Sadece Kasa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Merhabalar, sadece kasa toplamak istiyorum, ilk başta sadece açılsın yeter ekran kartını daha sonradan almak istiyorum ileride takmak isteyeceğim kart gtx1070 vb olacak. Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bütçeniz nedir bunu belirtin ve en basitinden bile olsa bir ekran kartı takmak zorundayız sisteme. Artık genel neredeyse tüm işlemcilerin içinde GPU birimi yok sayılır bu yüzden minimum en ucuzundan bir ekran kartı takılacak sisteme görüntü almak için. Ayrıca GTX 1070 kartı artık bulunmuyor GTX 1660 Ti aynı performansı veriyor bu düşünülebilir. 2. el alacaksanız bilemem tabi.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam 1070 derken mesela yaza onun denginde güncel bir kart demek istedim kusura bakmayın, onun dışında fiyat belirlemedim normal bir sistem olsun istiyorum bittiğinde güncel oyunlarda beni ne uçursun nede sinir etsin isterim. Şöyle diyelim bittiğinde 16 ve üstü ram 1660 ekran kartı ve bunu besleyecek bir işlemci, anakart, 500 GB ssdlik bir makine olacak öyle RGB sevdam falan da yok genelde zaten yazılım için kullanılacak ama arada oyun da oynansın istiyorum, laptopun yanına ikinci bilgisayar gibi düşünün.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size en uygun aşağıdaki sisteme bakabilirsiniz.

Ryzen 5 3600X + ASUS TUF B450M Pro Gaming + XPG 16GB(2x8) Spectrix D41 RGB 3200 MHz CL16 RAM + Adata SU800 512GB SATA SSD + HighPower 750W 80+ GOLD PSU + TOR Adreslenebilir RGB Kasa + Dark Freezer X126 120mm Adreslenebilir RGB Hava Soğutma - 4.890,41 TL

Bu sistem en tepe seviyedeki ekran kartı yani RTX 2080 Ti kartını bile sorunsuz besler. Ekran kartı koymadım ileride ekran kartı takılacak dediğiniz için. Sadece görüntü alacaksanız Ekran Kartı Modelleri bu sayfadan bir ekran kartı seçebilirsiniz. Herhangi bir kart olabilir sadece görüntü alınacak sonuçta. Kasa bu hali tepe seviye seçeneklerden oluşuyor ama aşağıdaki size ekle/çıkart alternatif parçalar sundum size kalmış düzenlemesi.

Ekle/Çıkart Bileşenler

PSU : Ben 750W 80+ GOLD kaliteli bileşenlerden oluşan uzun ömürlü ve tasarruflu bir PSU modeli koydum. Aslında RTX 2080 Ti kartı olan bir sistem için 650W güç yeterli olur ama ileride daha güçlü bir kart çıkar yada AMD RX 5700 XT serisi bir ekran kartı takmak istersiniz 750W güç bu olasılıklar için düşünülmüş bir seviye. Ama dediğim gibi isterseniz Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold bu PSU modelini -119 TL daha ucuza alabilirsiniz.

Soğutma : Ben ekstra 120mm F/P kaliteli bir Kule Tipi Hava Soğutma koydum sisteme bu soğutucu işlemciyi yük altında 60 derece sularında tutar. Kendi soğutucusu yaz ayarları hariç 60-70 derece arasında performans gösterir yani idarelik bir soğutucu işlemcinin kendi soğutucusu. İstenirse 255 TL fiyatındaki koyduğum soğutucu sistemden çıkartılabilir.

Depolama : Ben 512 GB Adata firmasının en tepe SATA SSD modelinden SU800 modelini koydum. Bu SSD çok uzun ömürde yazma garantisi sunan bir model 400 TBW yazma garntisi sunuyor bu çoğu M.2 SSD diskten daha fazla bir garanti. Kaliteli bir disk ve SATA sınırlarını zorlayan hızlara ve IOPS değerlerine sahip. Ancak istenirse yine aynı firmanın SU650 model 480 GB SSD diski seçilebilir Adata 480GB SU650 bu model -135 TL daha ucuz bir disk. Yazma ömrü garantisi 280 TBW ki çoğu bu boyutta SATA diskten yine fazla bu ömür. IOPS değerleri iyi düzeyde kaliteli F/P bir disktir. İstenirse ekstra 1 TB HDD eklenebilir WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) - 259,78 TL bu disk.

Anakart : Ben ASUS TUF serisinden güçlü VRM yapısı bulunan bir anakart modeli seçtim. Bu anakart 3700X/3800X işlemcilerine az miktarda OC yapacak potansiyele sahip. Daha üzeri normal OC olmadan kullanılabilir. Ancak istenirse daha alt segment veya aynı segmen alternatifler ile değiştirilebilir. Aşağıda seçenekleri sundum.

• Gigabyte B450M S2H - Bu model -301 TL daha ucuz bir kart. VRM yapısı şuan ki işlemci için sorunsuz bir kullanım sağlar ama üzeri bir işlemcide sorun yaşatma ihtimali var.
  • Asrock B450M PRO4 - Bu model biraz daha güçlü ara bir model -152 TL daha ucuz şuan ki kurulumda sorunsuz çalışır ve 3700X/3800X sorunsuz bir ihtimal 3900X işlemcisinde de sorunsuz çalışabilir.
  • MSI B450M Mortar MAX - Bu model benim koyduğum karta en yakın yük benzer seviyede denilebilir. +44 TL daha pahalı bir model.
  • MSI B450 Tomahawk MAX - Bu model benim koyduğum kart ile benzer seviyede olan bir kart. ATX yapısı yüzünden ve daha yüksek RAM frekansı desteklemesi sebebiyle (Hazırladığım sistemde 3200Mhz RAM var bu yüzden bu önemsiz) fiyatı biraz pahalı bir model +123 TL fazlasına bu model seçilebilir ama gerek yok kesinlikle.
İşlemci : Ben Ryzen 5 3600X model işlemci seçtim. Bu işlemci düz Ryzen 5 3600 modele göre 200 MHz fazla frekansa sahip ve X ibaresi işlemci 70 derece civarına geçmediği sürece +100 MHz daha ekleme yapıp 300 MHz frekans farkı ile çalışan bir model. Bu frekans farkı oyunlarda bir miktar FPS farkı yaratır. Ancak -354 TL daha ucuza AMD Ryzen 5 3600 bu frekans farkı hariç aynı olan işlemci modeli ile değiştirilebilir. Eğer ileride Render vs. gibi işler yapılacak ise işlemci 8 çekirdekli bir üst model olan AMD Ryzen 7 3700X bu işlemciye +644 TL fazladan verilerek çıkılabilir ama anakartı düşük seviye tutmayın ya koyduğum TUF model yada önerdiğim MAX modellerden birisini seçin.

Kasa : Kasa işi görecelidir. Ben 280mm boyutlara kadar Sıvı Soğutma destekleyen 3 Fan + RGB Kontrolcü + Kontrol Kumandası + Temperli Cam özelliklerine sahip bir kasa modeli seçtim. İsteğe bağlı aşağıdaki modeller yada kendi beğendiğiniz bir model ile değiştirilebilir.

• Aerocool Engine - Bu kasa -195 TL daha ucuz ve sadece 120mm Sıvı Soğutma destekleyen + 2 adet Fan + Temperli Cam özelliklerine sahip.
  • Dark Cosmos - Bu kasa -123 TL daha ucuz ve 280mm boyutlara kadar Sıvı Soğutma destekleyen + 2 Fan + RGB Kontrolcü + Kontrol Kumandası + Temperli Cam özelliklerine sahip.
  • Aerocool Quartz REVO - Bu kasa -45 TL daha ucuz 360mm boyutlara kadar Sıvı Soğutma destekleyen + 4 Fan + RGB Kontrolcü + Temperli Cam özelliklerine sahip.
  • Corsair Carbide Series 275R Beyaz - Bu kasa -55 TL daha ucuz 360mm boyutlara kadar Sıvı Soğutma destekleyen + 2 adet fan + Acrylic(Plastik) yan kapak özelliklerine sahip bir model.
  • Corsair Carbide Series 275R Beyaz Temperli Cam - Bu kasa +23 TL daha pahalı bir üstteki kasa ile aynı sadece 3 fan ve Temperli Cam eklenmiş hali. Aynı kasaların siyah versiyonlarıda mevcut. Bu bağlantıdaki 275R Modeller ucuz olan modeller 2 adet fan ve Acrylic(Plastik) yan kapak olanlar diğerleri Temperli Cam ve 3 adet fan olan modeller.

Her detayı anlattım gerisi size kalmış.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Dünden beri baya bakındım ettim bu şekilde yavaştan başlıyorum sağolasın hocam çok teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri