Ryzen 5 5600 rtx 3070ti darboğaz

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Her hangi kötü bi söz kullanmadım.

Bence konunun özeti şu olmalı.

Evet amd tercih edilebilir fiyattan dolayı ama hiç bi zaman muadili değilimiz intel veya nvidia tarafındaki kartla eşdeğer performans göstermeyecektir.

Ucuz etin yahnisi misali.

Bunu bilip alıyorsanız hiç bi problem yok ama Amd fanları yüzünden amdyi hem ucuz görüp hemde daha iyi olduğunu düşünüp kartı alıyorlar sonuç hüsran.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
Hocam Özgür bir forum açıkçası burada taner hocaya dava açan kişi bile banlanmadı açıkçası GamePower PSU F/P diyende var saygı duyarım zaten saygı duymalıyız da buna yapacak pek bir şey yok sadece tek yapacağımız saygımızı bozmadan kendi özgür düşüncelerimizi belirtmek olacaktır sizlerden tek ricam konuyu boşa rahatsız etmeyin sadece kendi düşüncelerinizi belirtin saygısızlık yapmayın eğer saygısızlık olursa o zaman zaten Yönetim el atar.Lütfen kuralları okuyunuz.
hocam saygısızlık yaptıysam hem sizden hem konu sahibinden hem de @eightarm kardeşimizden özür dilerim. amacım kimseyi ezmek veya rahatsız etmek değil. amacım insanların bazı şeyleri düşünürken orta yolu bulması. herkese hayırlı geceler. kim ne almak istiyorsa alsın.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Zaten amd eskiden de ısınırdı işlemcide çok değil ama fiyat performanstı son 2 çıkardığıyla f/p oranı kalmadı üst model işlemcide intelden pahalıya gelenleri oldu ama hâlâ Amd f/p işlemcileri iş görüyor.
Şimdi anlamak istemediğiniz ama anlamanız gereken işlemci de İntel ekran kartında Nvidia nin karşısından Amd yi çıkarınca hiç bir şekilde bizim ülkede sistem işlemci kart alamaz duruma gelirsiniz dünya da tekelleşme olursa yandınız . Bu yüzden kötülemek taraf tutmak olmasın fanatiklik bizim ülkede olmasın işimize gelen bir şey yok. Adamlar fanlık yapsın kendi para birimleri neredeyse 1 e 1 kdv si ötv si yok ya da az alım güçleri iyi onlara sistem almak 1 maaşta olabilirken bizde o sistem 7-8 maaş birde geçimle bu maaşı bölmeniz gerekecek tabii . Bu da benim şahsi görüşüm iyi geceler :)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Zaten amd eskiden de ısınırdı işlemcide çok değil ama fiyat performanstı son 2 çıkardığıyla f/p oranı kalmadı üst model işlemcide intelden pahalıya gelenleri oldu ama hâlâ Amd f/p işlemcileri iş görüyor.
Şimdi anlamak istemediğiniz ama anlamanız gereken işlemci de İntel ekran kartında Nvidia nin karşısından Amd yi çıkarınca hiç bir şekilde bizim ülkede sistem işlemci kart alamaz duruma gelirsiniz dünya da tekelleşme olursa yandınız . Bu yüzden kötülemek taraf tutmak olmasın fanatiklik bizim ülkede olmasın işimize gelen bir şey yok. Adamlar fanlık yapsın kendi para birimleri neredeyse 1 e 1 kdv si ötv si yok ya da az alım güçleri iyi onlara sistem almak 1 maaşta olabilirken bizde o sistem 7-8 maaş birde geçimle bu maaşı bölmeniz gerekecek tabii . Bu da benim şahsi görüşüm iyi geceler :)
Hocam açıkçası Amd'nin son çıkardığı işlemciler TR dışındaki yerlerde bence hala F/P tabi bu bencesi.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam açıkçası Amd'nin son çıkardığı işlemciler TR dışındaki yerlerde bence hala F/P tabi bu bencesi.
İşte bizde eskiden f/p ydi ala ala bizim ülkede alıcısı çok olunca fiyatı şaştı, 7 ya da 9 serisi değil de 3 5 serisi x çarpanlarıyla çok iyi iş görüyor f/p oranı oturur da şu döviz bir inseydi oda zor sanırım :). Ama umarım tümüyle stabilliğini yitirip hataları çoğalıp değersizleşip çekilmesin gerçi kolay kolay çekilecek bir şirket değil tek başına 2 kulvarda 2 farklı alanda 2 büyük şirketle yarışıyor insanlar bunu anlasın en güçlü şirketlerden biri Amd :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
1 haftadır forumda 20 tane amd problem başlığı gördüm.

1 kere amd sistem topladım başım beladan çıkmadı.

2 arkadaşım yok kanka abartıyorsun diyip amd sistem topladı pcyi satamadılar bile.

AMD = ÇÖPS
İşlemci bazlı bir problem ben göremedim forumda. Ekran kartı olarak deseydiniz doğruluk payı var derdim. Ama intelin güçsüz tekel işlemcilerine mahkum bir haldeyken rekabeti getiren bir markanin çöp olarak adlandırılmasi saçma.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Şuan darboğaz yaşatmaz. İleride çıkacak olan işlemci ağırlıklı oyunlar da düşük miktarda olabilir ama problem değil. Kullanılır.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
1 haftadır forumda 20 tane amd problem başlığı gördüm.

1 kere amd sistem topladım başım beladan çıkmadı.

2 arkadaşım yok kanka abartıyorsun diyip amd sistem topladı pcyi satamadılar bile.

AMD = ÇÖPS
Bir kere AMD sistem topladım, piyasadaki tüm AMD'ler aynıdır = Çünkü fabrika kalite kontrollerine kadar ben yapıyorum. Bütün çöpleri bir ben bilirim.
Arkadaşımın da aynı sorunu var bak. Bu AMD'ler hep çöp.

Ekran kartları için bunu deseniz anlarım. İşlemci için diyorsunuz komik olan yanı da bu. İyi güldürdün beni Allah komedyenlik yolunda açık etsin.
NOT: BİLİYORUM BENİ DE FANBOYLUK İLE SUÇLAYACAKSIN ANCAK SADECE SEN FANBOYSUN.
Fanboy olmadığımı neden söylüyorum merak edersen aşağıda okumanı tavsiye ederim:

Ekran kartım şu an NVIDIA. Çünkü önceki nesilde 5500XT 8 GB versiyonuyla mağdur oldum. Sonra 2060 Super karta geçtim ve hiç bir sorunum kalmadı. İşlemci konusunda 3600 ile yola çıktım çünkü anakart değişmeden bir sonraki nesili de bağlayabilecektim. Garanti olsun işim diye X570 anakart aldım. Sonraki zamanda fırsat çıktı 3060ti ye yükselttim kartı. Fiyatı daha ucuzdu diye intel almayı düşünürken 5600X incelemelerine ve o günkü intel emsali ile kıyaslamalarına defalarca baktım. Kaçıncı intel nesliydi tam hatırlamıyorum (sanırım 10600KF idi) ama o günkü emsaline göre 5600X daha performanslıydı ve anakartı da hesap edince sıfırdan sistem toplayacaklar için bile intelden daha ucuza geliyordu. Halbuki işlemci intelde 2000 tl idi, 5600X 2500 TL idi. İntel daha ucuz deyip (anakart modeli düşük olduğu için kısıtlanmış RAM vs) alanları da gördüm farklı forumlarda, youtube dakilere göre performans yerlerde diye yakınırlarken. Z serisi anakartı da aşırı pahalı deyip intelden vazgeçenleri de gördüm.
Ben işlemciyi AMD aldım ve memnunum. Başlangıçta 3600 aldığım için cebimde kalan parayla o gün için ekran kartını da bir üst model alabilmiştim. Anakart da değişmediğim için 5600X'e geçerken cebimde yine para kalmış oldu. İşlemcide hiç bir sıkıntı da yok. Şahane FPS veriyor. Bir önceki 3600 işlemci alırken 3600X veya 3700X bilerek almadım değişeceğim diye. Ancak 3600'den de memnunum en ufak sorunla karşılaşmadım.

Tabii yıllardır forumlarda olan ve teknoloji meraklısı biri olarak senin gibileri de çok gördüm. Eskiden atışırdım gereksiz yere. Çünkü AMD fanboylarına kötü olan ürünlerini modeline göre sınıflandırın desem de, onlar AMD ucuz diğerleri kazıkçı demeye devam etti. Senin gibi İntel fanboylarına da AMD Ryzen 3000 (3600 ve üstü modelleri için diyorum)ve 5000 (5600 ve üstü...) serilerinde İntele ciddi rakip olduğunu gösterdi ve hatta bazı modellerinde fiyatına göre daha da üstün performanslar verdi.
FANBOY demişken, çoğu fanboy kabullenirdi veya gerekçelerini ve testlerini, varsa arızalarını forumla paylaşırdı (TABİİ Kİ HAYIR KULLANMADIĞI HALDE SENİN GİBİ BİR MARKAYI HEDEF ALARAK KONUŞURDU SADECE). FANBOY işte ne yapsan, ne anlatsan düzelmez. Sadece karalama yaparlar ve bir bildikleri veya nedenleri dahi yoktur.
APPLE demişsin, iphone 6S ile Samsung 7S aynı fiyata idi. 6S kullananlarının son zamanlarda şikayetleri kulaklarımı çınlatır oldu. Benim aldığım 7S daha iyimiş be. Demek ki senin mantığınla hareket eden biri olsaydım. Sadece Samsung övüp, hiç kullanmadığım 6S'i de genelleyip Apple markasını nedensizce yerden yere vurmalıydım. Yok ben onu yapmam. Neyse onu söylerim. Apple'ın çoğu ürünü androidlerden daha sorunsuz oluyor. Bu bir gerçek. Ancak bahsettiğim iki model ve aynı fiyat ürün arasında almadan önce kıyaslama yaparken 7S'in daha iyi performansı olduğunu iyice arıştırmış biriydim. Senin gibi marka takıntım da hiç olmadı.

Allah yardımcın olsun inşallah iyi olursun. Seni pek iyi görmedim.
Belki okursun ve elin markası için anlamsız avukatlık yapmazsın bundan sonrasında. Her modelde markalar en iyisini yapacak diye bir kaide yok. Kötü modelleri de olabiliyor (marka takıntısı olanlar bunları görmezden gelir). Model belirtmeksizin sadece marka düşmanlığı yaparak bir şey elde edemezsiniz.

(10600K vs 5600X yanında bonus olarak 12600K da var. İzlemek istersen:
AÇIKLAMA KISMINA DA TEST SİSTEMİNİ YAZMIŞLAR ONA DA BAKARSIN Z SERİSİ ANAKARTLAR İŞLEMCİDEN PAHALIYDI BİR DÖNEM, ŞU AN NE DURUMDA PİYASASINI TAKİP ETMEDİM ve HALA ANAKART FİYATLARI AYNIYSA ŞAŞIRMAM) Parası yetişmeyen İntel alacam diye alt model anakart aldığı için devasa performans kaybı yaşayınca şaşkına dönmesin. Videolarda bu işlemci neden daha yüksek performans veriyor diye düşünsün. Sonra İntel kullanıcıları da anlamsız şekilde yakınabiliyorlar.

Fanboy olmadan doğru düzgün bilgi paylaşılan bir alan olmalıdır bence forumlar. Körü körüne marka karalayanların şov yaptığı alan yerine. Moderatörlere gelsin bu taşlama :cool:

Son düzenleme:

Ermexx

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Bir kere AMD sistem topladım, piyasadaki tüm AMD'ler aynıdır = Çünkü fabrika kalite kontrollerine kadar ben yapıyorum. Bütün çöpleri bir ben bilirim.
Arkadaşımın da aynı sorunu var bak. Bu AMD'ler hep çöp.

Ekran kartları için bunu deseniz anlarım. İşlemci için diyorsunuz komik olan yanı da bu. İyi güldürdün beni Allah komedyenlik yolunda açık etsin.
NOT: BİLİYORUM BENİ DE FANBOYLUK İLE SUÇLAYACAKSIN ANCAK SADECE SEN FANBOYSUN.
Fanboy olmadığımı neden söylüyorum merak edersen aşağıda okumanı tavsiye ederim:

Ekran kartım şu an NVIDIA. Çünkü önceki nesilde 5500XT 8 GB versiyonuyla mağdur oldum. Sonra 2060 Super karta geçtim ve hiç bir sorunum kalmadı. İşlemci konusunda 3600 ile yola çıktım çünkü anakart değişmeden bir sonraki nesili de bağlayabilecektim. Garanti olsun işim diye X570 anakart aldım. Sonraki zamanda fırsat çıktı 3060ti ye yükselttim kartı. Fiyatı daha ucuzdu diye intel almayı düşünürken 5600X incelemelerine ve o günkü intel emsali ile kıyaslamalarına defalarca baktım. Kaçıncı intel nesliydi tam hatırlamıyorum (sanırım 10600KF idi) ama o günkü emsaline göre 5600X daha performanslıydı ve anakartı da hesap edince sıfırdan sistem toplayacaklar için bile intelden daha ucuza geliyordu. Halbuki işlemci intelde 2000 tl idi, 5600X 2500 TL idi. İntel daha ucuz deyip (anakart modeli düşük olduğu için kısıtlanmış RAM vs) alanları da gördüm farklı forumlarda, youtube dakilere göre performans yerlerde diye yakınırlarken. Z serisi anakartı da aşırı pahalı deyip intelden vazgeçenleri de gördüm.
Ben işlemciyi AMD aldım ve memnunum. Başlangıçta 3600 aldığım için cebimde kalan parayla o gün için ekran kartını da bir üst model alabilmiştim. Anakart da değişmediğim için 5600X'e geçerken cebimde yine para kalmış oldu. İşlemcide hiç bir sıkıntı da yok. Şahane FPS veriyor. Bir önceki 3600 işlemci alırken 3600X veya 3700X bilerek almadım değişeceğim diye. Ancak 3600'den de memnunum en ufak sorunla karşılaşmadım.

Tabii yıllardır forumlarda olan ve teknoloji meraklısı biri olarak senin gibileri de çok gördüm. Eskiden atışırdım gereksiz yere. Çünkü AMD fanboylarına kötü olan ürünlerini modeline göre sınıflandırın desem de, onlar AMD ucuz diğerleri kazıkçı demeye devam etti. Senin gibi İntel fanboylarına da AMD Ryzen 3000 (3600 ve üstü modelleri için diyorum)ve 5000 (5600 ve üstü...) serilerinde İntele ciddi rakip olduğunu gösterdi ve hatta bazı modellerinde fiyatına göre daha da üstün performanslar verdi.
FANBOY demişken, çoğu fanboy kabullenirdi veya gerekçelerini ve testlerini, varsa arızalarını forumla paylaşırdı (TABİİ Kİ HAYIR KULLANMADIĞI HALDE SENİN GİBİ BİR MARKAYI HEDEF ALARAK KONUŞURDU SADECE). FANBOY işte ne yapsan, ne anlatsan düzelmez. Sadece karalama yaparlar ve bir bildikleri veya nedenleri dahi yoktur.
APPLE demişsin, iphone 6S ile Samsung 7S aynı fiyata idi. 6S kullananlarının son zamanlarda şikayetleri kulaklarımı çınlatır oldu. Benim aldığım 7S daha iyimiş be. Demek ki senin mantığınla hareket eden biri olsaydım. Sadece Samsung övüp, hiç kullanmadığım 6S'i de genelleyip Apple markasını nedensizce yerden yere vurmalıydım. Yok ben onu yapmam. Neyse onu söylerim. Apple'ın çoğu ürünü androidlerden daha sorunsuz oluyor. Bu bir gerçek. Ancak bahsettiğim iki model ve aynı fiyat ürün arasında almadan önce kıyaslama yaparken 7S'in daha iyi performansı olduğunu iyice arıştırmış biriydim. Senin gibi marka takıntım da hiç olmadı.

Allah yardımcın olsun inşallah iyi olursun. Seni pek iyi görmedim.
Belki okursun ve elin markası için anlamsız avukatlık yapmazsın bundan sonrasında. Her modelde markalar en iyisini yapacak diye bir kaide yok. Kötü modelleri de olabiliyor (marka takıntısı olanlar bunları görmezden gelir). Model belirtmeksizin sadece marka düşmanlığı yaparak bir şey elde edemezsiniz.

(10600K vs 5600X yanında bonus olarak 12600K da var. İzlemek istersen:
AÇIKLAMA KISMINA DA TEST SİSTEMİNİ YAZMIŞLAR ONA DA BAKARSIN Z SERİSİ ANAKARTLAR İŞLEMCİDEN PAHALIYDI BİR DÖNEM, ŞU AN NE DURUMDA PİYASASINI TAKİP ETMEDİM ve HALA ANAKART FİYATLARI AYNIYSA ŞAŞIRMAM) Parası yetişmeyen İntel alacam diye alt model anakart aldığı için devasa performans kaybı yaşayınca şaşkına dönmesin. Videolarda bu işlemci neden daha yüksek performans veriyor diye düşünsün. Sonra İntel kullanıcıları da anlamsız şekilde yakınabiliyorlar.

Fanboy olmadan doğru düzgün bilgi paylaşılan bir alan olmalıdır bence forumlar. Körü körüne marka karalayanların şov yaptığı alan yerine. Moderatörlere gelsin bu taşlama :cool:

iyi demişsin kral. valla bende yıllardır amd kullandım hiç bir sorun yaşamadım. ekran kartı olsun işlemci olsun. 5 senedir imzadan olan sistemi kullandım. onden öncede fx 6300 işlemci ile hd 6700 kullandım. 10 numara 5 yıldızdı. Amd oyun için iyi demişlerdi zamanında o yüzden almıştım. hiç intel kullanmadım ama intelde iyidir diye düşünüyorum. bende 3060 ekran kartı ile r5 3600 işlemci almayi düşünüyorum bakalım zaman neyi gösterir .)

KS

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
Şuan darboğaz yaşatmaz. İleride çıkacak olan işlemci ağırlıklı oyunlar da düşük miktarda olabilir ama problem değil. Kullanılır.
hocam alacağım sistemin iki versiyonu var biri i512400f diğeri ryzen 5 5600 linkler burada;
ryzen olan;
intel olan;

hocam intel işlemcili olan ryzen olandan 2k daha pahalı ve anakart arasında fark var ryzen olan anakartta 4400 mhz kadar destekliyor fakat intel olan 3200 mhz destekliyor 2k fazla para verip intel almak saçma geldi
bu işlemci bana 1080pde darboğaz yapmayacaksa alıcam bu sistemi bu arada bende monitör 2k zaten ama ekran kartının ömrünü uzun tutmak için 1080pde oynayabilirim bazen eğer 1080pde darboğaz olursa bu işlemcinin iyi olmamasından dolayımı olur yoksa rtx3070tinin 2k bir ekran kartı olduğundan dolayımı olur düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim :D

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
hocam alacağım sistemin iki versiyonu var biri i512400f diğeri ryzen 5 5600 linkler burada;
ryzen olan;
intel olan;

hocam intel işlemcili olan ryzen olandan 2k daha pahalı ve anakart arasında fark var ryzen olan anakartta 4400 mhz kadar destekliyor fakat intel olan 3200 mhz destekliyor 2k fazla para verip intel almak saçma geldi
bu işlemci bana 1080pde darboğaz yapmayacaksa alıcam bu sistemi bu arada bende monitör 2k zaten ama ekran kartının ömrünü uzun tutmak için 1080pde oynayabilirim bazen eğer 1080pde darboğaz olursa bu işlemcinin iyi olmamasından dolayımı olur yoksa rtx3070tinin 2k bir ekran kartı olduğundan dolayımı olur düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim :D

Bende bu iki sisteme bakıyorum ekran kartının rog olması hoşuma gitti. Ama mesela İntel versiyonun üstüne 2-3 bin daha koysan şu aşağıdaki sistem var PNY 3080Ti mevcut üstünde işlemci AMD 5600. Az daha ver az daha ver derken 3090Ti'ye çıkacağız. :D 2K ve üstünde darboğaz olmaz ama 1080P için işlemci yükseltmek gerekebilir. Ama tabi herkes farklı diyor. Oyundan oyuna göre değişir diyende var.

KS

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
Bende bu iki sisteme bakıyorum ekran kartının rog olması hoşuma gitti. Ama mesela İntel versiyonun üstüne 2-3 bin daha koysan şu aşağıdaki sistem var PNY 3080Ti mevcut üstünde işlemci AMD 5600. Az daha ver az daha ver derken 3090Ti'ye çıkacağız. :D 2K ve üstünde darboğaz olmaz ama 1080P için işlemci yükseltmek gerekebilir. Ama tabi herkes farklı diyor. Oyundan oyuna göre değişir diyende var.

hocam çok çok az bir darboğaz oluyormuş oyundan oyuna değişiryormuş intel seçince hem 2k fazla paranı kaptırıyorsun hem anakart özellikleri düşüyor mesela intel anakartı 3200 mhz ryzen olan 4400 mhz ryzen daha mantıklı çok sorun çıkmaz yani araştırdığıma göre

KS

Black-x

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21

hocam sistemler çok iyi zaten sadece işlemci 5600x olsaydı tadından yenmezdi ama çok çok bir fark yok zaten intel olsada çok bir fark olmuyor 2kya değmez

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
ryzen olan;
intel olan;

Rtx 3070 ti 1080 p için güçlü bir kart. Sebebi bu. 1080p de işlemciye de güç bindirdiginden olabilir. Yüksek çözünürlükte ana yuk ekran kartındadir. Gpuyu 2k da kullanmak ömrüne etki etmez.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269

xoey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
kendinle çelişiyorsun resmen. seni son zamanlarda her başlığın altında amd'yi çamurlarken görüyorum, yapma knk. ciddiyim. "gamepower aldım, herkes alma dedi" diyorsun, fakat gamepower ile sorunlu olduğuna dair milyonlarca başlık var. Sen alınca ve sorun olmayınca mükemmel mi oldu ? amd kullanıyorum, ne ısınıyor ne de sorun çıkarttı, o zaman amd mükemmel çalışıyor deme hakkına sahibim, sen de karşı çıkamazsın çünkü verdiğin fikirler birbirleri ile çelişiyor ve forumda tek işin anladığım kadarıyla nvidia fanboyluğu yapmak. fanboy değilim diyorsun ama gayet öylesin. ayrıldığı kızı hala seviyorum diyip de takıntı yapanlar gibisin.

insanlar buraya sistem tavsiyesi almak için geliyorlar zar zor biriktirdikleri paralarla ama çıkıp amd çöptür almayın diye insanlara mesaj atıyorsun, o kadar emeği bir anda çöpe atıp heveslerini kırıyorsun. büyü azıcık.
tek bildiği amd yi kötülemek adam diyor ki 3060 ekran kartım siyah ekran olup kapanıyor diyor bu arkadaş diyor ki ''ne ya ekran kartında değildir islemcidedir sorun'' :D

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Üçüncü dünya ülkesi konumunda , doğan görünümlü şahin misali bir ülke olmasak bu tartışmaların hiç biri olmaz herkes basar parayı amd ,nvdia devam eder amdnin yüzüne bakmaz. İnfuluenzerlar bir tane amd toplayıp yok 300-500 stoktu diye tanıtıma çıkmaz. Bu konularda bu kadar tartışma boş yere.. Bu şartlarda ya az para verip çok risk alacan karşılığı amd yada çok para verip az performans çok az risk alacan karşılığı nvdia.

• Beğen
Reactions: XXL

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri