Ryzen 5 5600G Sistem Hakkında

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhabalar,

Dün ani karar üzerine Ryzen 5 5600g işlemci sipariş ettim şuanda teslim edildi yanında amazon.com.tr üzerinden ASUS B450M-K II sipariş ettim şimdi ekstra olarak RAM ve PSU alıcağım RAM XPG Gammix D30 (1x8) 8 GB DDR4 3200 Mhz Ram Düşünüyorum PSU ise Sharkoon SHP650 V2 650W almayı planlıyorum tahmini nasıl bir performans alırım sistemim nasıl olur öneri ve eleştirilerinize açığım...

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Ryzen 5 5600G Sistem Hakkında

3600 alabilirseniz iyi olur fakat öyle bir zorunluluğunuz kesinlikle yok. 3200 de eğer bütçeniz yetmiyorsa gayet işinizi görür. Ayrıca her şey mhz de değil. Çip kalitesi, gecikme değeri vb. bakılması gereken bir sürü şey var. Alacağınız RAM gayet işinizi görür. Eğer alternatif isterseniz bu ürünlere de bakabilirsiniz:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

8GB bile bile 4+4 şeklinde alırsanız bellekleri FPS artışınız yine olacak. APU sistemlerde yani harici ekran kartı olmayan sistemlerde işlemcinin tam performans için tüm olanaklarını ona sunmanız gerekiyor. DUAL Channel destekli bir sistemde yani çift bellek mimarisini destekleyen bir sistemde Single Channel yani tek bir bellek kullanırsanız performansınız işlemcide ciddi oranda kayıplar yaşayacaktır ki işlemci bu tür bir sistemde çok önemli olduğundan bu tarz tek bellek kullanmanızı önermem. Özetle 8+8 alamıyorsanız bari 4+4 seçim yapın. Frekans 3000/3200/3600 fark etmez ana FPS kaynağınız bellek sayısı öncelikle.

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Merhabalar, önerileriniz için teşekkür ederim bir daha ki aya 2. rami alacağım oynayacağım iki adet oyun var fivem ve rust bunlarda ortalama kaç fps alabilirim orta ayarlarda oynayacağım

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Single channel ile fivem de ortalama kaç fps alabilirim bir sonra ki ay ek bir ram daha alarak dual channel olarak kullanacağım ancak geçici olarak beni idare edebilecek mi bunu merak ediyorum

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Ne fivem oynadım ne rust , 2 sini de hiç oynamadım o yüzden yorum yapamıyorum.

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
RE: Cvp: Ryzen 5 5600G Sistem Hakkında

BatuhanKLC' Alıntı:
Ne fivem oynadım ne rust , 2 sini de hiç oynamadım o yüzden yorum yapamıyorum.

O halde sistemin montajını yaptıktan sonra göreceğiz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri