Ryzen 7 5800X3D Fiyatı Sizce Ne Olur Ülkemizde?

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Intel 11. nesil bir sistem toplayacakken, malesef damardan 5800X3D zehri zerk edildi. Artık sistemi bununla kurmaya niyetliyim. Yurtdışında 5800X fiyatıyla çıkmış. Ülkemizde fiyat benzer mi olur sizce, yoksa yine talep patlarsa hemen fiyatlara yansıtan fırsatçılar mı belirler?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Merhaba,

5800X 3D zaten şuan çok daha iyi ve performanslı olduğu için iyi seçim olacaktır. Fiyat olarak yurt dışında 450 dolar MSRP sahip ama, NewEgg gibi sitelerde 549 dolardan satışa çıkmış. Türkiye'de 9.500TL civarı bekliyorum.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Intel 11. nesil bir sistem toplayacakken, malesef damardan 5800X3D zehri zerk edildi. Artık sistemi bununla kurmaya niyetliyim. Yurtdışında 5800X fiyatıyla çıkmış. Ülkemizde fiyat benzer mi olur sizce, yoksa yine talep patlarsa hemen fiyatlara yansıtan fırsatçılar mı belirler?
Genelde ülkemize yeni bir ürün giriş yaptığında satıcılar ikiye bölünüyor: %10 dürüst satıcılar, %90 fırsatçı satıcılar. Ürün ülkeye giriş yaptığında araştırma yapmanızda fayda var. 8000₺ civarlarına bulmanız bile olası. Fakat işiniz %90'a kalırsa kötü. Malum çok da fiyat düşmüyorlar. Ya da düşseler bile yine olması gerekenin çok çok üzerinde olmaya devam ediyor.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Hocam daha iyi bilir fakat ben 9.5 k yı çok uçuk olarak görüyorum . 130 dolar i312100f msrp TR de 100 dolar seviyesinde .
Bu örnek çoğaltılabilir . Kaldı ki 9.5 k yine çok pahalı yüzde 5 lik fark için ddr5 geleceğinden vazgeçilmez diye düşünüyorum 12900 e yönelir insanlar . Tahminim 7.800 TL civarı.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Hocam daha iyi bilir fakat ben 9.5 k yı çok uçuk olarak görüyorum . 130 dolar i312100f msrp TR de 100 dolar seviyesinde .
Bu örnek çoğaltılabilir . Kaldı ki 9.5 k yine çok pahalı yüzde 5 lik fark için ddr5 geleceğinden vazgeçilmez diye düşünüyorum 12900 e yönelir insanlar . Tahminim 7.800 TL civarı.

Valla öyle ama son çıkan işlemcilerin fiyatlarını görünce çok bu konuda hevesim kalmadı. 10400F 6 çekirdek 12 th 1.900TL, AMD Ryzen 4100 4 çekirdek 8th yine 1.900TL. Nasıl açıklıyoruz bu durumu ben çözemedim :D

Dip Not: Şükür Sinerji 1.700TL çekmiş fiyatı. 3 gün önce 1.900TL'di. Ama oda fansız modeli :D

4100.png

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Son çıkan işlemcilerin fiyatı global de düşecek , Yabancı inceleme kanalları büyük tepki gösterdi 2-3 seriye . Hatta yerden yere vurdular . Umarım benim dediğim gibi olur ki ulaşılması kolay olur . Bu arada birçok kişinin gözden kaçırdığı bir fark var ki o da a+ oyunlarda 12900 k ile aralarındaki performans farkı seviye üstünlüğü sağlayamıyor . Hatta 12.900 k nın render başarısı çok daha iyi . Umarım AMD TR pazarında hatalı fiyat politikası ile çıkartmaz işlemciyi .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bende 8-9 arası bekliyorum. Newegg gibi sitelerde satıcı karları ve vergiler dahil o fiyatşara satıldıklarını göz önüne alırsak bunların çıkmış haliyle bizim ülkemizdeki vergileri eklediğimizde bizim ülkemizde 8-9K arası bir fiyata gelmesi olası. 5950X 'e yaklaşırsa fiyatı çok fazla tercih edilmesi zor çünkü. Birde bu olasılık var.

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Ben de kafamda 8000 tl psikolojik sınır belirlemiştim. Aslına bakarsanız piyasada bulunur olduğunda kullanıcı testlerini çok önemsiyorum. @OceanLaB Taner hocam sizden ricam tez elden bir teraziye koymanız olacak yeni canavarı.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
AMD ye benden selam söylesin birisi :) Çok iyi hatırlıyorum 2017 son çeyreğinde 2. nesil ryzen mimarili işlemcileri tanıtırken fiyat politikalarını rakiplerinin önlerine geçtiklerinde dahi değiştirmeyeceklerini söyleyen ceo ve günümüz durumu :) Satış rakamlarından sonra R yaparlar.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
AMD ye benden selam söylesin birisi :) Çok iyi hatırlıyorum 2017 son çeyreğinde 2. nesil ryzen mimarili işlemcileri tanıtırken fiyat politikalarını rakiplerinin önlerine geçtiklerinde dahi değiştirmeyeceklerini söyleyen ceo ve günümüz durumu :) Satış rakamlarından sonra R yaparlar.
Eğer ürünüme talep artarsa bende fiyat politikamı değiştirirdim. Ayrıca bu sektörde 2 firma var. Biri ucuz yapınca diğeri de ucuz yapmak zorunda kalır. Ama ikiside fiyatları genel olarak yüksek tutarsa ikiside kazanır. Bende fiyatı yükseltirdim. Tabi bu fiyatları bu kadar konuşan sadece biziz. Yurt dışında adamlar benim haftalarca düşündüğüm 3k fiyatlı anakartı 250€~$ alıyor. Ve çok tedirgin olmuyorlar. Biz 3000 verince çok irdeliyor çok araştırıyor herkese soruyoruz , fiyatları sorguluyor kur durumuna bakıyoruz rahatsız oluyoruz. TR şartları.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Eğer ürünüme talep artarsa bende fiyat politikamı değiştirirdim. Ayrıca bu sektörde 2 firma var. Biri ucuz yapınca diğeri de ucuz yapmak zorunda kalır. Ama ikiside fiyatları genel olarak yüksek tutarsa ikiside kazanır. Bende fiyatı yükseltirdim. Tabi bu fiyatları bu kadar konuşan sadece biziz. Yurt dışında adamlar benim haftalarca düşündüğüm 3k fiyatlı anakartı 250€~$ alıyor. Ve çok tedirgin olmuyorlar. Biz 3000 verince çok irdeliyor çok araştırıyor herkese soruyoruz , fiyatları sorguluyor kur durumuna bakıyoruz rahatsız oluyoruz. TR şartları.
450 birim euro para gelişmiş ülkeler de de büyük para . Miktar küçülünce ya da alım gücü artınca küçük paralar gibi geliyor gözümüze. Eminim ve makisimum 3 ay veriyorum indirimli 5900x fiyatlarının altında satılmasına (kampanyalarla). Demişti dersiniz .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bende önce indirimli olarak 7K civarlarına göreceğimizi düşünüyorum. Hatta her zaman olduğu gibi daha çıkar çıkmaz incehesap cuma indirimlerinde görürüz bu fiyatlara. Sonrasında dolarda oynama olmazsa ve fiyatlar çok değişmezse aşağı bir ivmelenme olacaktır. Zira Ryzen 6000 serisi işlemciler geleceği için fiyatları inecektir zamanla.

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
@BatuhanKLC 450 tabi çok para . Ama orada almaya niyetlenirsen alabileceğin bir miktar burası için şartların kat kat zorluğundan bahsettim. Ayrıca ben 8.5 gibi çıkıp kısa zamanda 7 küsürlere iner diyorum

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
7000 serisi bugün yarın çıkar dedi bugün izlediğim bir videoda. Bu da fiyatların inmesi anlamında bir etki oluşturacaktır. ddr5 ve pcie 5.0 dışında önemli getirisi nedir am5 in? ben zaten rtx 3070 kart almaya karar verdim ki bu kartı minimum 5 sene kullanacağım. Pcie 5.0 kart kullanma durumum yok ki çıktığında servet fiyatında olur muhtemelen. Bilgisayarı yaz sonu toplamaya karar verdim. Bir fırsat yakalarsam 3070 alıp bekleyeceğim sanırım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri