Öneri Ryzen 5 5600 Ve Rx6600 Sistem Toplama

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle bu işlemci ve ekran kartına sahip bir pc toplamak istiyorum.Bütçe tam olarak belli değil.Ailem bilgisayar işlerinden anlamadığı için bütçe kısmını bana bıraktı.Ben de aileme çok yük olmak istemediğimden en uygun fiyata böyle bir sistem toplamak istiyorum.Ayrıca sizden sadece sistem önerisi değil ekipman ve monitör önerisi de yapmanızı rica edeceğim.
Not: Genellikle CS:GO, Valorant ve Fifa oynuyorum.Sistemi toplayınca arada sırada God of War ve Red Dead Redemption 2'de oynarım.Ayrıca her zaman sistem toplayan birisi değilim.Beni uzun süre götürecek parçalar seçerseniz daha iyi olur.Sistemi ve ekipmanları buna göre önerirseniz sevinirim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bu civarda pek yüksek olmayan sistemlerde toplama dezavantajlı olur. Hazır sistem öneririm.

5600 İşlemci ve 650W PSU seçilebilir. İsteğe bağlı 1TB SSD'de seçebilirsiniz.

Bu işlemciye soğutucu da öneririm.

Bir bütçe belirtmediğiniz için ortalama bir monitör öneriyorum.

Ekipman olarak tam olarak hangi parçalar lazım ? Mouse , klavye ve kulaklık mı yoksa mouse pad ve hoparlör falan olacak mı ?

• Beğen
Reactions: NpC
KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam mouse pad de dahil hoparlör yok sadece

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bir bütçe belirtmediğiniz için yine ortalama ürünler önerdim.

• Beğen
KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu civarda pek yüksek olmayan sistemlerde toplama dezavantajlı olur. Hazır sistem öneririm.

5600 İşlemci ve 650W PSU seçilebilir. İsteğe bağlı 1TB SSD'de seçebilirsiniz.

Bu işlemciye soğutucu da öneririm.

Bir bütçe belirtmediğiniz için ortalama bir monitör öneriyorum.

Ekipman olarak tam olarak hangi parçalar lazım ? Mouse , klavye ve kulaklık mı yoksa mouse pad ve hoparlör falan olacak mı ?
Hocam ben fps oynuyorum genellikle ve ekipmanın çok önemli olduğunu biliyorum buna göre önerirseniz iyi olur.bir fps oyuncusu için ortalama ekipmanlar ve monitör önerirseniz çok iyi olur

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam ben fps oynuyorum genellikle ve ekipmanın çok önemli olduğunu biliyorum buna göre önerirseniz iyi olur.bir fps oyuncusu için ortalama ekipmanlar ve monitör önerirseniz çok iyi olur
Ona göre mekanik klavye ve kaliteli bir kulaklık önerdim. Monitör 144Hz ortalama sayılır. 240Hz İstiyorsanız fiyatlar biraz yükselecektir.

• Beğen
KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ona göre mekanik klavye ve kaliteli bir kulaklık önerdim. Monitör 144Hz ortalama sayılır. 240Hz İstiyorsanız fiyatlar biraz yükselecektir.
Hocam 144hz yerine 165hz önerirseniz sevinirim bir de da v2 mini uzun kullanımda üzmez değil mi hocam

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam 144hz yerine 165hz önerirseniz sevinirim bir de da v2 mini uzun kullanımda üzmez değil mi hocam
144 İle 165 arasında pek fark yok aslında. Aşağıdaki monitör de gerçek 1ms olması sebebiyle bakılabilir.

Mouse güzel ve kaliteli diye biliyorum , üzeceğini sanmam.

KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam peki da v2 mini den biraz daha üst seviye bir mouse önerir misin ayrıca benim kafamda olan modeller glorious model d ve hyperx pulsefire haste idi

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
@Greewe Mouse hakkında benden daha bilgili o kesin bir şey söyleyebilir. Glorious olarak bir modelini öneriyordu ama hangisi hatırlamıyorum.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Bir bütçe belirtmediğiniz için yine ortalama ürünler önerdim.

Öneriler fena değil ama mkw100 yerine
Akko 5087B
Bütçe artarsa mouse;
Hyperx Haste

Hocam peki da v2 mini den biraz daha üst seviye bir mouse önerir misin ayrıca benim kafamda olan modeller glorious model d ve hyperx pulsefire haste idi
Kablolu model d’den uzak durun. Ergo mu olmalı mouse

KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öneriler fena değil ama mkw100 yerine
Akko 5087B
Bütçe artarsa mouse;
Hyperx Haste

Kablolu model d’den uzak durun. Ergo mu olmalı mouse
Hocam farketmez simetrik veya ergo ikisinde de rahat oynayabiliyorum ve ayrıca kablolu bir mouse önerirseniz daha iyi olur çünkü cocuklugumdan beri kablolu mouse a alışkınım kablosuz ile oynamak biraz garip geliyo

Hocam ayrıca klavye olarak k552 kumara nasıldır

KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Klavye ve mouse hakkında bilgili olan dostlarım bana öneri yapabilir mi

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Hocam farketmez simetrik veya ergo ikisinde de rahat oynayabiliyorum ve ayrıca kablolu bir mouse önerirseniz daha iyi olur çünkü cocuklugumdan beri kablolu mouse a alışkınım kablosuz ile oynamak biraz garip geliyo

Hocam ayrıca klavye olarak k552 kumara nasıldır
Haste öneririm mouse
Klavye olarak royal kludge rk61 plus öneririm

KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam daha önce royal kludge rk61 plus modelini daha önce hiç duymamıştım üzün süre götürür mü sonuçta sürekli ekipman değiştirmiyorum
Haste öneririm mouse
Klavye olarak royal kludge rk61 plus öneririm
Mouse konusunda haste'ye karar verdim hocam teşekkür ederim öneriniz için

Hocam bir de klavye den anlamıyorum da hangi klavyeyi alacağima nasil karar vereceğim

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Hocam daha önce royal kludge rk61 plus modelini daha önce hiç duymamıştım üzün süre götürür mü sonuçta sürekli ekipman değiştirmiyorum

Mouse konusunda haste'ye karar verdim hocam teşekkür ederim öneriniz için

Hocam bir de klavye den anlamıyorum da hangi klavyeyi alacağima nasil karar vereceğim
Royal kludge gayet uzun götürür, araştırabilirsiniz

KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Royal kludge gayet uzun götürür, araştırabilirsiniz
Hocam royal kludge biraz pahalı geldi başka bir alternatifim var mıdır ayrıca bildiğimiz markalardan olması bana güven veriyo çünkü eskiden sanırım hadron marka bir kulaklık almıştım 1hafta sonra sürücüsü bozulmuştu o yüzden bilmediğim markalara pek güvenemiyorum bana bildiğimiz markalardan ürün önerirseniz iyi olur

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Hocam royal kludge biraz pahalı geldi başka bir alternatifim var mıdır ayrıca bildiğimiz markalardan olması bana güven veriyo çünkü eskiden sanırım hadron marka bir kulaklık almıştım 1hafta sonra sürücüsü bozulmuştu o yüzden bilmediğim markalara pek güvenemiyorum bana bildiğimiz markalardan ürün önerirseniz iyi olur
Hardon zaten kötü bir marka hocam, royal kludgeyi araştırabilirsiniz redditte yabancı kaynaklarda gayet güzel bir klavye

Tam bütçe nedir

KS

NpC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam en fazla 1200tl ayırabilirim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri