Ryzen 5 3600x Isı Sorunu

furkanhasan1907

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Merhabalar Sizden Çok Önemli Bir Ricada Bulunmak İstiyorum Ve Sistemimi Yazıyorum
Ryzen 5 3600x
Msı x570 Gaming Plus Anakart
Corsair 16GB 8x2 3200 Mhz RGB Ram
Frisby 650w +80 Plus Güç Kaynağı Ve Kasası Toplam Fan Sayısı Kasada 6x12mm Fan 4 tanesi frsiby fan rgb ışıklandırmalı
Msı RX5500XT Gaming X Ekran Kartı 8 GB
Thermaltake ux200 Kule Tipi Soğutucu

Bu Sistemi orjinal windows 10 İle Kullanıyorum ve sıcaklık değerlerim gerçekten çok yüksek boşta işlemcim 60 derece çalışıyor oyunlarda 80-90 arası gelip gidiyor bazı çok yüklü oyunlarda 95c bile gördüğü oluyor işlemci soğutucumu 1650rpm chipset fanımı 4000rpm de çalıştırdığım halde sıcaklıklar hiç düşmüyor ses yapmadığı için açıyorum fanlarımı ve işlemcim 3.8ghz e sabitledim anakart ayarlarımdan 4.2ghze çıktığında daha da yüksek sıcaklıklara çıkıyor ve işlemci şuanda 1.2140v çekiyor  bunuda sabitledim ekran kartım sıkıntı yok oda boşta 50derecelerde geziyor oyunlardada oyundan oyuna değişiyor tabi oda anakartımdan dolayı sıcak çalıştığını düşünüyorum
başka yerlerde gördüğüm sıcaklıklar daha düşük ve stock soğutucu kullanıyor insanlar bunun sebebi nedir yardım ederseniz çok sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasanız nedir model olarak? Kasa sıcaklıklarınızı eğer iyi bir hava akışı yoksa ortalama 15-20 derece yükseltebilir. Ayrıca soğutucunun montajını kontrol edin macun az ve öz olacak ince bir tabaka ve soğutucu montajıda ne aşırı sıkı nede oynayacak kadar gevşek olacak buda etki eder sıcaklığa. Ayrıca anakartınızın BIOS sürümünü güncelleyin otomatik voltajı yüksek veriyorsa BIOS güncellemesi bunu düzeltebilir ve birde MSI anakartlarda BIOS menüsünde GameBoost adındaydı sanırım adını hatırmalıyorum ama otomatik OC ayarı vardır bu kapalı olsun.

KS

furkanhasan1907

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasanız nedir model olarak? Kasa sıcaklıklarınızı eğer iyi bir hava akışı yoksa ortalama 15-20 derece yükseltebilir. Ayrıca soğutucunun montajını kontrol edin macun az ve öz olacak ince bir tabaka ve soğutucu montajıda ne aşırı sıkı nede oynayacak kadar gevşek olacak buda etki eder sıcaklığa. Ayrıca anakartınızın BIOS sürümünü güncelleyin otomatik voltajı yüksek veriyorsa BIOS güncellemesi bunu düzeltebilir ve birde MSI anakartlarda BIOS menüsünde GameBoost adındaydı sanırım adını hatırmalıyorum ama otomatik OC ayarı vardır bu kapalı olsun.

hocam herşey kapalı otomatik sabit değerlerinde çalışıyor 1v bile yüksek çektirmiyorum ovorclok da yapmadım otomatik gameboost modunu açarsam zaten yanıyorum işlemci soğutucu montajımı çok iyi bir abime yaptırdım kendim takmak istemedim hata yapmamak için macunu felan gerçekten iyi sürdü ve montajladı hatta fanı egsoz fana doğru taktı ki daha iyi hava alsın dedi.
https://www.hepsiburada.com/frisby-venom-fc-9270g-650w-80-rgb-4-fan-oyuncu-bilgisayar-kasasi-p-HBV00000KA99S?magaza=Teknosolid
kasamda bu hocam herkes gayet memnun arkadaşımda kullanıyor bi sıkıntı yaşamıyor oda ryzen 7 kullanıyor yani sorunu bulamıyorum ben yıllarca intel kullandım böyle bir sıkıntının s harfini görmedim amd toplamak istedim başıma gelmeyen kalmadı biosta güncel yeni güncellemiştim başka bi hata olmalı lütfen bu sorunu çözmemiz gerekiyor çünkü her gün kafama takıyorum hocam 

OptiCore' Alıntı:
Overclock mu yaptınız? Yoksa bu değerler işlemcinizin standart değerleri mi ?

standart değerleri hocam overlock yapmam yapamam zaten işlemci frekans hızını biostan 3.8ghze sabitleyip bu düşmüş ısı değerleri yazdığım yoksa boşta 75 derecede çalışan bir işlemci oluyor auto frekans hızında çalışırsa işlemcim core perfomans boostu dahil kapattım biosum güncel herşey doğru gibi gözüküyor ama bi yerde eksiğim var lütfen bana yardım edin yoksa satıcam kafayı kırdım gidip intel toplıyacağım buda cebime zarar olcak performansından yanada sıkıntı yaratıyor gibi ufak tefek saçma sapan takılmalar yaptırıyor oyunlarda ısındığı için galiba 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun kasanız hava akışı iyi bir kasa değil. Kapağı açtığınızda sıcaklık az bile olsa düşüyorsa kasa sizin sistemi boğuyor demektir. Her ortam her bileşen aynı ısıları yaymaz başkasında sorun olmuyor olması size olmayacağı anlamına gelmez. Kasanız önden kapalı ufak tefek yanlarda 1cm2 delikler açmışlar termal tasarım sıfır kasada.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri