kaç kablosu kırılıyor acaba sorun ondan mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Sorun bariz voltaj odaklı. R5 3600 işlemcisine anakart çok iyi olmasına rağmen 1.4V veriliyor. Bu yüksek bir değer. 1.1V ile 1.2V arasında bu işlemci stabil çalışabilir. Ancak her işlemci için sabit bir değer yoktur. O yüzden siz voltajı kademe kademe düşürerek sistemde testler yapacaksınız.

Voltaj düşürme öncesi Cinebench R23 veya Passmar Performans Test (Tests>CPU>All) yazılımı ile CPU testi gerçekleştirip işlemci puanlarını kaydedin. Daha sonra voltajı kademe kademe düşürün örnek 1.3V deneyin başta ve Windows aşamasına geldiğinizde yukarıdaki hangi yazılımla test yaptıysanız o testi tekrar edin. Eğer puanda ciddi bir düşüş olmazsa yüksek olmasında sorun yok OCCT veya Prime95 ile 15dk. yük testleri gerçekleştirin. Eğer sistem hata vermezse sorun yok demektir. Tekrar BIOS 'a girip bu sefer voltajı yine düşüreceksiniz örneği bu sefer 1.25V deneyin testleri gerçekleştirin işe yararsa bu sefer 1.2V deneyin testleri gerçekleştirin ve işe yararsa bu sefer 1.15V deneyin eğer sorun çıkarsa demektir ki 1.2V ve 1.15V arası bir stabil değerini bulmanız gerek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri