Ryzen 5 4650G + Rx 460 performans düşüşü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Merhaba,
Ryzen 5 4650 g + 2x8 gb 3200mhz ram sistemime Rx 460 taktım. Fakat taktiktan sonra performansimin düştüğünü gördüm fps olarak 220 230 rahat görürken arada 90 Lara bile dusebiliyor. 165 sabit alıyorum ama 120 de görüyor çok belirsiz. Bunun sebebi nedir acaba? Nasıl öğrenebilirim. Cihazım Windows 11 acaba bu yüzden mi oluyor, Windows 10 a dönsem düzelir mi. Insider programindayim diye vs. 
Not: hem işlemci hem ekran kartı 50 55 dereceyi geçmiyorlar ekran kartı da %99 kullansa sorun çözülür galiba ama o da olmuyor valorant oyununda en düşük ayarlarda oynamam gerektiği için arttiramiyorum da. 
Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Ek olarak ekran kartını yormak adına Oc modunu açtım ama biraz daha kararsız çalışıyor böyle de sanırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Ryzen 5 4650G + Rx 460 performans düşüşü.

APU sisteminizin ekran kartına ek olarak yeni kartınızın sürücüsünü kurdunuz mu? Eğer böyle yaptıysanız ama hala sorun varsa APU işlemcinizin ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeni kartınızın sürücüsünü kurun ve böyle deneyin.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Format atarak sadece ekran kartını kurdum apu Yu kurmadım performans biraz daha iyi Windows 11 e göre.

@"ugur.gozaydin" 
hocam ek olarak r5 3600 veya daha yüksek bir işlemciye geçmem performans artışı sağlar mı sonuçta şu an apuya ihtiyacım kalmadı, önerebileceğiniz işlemci var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

4650G ile 3600 işlemcisi benzer FPS değerlerine sahipler. Bu yüzden 3000 serisi değil de 5600X alabilirsiniz.

Ayrıca ekran kartında sorun olup olmadığını anlamak adına şu https://www.passmark.com/products/performancetest/ yazılımı indirip kurmanızı ve yazılımı çalıştırıp Tests>3D Graphics>All seçenekleri ile bir performans testi çalıştırmanızı isteyeceğim. İşlem sonucunu resim olarak paylaşın. Bakalım kartınızda bir performans sorunu var mı yok mu görelim.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
ugur.gozaydin' Alıntı:
4650G ile 3600 işlemcisi benzer FPS değerlerine sahipler. Bu yüzden 3000 serisi değil de 5600X alabilirsiniz.

Ayrıca ekran kartında sorun olup olmadığını anlamak adına şu https://www.passmark.com/products/performancetest/ yazılımı indirip kurmanızı ve yazılımı çalıştırıp Tests>3D Graphics>All seçenekleri ile bir performans testi çalıştırmanızı isteyeceğim. İşlem sonucunu resim olarak paylaşın. Bakalım kartınızda bir performans sorunu var mı yok mu görelim.
Buyrun ben tüm testleri yaptım:
Ram gecikmesinde 37 normal mi ? fabrika ayarlarına sıfırlamalı mıyım anakartı.
Cpu: https://prnt.sc/23o83wo
Gpu: https://prnt.sc/23o845m
Ram: https://prnt.sc/23o84bb
SSD: https://prnt.sc/23o84d3

Örneğin dün oyunda şey oldu 200 fps e yakın fps alırken alt tab attım hiç bi pencereye gde geçmedi sonra açıldı oyun 90 100 fps üstüne üçıkmadı kasa kasa oynadım bir round. nasıl yapacağım sorunu anlayamıyorum valla.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ekran kartınız ve işlemcinizde bir performans sorunu yok. Puanlar gayet iyi. RAM içinde yapılan işleme bellek frekansınıza ve belleğin diğer özelliklerine göre gecikme süresi değişir. Buradaki testlerde bir sorun görünmüyor.

Bence sorununuz tamamen sistemsel yani sürücü yada başka bir yazılım odaklı görünüyor. Öncelikle şunları bir kontrol edin. Birincisi oyun hangi kart ile çalışıyor. Yani APU veya RX 460 ile arada geçiş sağlıyor olabilir. Örnek ALT+TAB işleminden sonra. Yani size tavsiyem önce her durumda RX 460 'ın kullanılması için ayar yapmanız olacak. AMD sürücüsünden bu ayar nasıl yapılıyor bilmiyorum bu yüzden size Windows içinde bir ayar önereceğim.

Ayar için Windows Ayarları > Sistem > Monitör > Grafik ayarları bölümünden Tercihi ayarlamak için bir uygulama seçin kısmı Masaüstü uygulaması ayarındayken aşağıdaki Göz at seçeneğine tıklayıp oyunun ve oyunu başlattığınız uygulamanın örnek STEAM yada EPIC olabilir EXE dosyalarını seçip seçtiğinizi Ekle ile listeye aldığınızda üzerine tıklayıp Seçenekler ayarını RX 460 seçip ayarı onaylayın. Eğer bulabilirseniz benzer ayarı AMD uygulamasından da yapmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca ekstra olarak size tavsiyem anakart BIOS sürücünüz güncel değilse güncelleyin. Bazen harici bileşenlerin performanslarını GPU gibi arttırabiliyor. Birde anakart çipsetiniz kurulu değilse AMD Support adresinden kurmanızı öneririm. Kuruluysa da güncel olduğundan emin olun.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
RE: Cvp: Ryzen 5 4650G + Rx 460 performans düşüşü.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartınız ve işlemcinizde bir performans sorunu yok. Puanlar gayet iyi. RAM içinde yapılan işleme bellek frekansınıza ve belleğin diğer özelliklerine göre gecikme süresi değişir. Buradaki testlerde bir sorun görünmüyor.

Bence sorununuz tamamen sistemsel yani sürücü yada başka bir yazılım odaklı görünüyor. Öncelikle şunları bir kontrol edin. Birincisi oyun hangi kart ile çalışıyor. Yani APU veya RX 460 ile arada geçiş sağlıyor olabilir. Örnek ALT+TAB işleminden sonra. Yani size tavsiyem önce her durumda RX 460 'ın kullanılması için ayar yapmanız olacak. AMD sürücüsünden bu ayar nasıl yapılıyor bilmiyorum bu yüzden size Windows içinde bir ayar önereceğim.

Ayar için Windows Ayarları > Sistem > Monitör > Grafik ayarları bölümünden Tercihi ayarlamak için bir uygulama seçin kısmı Masaüstü uygulaması ayarındayken aşağıdaki Göz at seçeneğine tıklayıp oyunun ve oyunu başlattığınız uygulamanın örnek STEAM yada EPIC olabilir EXE dosyalarını seçip seçtiğinizi Ekle ile listeye aldığınızda üzerine tıklayıp Seçenekler ayarını RX 460 seçip ayarı onaylayın. Eğer bulabilirseniz benzer ayarı AMD uygulamasından da yapmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca ekstra olarak size tavsiyem anakart BIOS sürücünüz güncel değilse güncelleyin. Bazen harici bileşenlerin performanslarını GPU gibi arttırabiliyor. Birde anakart çipsetiniz kurulu değilse AMD Support adresinden kurmanızı öneririm. Kuruluysa da güncel olduğundan emin olun.

Dediklerinizin hepsi yapılı sonuç aynı :( Chipsette son sürüm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Birde aşağıdakileri kurup deneyin.

Eğer buda işe yaramazsa şuan için önerebileceğim pek bir şey kalmadı açıkçası. Format attınız, yani Windows değil, sürücü değil, işlemci ve kart performansı normal, sıcaklılar değil, Burada aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60

Bunlarda kurulu :( ram gecikme 42 olması aklıma takıldı sadece CL17 sonuçta. Yapacak bir şey yok o zaman teşekkürler. Artık 10 yıla rtx sisteme geçeriz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bakın benim RAM 'lerim CL14 2400MHz 16GB(8+8) kitten oluşuyor ama testte benim belleklerimde 41 gecikme süresi veriyor. Bu değeri o bellekteki gecikme süresi ile karıştırmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri