60.000 TL ve üstü Ryzen 7 7800X3D Ve 4060Ti

SefaCebe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İşlemci
7800x3d
Ekran Kartı
4060ti
Merhaba arkadaşlar pc toplayacağım bu ay parça almaya başlayacağım belki işlemciyi bugün veya yatın alabilirim. önerileriniz nelerdir ?
İşlemci

İşlemci Soğutucu
Anakart
Ram
Kasa
güç kaynağı
ekran kartı

EKRAN KARTINI EN SON ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. KASA VE GÜÇ KAYNAĞI BİR KASA MÖDELİ VARSA GÜZEL OLUR BİRAZ BÜTÇEMİ AŞIYOR GİBİ. FARKLI ÖNERİLERİNİZ VARSA AÇIĞIM.

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
63
ekran kartı sisteme göre biraz düşük kalmış, o para o ekran kartına verilmez, işlemci seçiminden amacın oyun olduğunu varsayıyorum, işlemciyi:
https://www.epey.com/islemci/amd-ryzen-7-9700x.html yapıp artan parayla ekran kartını 7800xt veya 4070s yapabilirsiniz.
kasa psu için şunlar olabilir:

işlemci soğutucu şu da olabilir:

KS

SefaCebe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ekran kartı sisteme göre biraz düşük kalmış, o para o ekran kartına verilmez, işlemci seçiminden amacın oyun olduğunu varsayıyorum, işlemciyi:
https://www.epey.com/islemci/amd-ryzen-7-9700x.html yapıp artan parayla ekran kartını 7800xt veya 4070s yapabilirsiniz.
kasa psu için şunlar olabilir:

işlemci soğutucu şu da olabilir:
ekran kartını sona bırakmayı düşünüyorum. piyasa biraz garip belki daha pahalıya alacağım. işlemci konusunda biraz daha kafam karıştı :) ama bir şekilde ortak noktayı bulacağım galiba :) birde ekran kartını nvidia alma sebebim lumion kullanacağım. iş yerinde 4080 s kullanıyorum. nvidia biraz daha iyi galiba 7800xt ile hiç render falan almadım. performansını bilmediğim için. render arada sırada alırım ağırlıklı olarak oyun oynanacak bir sistem olacak.

https://www.n11.com/urun/sapphire-a...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

bu ekran kartı nasıl sizce ?

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
63
ekran kartını sona bırakmayı düşünüyorum. piyasa biraz garip belki daha pahalıya alacağım. işlemci konusunda biraz daha kafam karıştı :) ama bir şekilde ortak noktayı bulacağım galiba :) birde ekran kartını nvidia alma sebebim lumion kullanacağım. iş yerinde 4080 s kullanıyorum. nvidia biraz daha iyi galiba 7800xt ile hiç render falan almadım. performansını bilmediğim için. render arada sırada alırım ağırlıklı olarak oyun oynanacak bir sistem olacak.

https://www.n11.com/urun/sapphire-a...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

bu ekran kartı nasıl sizce
ekran kartı bu serinin en tepe modeli gayet iyi alınabilir, dediğiniz programı bilmiyorum amd sanırım render işlerinde pek iyi değil 4070s bakmakta fayda olabilir
. işlemci oyun performansı olarak hemen hemen yakın sonuçlar veriyor

KS

SefaCebe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
işlemci olarak 7 9700x e geçiyorum. daha ucuz ve mantıklı. birde ssd eklememişim onuda işlemciden kalan para ile alırım dram özellikli olandan evde 1000lik internet var. bazen laptoptan bir şeyler indirirken kasıyor.

Anakart nasıl sizce ? değermi ? yoksa daha ucuza bunlar mı ?

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
134
işlemci olarak 7 9700x e geçiyorum. daha ucuz ve mantıklı. birde ssd eklememişim onuda işlemciden kalan para ile alırım dram özellikli olandan evde 1000lik internet var. bazen laptoptan bir şeyler indirirken kasıyor.

Anakart nasıl sizce ? değermi ? yoksa daha ucuza bunlar mı ?
öncelikli olarak
render performanslarında nvdia daha iyi seçim lakin
seçtğiniz ekran kartı gerçekten alınmaz

işlemciye gelirsek
her zaman dediğim şeyi tekrarlayayım
son zamanlarda şöyle bir algı oluşmaya başladı
oyun oynayacaksan illaki x3d işlemci almak zorundasın
böyle bir şey yok
x3d işlemcilerin oyun performansındaki artısını gözardı etmek olmaz lakin
çözünürlük 2k ve üstüne çıktığında
1080p deki oluşturduğu etkiyi oluşturmuyor çokta
verdiğin fiyat farkına değecek bir durum olmuyor

bu yüzden bu işlemci ve bu ekran kartı yerine
klasik işlemci ile daha iyi nvdia ekran kartı tercih ederim

anakart konusunda b650 nin tomahawk modelinde bazı problem yaşayanlar olmuştu

başka marka modellerin b850 modellerine bakılabilir

kasa konusuna gelirsek
taktığın şeye bak alır eklersin diyebilirsin belki ama
arka egzoz fanı olmayan bir kasayı almam
gerek kalite gerek marka algısı ile sağlam fiyatlara satılan bir marka egzoz fanı koymuyorsa hiç almam

bak kasa full fansız gelse
yani sadece kasa tasarım olarak gaet güzel bir kasadır
ön fanı da arka fanı da üst fanı da zevkine göre al deseler ona bile eyvallah ama öne 3 fan koy arka egzoz yok
almam

ve son uyarı
ürünleri aynı gün içerisinde veya 2-3 gün içinde bitirebilecek şekilde al
bu gün işlemci aldım
yarın anakart aldım
4 gün sonra ram aldım
10 gün sonra ekran kartı aldım yapma

internetten koşulsuz şartsız iade hakkın 14 gün
bu süreçte sen ürünleri topladın kurdun diyelim ekran kartı sıkıntılı çıktı direkt iade edersin
ama sen ekran kartını bu gün sipariş verdin diyelim

diğer ürünlerin hepsinin toplanması 17 günü buldu
sistemi kurdun görüntü yok
sorun ekran kartında
ama 14 günü geçti
bu sefer eğer firma kendi insiyatifini kullanırsa anında değişim yaparsa yapar
ama bunun servise gidip servis raporu tutulması gerekiyor derse hukuki olarak yapabileceğin bir şey yok beklemek zorundasın

KS

SefaCebe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
öncelikli olarak
render performanslarında nvdia daha iyi seçim lakin
seçtğiniz ekran kartı gerçekten alınmaz

işlemciye gelirsek
her zaman dediğim şeyi tekrarlayayım
son zamanlarda şöyle bir algı oluşmaya başladı
oyun oynayacaksan illaki x3d işlemci almak zorundasın
böyle bir şey yok
x3d işlemcilerin oyun performansındaki artısını gözardı etmek olmaz lakin
çözünürlük 2k ve üstüne çıktığında
1080p deki oluşturduğu etkiyi oluşturmuyor çokta
verdiğin fiyat farkına değecek bir durum olmuyor

bu yüzden bu işlemci ve bu ekran kartı yerine
klasik işlemci ile daha iyi nvdia ekran kartı tercih ederim

anakart konusunda b650 nin tomahawk modelinde bazı problem yaşayanlar olmuştu

başka marka modellerin b850 modellerine bakılabilir

kasa konusuna gelirsek
taktığın şeye bak alır eklersin diyebilirsin belki ama
arka egzoz fanı olmayan bir kasayı almam
gerek kalite gerek marka algısı ile sağlam fiyatlara satılan bir marka egzoz fanı koymuyorsa hiç almam

bak kasa full fansız gelse
yani sadece kasa tasarım olarak gaet güzel bir kasadır
ön fanı da arka fanı da üst fanı da zevkine göre al deseler ona bile eyvallah ama öne 3 fan koy arka egzoz yok
almam

ve son uyarı
ürünleri aynı gün içerisinde veya 2-3 gün içinde bitirebilecek şekilde al
bu gün işlemci aldım
yarın anakart aldım
4 gün sonra ram aldım
10 gün sonra ekran kartı aldım yapma

internetten koşulsuz şartsız iade hakkın 14 gün
bu süreçte sen ürünleri topladın kurdun diyelim ekran kartı sıkıntılı çıktı direkt iade edersin
ama sen ekran kartını bu gün sipariş verdin diyelim

diğer ürünlerin hepsinin toplanması 17 günü buldu
sistemi kurdun görüntü yok
sorun ekran kartında
ama 14 günü geçti
bu sefer eğer firma kendi insiyatifini kullanırsa anında değişim yaparsa yapar
ama bunun servise gidip servis raporu tutulması gerekiyor derse hukuki olarak yapabileceğin bir şey yok beklemek zorundasın
haklısınız hocam. şimdi işlemci olarak 9700x alacağım daha ucuz ve mantıklı. ekran kartınıda 7800xt olarak alırım. kasayıda o kadar derinden bakmadım. bitfenixin kasanı almayı düşünüyorum. anakart içinde gigabaytınkini düşünüyorum daha ucuz. hepsini bir anda almak için elimden geleni yapacağım

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
134
haklısınız hocam. şimdi işlemci olarak 9700x alacağım daha ucuz ve mantıklı. ekran kartınıda 7800xt olarak alırım. kasayıda o kadar derinden bakmadım. bitfenixin kasanı almayı düşünüyorum. anakart içinde gigabaytınkini düşünüyorum daha ucuz. hepsini bir anda almak için elimden geleni yapacağım
bence biraz daha limit yükseltin ve daha yeni nesil ekran kartlarına yönelin
ödeme gücünüzü artırmak limiti güncellemek adına
ürünlerin bazılarını peşin fiyatına 6 taksit yapan sitelerden alma ihtimaliniz olabilir kredi akrtınız varsa ve bu karta kampanya varsa

misal 9700x yerine biraz daha alt segment ama işinizi yine görecek 7700 alabilir
ilk başta belirlediğiniz sıvı soğutma yerine 2x120 mm kule tipi soğutucu alabilir
burdan edindiğiniz kazancın üstüne biraz daha koyarak ekran kartını yükseltebilirsiniz

KS

SefaCebe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
bence biraz daha limit yükseltin ve daha yeni nesil ekran kartlarına yönelin
ödeme gücünüzü artırmak limiti güncellemek adına
ürünlerin bazılarını peşin fiyatına 6 taksit yapan sitelerden alma ihtimaliniz olabilir kredi akrtınız varsa ve bu karta kampanya varsa

misal 9700x yerine biraz daha alt segment ama işinizi yine görecek 7700 alabilir
ilk başta belirlediğiniz sıvı soğutma yerine 2x120 mm kule tipi soğutucu alabilir
burdan edindiğiniz kazancın üstüne biraz daha koyarak ekran kartını yükseltebilirsiniz
hocam çok mantıklı soyluyorsunuz şu zamana kadar daha kredi kartı almadım almamda. ama küle tipi soğutucu mantıklı olabilir. birde 5060ti ekran kartları çıkacak galiba büyük ihtimalle bir dahaki ayın 15den sipariş etmiş olurum sistemi

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
134
hocam çok mantıklı soyluyorsunuz şu zamana kadar daha kredi kartı almadım almamda. ama küle tipi soğutucu mantıklı olabilir. birde 5060ti ekran kartları çıkacak galiba büyük ihtimalle bir dahaki ayın 15den sipariş etmiş olurum sistemi
5060 ti çıktığında nasıl olur bilmem ama
Paylaşılan test sonuçları çok tatminkar değil gibi

Frame gen yeni versiyon olmasa 4070 li seriler daha iyi duracak görüntüsünde
Bu yüzden
Nvdia kanadında 5070 li
AMD kanadında 9070 li kartlar güncel kartlardaki iiyk tercihler duruyor
(Her ne kadar su an pahalı satılıyor olsalar bile )

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

bu ekran kartı nasıl sizce ?
Hocam, oyun için AMD, yazılım ve render için NVIDIA diyorum.Siz hem render hem oyun oynayacaksanız 5060 Ti serisi çıkacak. Fiyatları 4070 Ti Super seviyesinde olursa 4070 Ti Super'ı seçin. 5060 Ti ucuz kaçarsa (16 GB VRAM modeline bakın), onu alın. Almadan önce iki kart arasındaki oyun ve render testlerine bakın. Render ile pek işim olmayacak, daha çok oyun odaklı istiyorsanız 9070 XT serisine göz atın. Sapphire markasından şuanlık uzak durun ama.

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam, oyun için AMD, yazılım ve render için NVIDIA diyorum.Siz hem render hem oyun oynayacaksanız 5060 Ti serisi çıkacak. Fiyatları 4070 Ti Super seviyesinde olursa 4070 Ti Super'ı seçin. 5060 Ti ucuz kaçarsa (16 GB VRAM modeline bakın), onu alın. Almadan önce iki kart arasındaki oyun ve render testlerine bakın. Render ile pek işim olmayacak, daha çok oyun odaklı istiyorsanız 9070 XT serisine göz atın. Sapphire markasından şuanlık uzak durun ama.
Sapphire neden uzak durulası şu an?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri