Bir kere AMD sistem topladım, piyasadaki tüm AMD'ler aynıdır = Çünkü fabrika kalite kontrollerine kadar ben yapıyorum. Bütün çöpleri bir ben bilirim.
Arkadaşımın da aynı sorunu var bak. Bu AMD'ler hep çöp.
Ekran kartları için bunu deseniz anlarım. İşlemci için diyorsunuz komik olan yanı da bu. İyi güldürdün beni Allah komedyenlik yolunda açık etsin.
NOT: BİLİYORUM BENİ DE FANBOYLUK İLE SUÇLAYACAKSIN ANCAK SADECE SEN FANBOYSUN.
Fanboy olmadığımı neden söylüyorum merak edersen aşağıda okumanı tavsiye ederim:
Ekran kartım şu an NVIDIA. Çünkü önceki nesilde 5500XT 8 GB versiyonuyla mağdur oldum. Sonra 2060 Super karta geçtim ve hiç bir sorunum kalmadı. İşlemci konusunda 3600 ile yola çıktım çünkü anakart değişmeden bir sonraki nesili de bağlayabilecektim. Garanti olsun işim diye X570 anakart aldım. Sonraki zamanda fırsat çıktı 3060ti ye yükselttim kartı. Fiyatı daha ucuzdu diye intel almayı düşünürken 5600X incelemelerine ve o günkü intel emsali ile kıyaslamalarına defalarca baktım. Kaçıncı intel nesliydi tam hatırlamıyorum (sanırım 10600KF idi) ama o günkü emsaline göre 5600X daha performanslıydı ve anakartı da hesap edince sıfırdan sistem toplayacaklar için bile intelden daha ucuza geliyordu. Halbuki işlemci intelde 2000 tl idi, 5600X 2500 TL idi. İntel daha ucuz deyip (anakart modeli düşük olduğu için kısıtlanmış RAM vs) alanları da gördüm farklı forumlarda, youtube dakilere göre performans yerlerde diye yakınırlarken. Z serisi anakartı da aşırı pahalı deyip intelden vazgeçenleri de gördüm.
Ben işlemciyi AMD aldım ve memnunum. Başlangıçta 3600 aldığım için cebimde kalan parayla o gün için ekran kartını da bir üst model alabilmiştim. Anakart da değişmediğim için 5600X'e geçerken cebimde yine para kalmış oldu. İşlemcide hiç bir sıkıntı da yok. Şahane FPS veriyor. Bir önceki 3600 işlemci alırken 3600X veya 3700X bilerek almadım değişeceğim diye. Ancak 3600'den de memnunum en ufak sorunla karşılaşmadım.
Tabii yıllardır forumlarda olan ve teknoloji meraklısı biri olarak senin gibileri de çok gördüm. Eskiden atışırdım gereksiz yere. Çünkü AMD fanboylarına kötü olan ürünlerini modeline göre sınıflandırın desem de, onlar AMD ucuz diğerleri kazıkçı demeye devam etti. Senin gibi İntel fanboylarına da AMD Ryzen 3000 (3600 ve üstü modelleri için diyorum)ve 5000 (5600 ve üstü...) serilerinde İntele ciddi rakip olduğunu gösterdi ve hatta bazı modellerinde fiyatına göre daha da üstün performanslar verdi.
FANBOY demişken, çoğu fanboy kabullenirdi veya gerekçelerini ve testlerini, varsa arızalarını forumla paylaşırdı (TABİİ Kİ HAYIR KULLANMADIĞI HALDE SENİN GİBİ BİR MARKAYI HEDEF ALARAK KONUŞURDU SADECE). FANBOY işte ne yapsan, ne anlatsan düzelmez. Sadece karalama yaparlar ve bir bildikleri veya nedenleri dahi yoktur.
APPLE demişsin, iphone 6S ile Samsung 7S aynı fiyata idi. 6S kullananlarının son zamanlarda şikayetleri kulaklarımı çınlatır oldu. Benim aldığım 7S daha iyimiş be. Demek ki senin mantığınla hareket eden biri olsaydım. Sadece Samsung övüp, hiç kullanmadığım 6S'i de genelleyip Apple markasını nedensizce yerden yere vurmalıydım. Yok ben onu yapmam. Neyse onu söylerim. Apple'ın çoğu ürünü androidlerden daha sorunsuz oluyor. Bu bir gerçek. Ancak bahsettiğim iki model ve aynı fiyat ürün arasında almadan önce kıyaslama yaparken 7S'in daha iyi performansı olduğunu iyice arıştırmış biriydim. Senin gibi marka takıntım da hiç olmadı.
Allah yardımcın olsun inşallah iyi olursun. Seni pek iyi görmedim.
Belki okursun ve elin markası için anlamsız avukatlık yapmazsın bundan sonrasında. Her modelde markalar en iyisini yapacak diye bir kaide yok. Kötü modelleri de olabiliyor (marka takıntısı olanlar bunları görmezden gelir). Model belirtmeksizin sadece marka düşmanlığı yaparak bir şey elde edemezsiniz.
(10600K vs 5600X yanında bonus olarak 12600K da var. İzlemek istersen:
AÇIKLAMA KISMINA DA TEST SİSTEMİNİ YAZMIŞLAR ONA DA BAKARSIN Z SERİSİ ANAKARTLAR İŞLEMCİDEN PAHALIYDI BİR DÖNEM, ŞU AN NE DURUMDA PİYASASINI TAKİP ETMEDİM ve HALA ANAKART FİYATLARI AYNIYSA ŞAŞIRMAM) Parası yetişmeyen İntel alacam diye alt model anakart aldığı için devasa performans kaybı yaşayınca şaşkına dönmesin. Videolarda bu işlemci neden daha yüksek performans veriyor diye düşünsün. Sonra İntel kullanıcıları da anlamsız şekilde yakınabiliyorlar.
Fanboy olmadan doğru düzgün bilgi paylaşılan bir alan olmalıdır bence forumlar. Körü körüne marka karalayanların şov yaptığı alan yerine. Moderatörlere gelsin bu taşlama