Ryzen 5 5600 Valorant 80 Derece

^Onur^

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar herkese merhaba fikirlerinizi almak istiyorum bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim yaklaşık 1 ay önce gaming gen tr den hazır sistem aldım sistemde ryzen 5 5600 işlemci
var kasam ise asus tuf gaming 301 valoranta girdiğim zaman 79 ila 83 derece arası değişiyor bu değer fazlamıdır acaba rainbow da ise 76 77- derece arası rocket leauge de arasıdeğişiyor normalmidir sizce yapabilceğim bir şey varmı
Valorant Screenshot 2023.03.13 - 18.26.11.36.png

18beyto18

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Stok soğutucu ile normal o değerler

Yapabileceğin hava soğutma veya sıvı soğutma alman olur imkanin varsa

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
FPS sınırlaması kapalı olursa ısınması normal. Monitör 144 yada 165Hz ise atıyorum 200 FPS sabitleyin. Sınır olmayınca alabildiği kadar yüksek değer almaya çalışıyor bu da sıcaklığı çok arttırıyor. Bu yüzden default hâlde menü için FPS sınırlaması var. PC ısınmasın ve kullanım çok olmasın diye.

KS

^Onur^

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
FPS sınırlaması kapalı olursa ısınması normal. Monitör 144 yada 165Hz ise atıyorum 200 FPS sabitleyin. Sınır olmayınca alabildiği kadar yüksek değer almaya çalışıyor bu da sıcaklığı çok arttırıyor. Bu yüzden default hâlde menü için FPS sınırlaması var. PC ısınmasın ve kullanım çok olmasın diye.
Hocam valla açık çoğu oyunda yani 165 fps e sabit monitorum 165 hz olduğu için oyun vs açık degilkende 45 derece ile 50 derece arası değişiyor değerler

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Stok soğutucu ile ısınan bir işlemcidir. Anormal durum yoktur. Yaz sıcaklarında klimasız odada olacaksa dikkatli kullanın. Önümüz yaz.
İyi bir hava soğutma veya sıvı soğutma alabilirseniz güzel olur.

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Fps oyuncusu fps kısıtlaması yapar ise gecikme artar :) bu tavsiye edilmiyor maalesef hocam.

KS

^Onur^

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Stok soğutucu ile ısınan bir işlemcidir. Anormal durum yoktur. Yaz sıcaklarında klimasız odada olacaksa dikkatli kullanın. Önümüz yaz.
İyi bir hava soğutma veya sıvı soğutma alabilirseniz güzel olur.
Hocam normalde sıvı soğutma alacaktım fakat videolarda işi değerler 70 ila 75 derce arası degisiyordu sıvı sogutmasiz kasa farkında olur tabi fakat kafamda önde 3 tane arkadaşa 1 tane egzoz fani olmak üzere 3 fan var onu mesh yanda temperli cam

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Fps oyuncusu fps kısıtlaması yapar ise gecikme artar :) bu tavsiye edilmiyor maalesef hocam.
En azından menüde , karakter seçim ekranında yada arkaplanda kısıtlama ayarı değiştirilmemeli. Alabildiği kadar yüksek değer almaya çalışıyor ve menüde bile 80 derece. Oyun içinde sıcaklık düşürmek için UnderVolt yapılabilir.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Hocam normalde sıvı soğutma alacaktım fakat videolarda işi değerler 70 ila 75 derce arası degisiyordu sıvı sogutmasiz kasa farkında olur tabi fakat kafamda önde 3 tane arkadaşa 1 tane egzoz fani olmak üzere 3 fan var onu mesh yanda temperli cam
Videolardaki ile aynı dereceleri almamanız birden farklı değişkene bağlıdır. Bunlardan birincisi oda sıcaklığı farkıdır. İkincisi her işlemcinin silikon kalitesi aynı değildir, model aynı olsa dahi silikonların kalitesi farklı çıkabiliyor ve buna bağlı olarak bazıları diğerlerinden daha sıcak çalışabiliyor. Bir diğer faktör de macun ve montaj konusudur. Macun kalitesi aynı olmayabilir veya macun miktarı olması gerekenden farklı olabilir. Montaj hatası olmadığını varsayıyorum, çünkü montaj hatalarında sıcaklıklar çok daha vahim noktalara ulaşıyor.

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
En azından menüde , karakter seçim ekranında yada arkaplanda kısıtlama ayarı değiştirilmemeli. Alabildiği kadar yüksek değer almaya çalışıyor ve menüde bile 80 derece. Oyun içinde sıcaklık düşürmek için UnderVolt yapılabilir.
Evet doğru söylüyorsunuz menüde kısıtlama yaparak oyun aralarında işlemciyi rahatlatabilirsiniz. Undervolt gecikme yapmaz diye düşünüyorum fps zaten günümüz sistemlerde undervolt işleminde bile 40 50+-Fps fark ettiriyor.

Gbariscil

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Stok soğutucu ile maalesef işlemci odaklı bir oyunda o dereceler çok normal. Önünüzde 2 seçenek mevcut, fps sınırlaması yada soğutucu değiştirmek.

KS

^Onur^

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam cevaplarınız için teşekkür ederim biostan fan hızını arttırdım 67 derece şuan gayet iyi ileride sıvı soğutucu alabilirim son olarak hocam fan hıznı artırmamın ses dışında başka bir zararı olurmu
Valorant Screenshot 2023.03.13 - 19.09.55.71.png

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
hocam cevaplarınız için teşekkür ederim biostan fan hızını arttırdım 67 derece şuan gayet iyi ileride sıvı soğutucu alabilirim son olarak hocam fan hıznı artırmamın ses dışında başka bir zararı olurmuEkli dosyayı görüntüle 16913
Fan hızını arttırmak fan ömrünün normale göre daha çabuk bitmesine sebep olur ama sıvı soğutucu alacaksanız yakın sürede sıkıntı olmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri