Çözüldü Sade makarna nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
14 Tem 2022
Mesajlar
7,092
Tepki
1,874
Ayrıntılı anlatırsanız iyi olur videolar izledim ama herkes farklı şey anlatıyor ilk defa yapıcam.
 

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Katılım
29 Eyl 2022
Mesajlar
1,846
Tepki
761
Konum
Amasya
kanka bol su koy tencereye 4/3 şeklinde kaynadıktan sonra tuz ve yağ makarnayı da koy 10 dakika pişir
 

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2022
Mesajlar
814
Tepki
336
Ayrıntılı anlatırsanız iyi olur videolar izledim ama herkes farklı şey anlatıyor ilk defa yapıcam.
Benim bildiğim aga suyu kaynarken makarnayı boşaltıyoruz,sonra biraz olduğunu hissedersek makarnayı süzüyoruz suyundan,tuzluyorsun bu kadar diye biliyorum
 

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Katılım
29 Eyl 2022
Mesajlar
1,846
Tepki
761
Konum
Amasya
sonra süz istersen salçalı için suyun içine makarnadan sonra dilediğin kadar salça koy ya da ayrı salça sos yapabilirsin
 
KS

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
14 Tem 2022
Mesajlar
7,092
Tepki
1,874
kanka bol su koy tencereye 4/3 şeklinde kaynadıktan sonra tuz ve yağ makarnayı da koy 10 dakika pişir
Dostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?
 

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Katılım
16 Mar 2022
Mesajlar
14,296
Tepki
5,198
Konum
26 | Eskişehir
Kaynayan suya makarnayı koy ve sonra göz kararı tuz at ama fazla olması. Sonra karıştır galiba makarna yapışıyormuş hem tuzda karışmış olur. Annem yaparken 12dk makarnayı o halde kaynatıyormuş sonra suyunu süzdürüp (biz tereyağ kullanıyoruz) ister tencerenin içine ister ayrı tavada eritip yağı katıyorsun.
 

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
3 Ocak 2022
Mesajlar
13,400
Tepki
4,761
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Dostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?
Tencereye suyu koy sonrasında bekle su fokurdamaya başladığında makarnayı içine koy yağ koy tuz koy bunları kendim kafama göre koyuyorum o yüzden aşağıya video bırakırım bu salçalı sen son taraftaki salçalı kısmı yapmay.

 

ipekşakar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
21 Eki 2022
Mesajlar
125
Tepki
26
Konum
İzmir
Dostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?
Fokurdayınca kaynamış oluyor işte. Üzerinde köpükcükler çıkmaya başlıyor. Suya sıvı yağ kullan. Süzdükten sonra istersen tereyağla kavurursun.
 

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Katılım
29 Eyl 2022
Mesajlar
1,846
Tepki
761
Konum
Amasya
Dostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?
kanka o kadar zor olmasa dediklerimi anlamak su 100dereceye ulaşınca fokur fokur olur yani kaynar kaynadıktan sonra makarnayı tencerenin içine boşalt 8-10 dakika makarna suyun içinde kalması lazım makarnayı koymadan önceden göz kararı sıvı yağ ile tuz atacaksın aynısı makarna paketlerinin arkasında da yazar o kadar büyük bir olay değil yani makarna yapmak. işin ayrıntısı olsa anlatırım
 
KS

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
14 Tem 2022
Mesajlar
7,092
Tepki
1,874
Fokurdayınca kaynamış oluyor işte. Üzerinde köpükcükler çıkmaya başlıyor. Suya sıvı yağ kullan. Süzdükten sonra istersen tereyağla kavurursun.
Kaynamanın nasıl olduğunu biliyorum.
Şimdi suyu koyup ardından tuz ve sıvı yağ katıcam. Kaynamasını beklicem 10dk kaynayacak ve süzücem. Süzdükten sonra tencere boşken sıvı yağ atıcam galiba? Sonra makarnayı tekrar tencereye koyucam. Sonra onları biraz karıştırıcam ve hazır. Yanlış yerler varsa düzeltin.
 

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Katılım
29 Eyl 2022
Mesajlar
1,846
Tepki
761
Konum
Amasya
Kaynamanın nasıl olduğunu biliyorum.
Şimdi suyu koyup ardından tuz ve sıvı yağ katıcam. Kaynamasını beklicem 10dk kaynayacak ve süzücem. Süzdükten sonra tencere boşken sıvı yağ atıcam galiba? Sonra makarnayı tekrar tencereye koyucam. Sonra onları biraz karıştırıcam ve hazır. Yanlış yerler varsa düzeltin.
sonradan yağ eklemene gerek yok sade demişsin tabi keyfin bilir süzdükten sonra direk tüketebilirsin
 
KS

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
14 Tem 2022
Mesajlar
7,092
Tepki
1,874
kanka o kadar zor olmasa dediklerimi anlamak su 100dereceye ulaşınca fokur fokur olur yani kaynar kaynadıktan sonra makarnayı tencerenin içine boşalt 8-10 dakika makarna suyun içinde kalması lazım makarnayı koymadan önceden göz kararı sıvı yağ ile tuz atacaksın aynısı makarna paketlerinin arkasında da yazar o kadar büyük bir olay değil yani makarna yapmak. işin ayrıntısı olsa anlatırım
Kolay da hiç yapmadım yapılırkende dikkat ermedim nasıl yapılıyor diye. Kaynamanın ne olduğunu biliyoruz eyw saol. Bilmediğim tek yer makarna 10dk kaynasınmı yoksa suyun içindemi dursun mu, bunlar farklı şeyler ve cevabını verdin saol.

Buna gerek yok bu salçalı yaparken yaparsınız.
Eyw saol
 

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Katılım
29 Eyl 2022
Mesajlar
1,846
Tepki
761
Konum
Amasya
Bilmediğim tek yer makarna 10dk kaynasınmı yoksa suyun içindemi dursun mu, bunlar farklı şeyler ve cevabını verdin saol.
burda bi fiziğimi ve türkçemi sorguladım
yardımcı olabildiysem ne mutlu

sanırım noodle gibi mi diye sordun yok noodle da 3dk sıcak su da kalsa yeter
 

ipekşakar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
21 Eki 2022
Mesajlar
125
Tepki
26
Konum
İzmir
Kaynamanın nasıl olduğunu biliyorum.
Şimdi suyu koyup ardından tuz ve sıvı yağ katıcam. Kaynamasını beklicem 10dk kaynayacak ve süzücem. Süzdükten sonra tencere boşken sıvı yağ atıcam galiba? Sonra makarnayı tekrar tencereye koyucam. Sonra onları biraz karıştırıcam ve hazır. Yanlış yerler varsa düzeltin.
1-Suyu kaynat.
2-Kaynamış suyun içine makarnayı dök.
3-Üzerine sıvı yağ dök (birbirine yapışmamaları için) ve kullanıyorsan tuz ekle.
4-Fokurdamaya başlayınca altını kıs ki taşmasın. 10 dk sonra tencereden bir tane alır bakarsın pişip pişmediğini anlarsın.
5-Piştiyse makarnayı süz ve ılık suyla yıka.
6-Tencereye geri dök. Soslayacaksan bu sırada soslayabilirsin.
 
KS

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Katılım
14 Tem 2022
Mesajlar
7,092
Tepki
1,874
Djpljdeljojdohsfljzpjx

Suyu kattım anında makarna tuz yağ kattım sıkıntı olurmu
 

sercann0011

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
13 Tem 2022
Mesajlar
541
Tepki
136
Tencerenin 3/4 ü su koy kaynat fokur fokur olunca at 1 tatlı kaşığı sıvı yağ göz kararı tuz dök suya karıştır hepsini makarnaları 10 12 dk arasında püşür çatalla bi tane al at ağzına tamam dersen kapat altını süzgeçle süz tabağına koyduğunda tereyağı ekleyip karıştırırsan güzel olur ha zorunlu mu değil

Djpljdeljojdohsfljzpjx

Suyu kattım anında makarna tuz yağ kattım sıkıntı olurmu
hamur olur kaynamayan suya makarna atarsan :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst