Benim bildiğim aga suyu kaynarken makarnayı boşaltıyoruz,sonra biraz olduğunu hissedersek makarnayı süzüyoruz suyundan,tuzluyorsun bu kadar diye biliyorumAyrıntılı anlatırsanız iyi olur videolar izledim ama herkes farklı şey anlatıyor ilk defa yapıcam.
Dostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?kanka bol su koy tencereye 4/3 şeklinde kaynadıktan sonra tuz ve yağ makarnayı da koy 10 dakika pişir
Tencereye suyu koy sonrasında bekle su fokurdamaya başladığında makarnayı içine koy yağ koy tuz koy bunları kendim kafama göre koyuyorum o yüzden aşağıya video bırakırım bu salçalı sen son taraftaki salçalı kısmı yapmay.Dostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?
Fokurdayınca kaynamış oluyor işte. Üzerinde köpükcükler çıkmaya başlıyor. Suya sıvı yağ kullan. Süzdükten sonra istersen tereyağla kavurursun.Dostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?
kanka o kadar zor olmasa dediklerimi anlamak su 100dereceye ulaşınca fokur fokur olur yani kaynar kaynadıktan sonra makarnayı tencerenin içine boşalt 8-10 dakika makarna suyun içinde kalması lazım makarnayı koymadan önceden göz kararı sıvı yağ ile tuz atacaksın aynısı makarna paketlerinin arkasında da yazar o kadar büyük bir olay değil yani makarna yapmak. işin ayrıntısı olsa anlatırımDostum ayrıntılı demiştim. Yarım paket yapıcam. Kaynadıkran sonra derken?Kaç dk kaynamaya devam etsin?Suyu koyduğum an tuz ve yağyı koyucam değilmi? Ayrıca hangi yağı, sıvı-tere yağı?
Kaynamanın nasıl olduğunu biliyorum.Fokurdayınca kaynamış oluyor işte. Üzerinde köpükcükler çıkmaya başlıyor. Suya sıvı yağ kullan. Süzdükten sonra istersen tereyağla kavurursun.
Buna gerek yok bu salçalı yaparken yaparsınız.Süzdükten sonra tencere boşken sıvı yağ atıcam galiba?
sonradan yağ eklemene gerek yok sade demişsin tabi keyfin bilir süzdükten sonra direk tüketebilirsinKaynamanın nasıl olduğunu biliyorum.
Şimdi suyu koyup ardından tuz ve sıvı yağ katıcam. Kaynamasını beklicem 10dk kaynayacak ve süzücem. Süzdükten sonra tencere boşken sıvı yağ atıcam galiba? Sonra makarnayı tekrar tencereye koyucam. Sonra onları biraz karıştırıcam ve hazır. Yanlış yerler varsa düzeltin.
Kolay da hiç yapmadım yapılırkende dikkat ermedim nasıl yapılıyor diye. Kaynamanın ne olduğunu biliyoruz eyw saol. Bilmediğim tek yer makarna 10dk kaynasınmı yoksa suyun içindemi dursun mu, bunlar farklı şeyler ve cevabını verdin saol.kanka o kadar zor olmasa dediklerimi anlamak su 100dereceye ulaşınca fokur fokur olur yani kaynar kaynadıktan sonra makarnayı tencerenin içine boşalt 8-10 dakika makarna suyun içinde kalması lazım makarnayı koymadan önceden göz kararı sıvı yağ ile tuz atacaksın aynısı makarna paketlerinin arkasında da yazar o kadar büyük bir olay değil yani makarna yapmak. işin ayrıntısı olsa anlatırım
Eyw saolBuna gerek yok bu salçalı yaparken yaparsınız.
burda bi fiziğimi ve türkçemi sorguladımBilmediğim tek yer makarna 10dk kaynasınmı yoksa suyun içindemi dursun mu, bunlar farklı şeyler ve cevabını verdin saol.
1-Suyu kaynat.Kaynamanın nasıl olduğunu biliyorum.
Şimdi suyu koyup ardından tuz ve sıvı yağ katıcam. Kaynamasını beklicem 10dk kaynayacak ve süzücem. Süzdükten sonra tencere boşken sıvı yağ atıcam galiba? Sonra makarnayı tekrar tencereye koyucam. Sonra onları biraz karıştırıcam ve hazır. Yanlış yerler varsa düzeltin.
italyanların kemikleri sızlıyor5-Piştiyse makarnayı süz ve ılık suyla yıka.
Yıkadık diye miitalyanların kemikleri sızlıyor
makarna yıkanmaz ne lezzeti kalır ne tadı tuzu saman gibi olurYıkadık diye mi
hamur olur kaynamayan suya makarna atarsanDjpljdeljojdohsfljzpjx
Suyu kattım anında makarna tuz yağ kattım sıkıntı olurmu