Samsung 970 EVO Plus 1TB SSD Değerler Normal mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Merhaba,

Samsung 970 EVO Plus'da 3570 yazma değeri 3290 bazen 2450'de oluyor. Arka planda çalışan uygulama olabilir diye düşünüyorum. Random write hızı 270.00p random okuma hızı 350.000.

Her şey güncel BIOS dahil. Bad sector hiç yok değerlerimde sıkıntı var mı?

Sistemimi belirteyim;

• CPU: AMD Ryzen 5 3600
• Anakart: ASUS x570-p
• RAM: G.skill Trident Z NEO 16GB 3600mhz
GPU: ASUS GTX 1660 SUPER

Bu konu hakkında da bir araştırma yapıp da bana geri dönüş sağlarsanız sevinirim yada bilgili bir kişi hemen bakarsa sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Okuma/Yazma hızları diskin kullanımına ve doluluğuna göre değişir. Bunda anormal bir durum yok. Varsa Samsung yazılımından diskin Firmware güncellemesini yapın yoksa sıkıntı yok zaten dediğim gibi.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Okuma/Yazma hızları diskin kullanımına ve doluluğuna göre değişir. Bunda anormal bir durum yok. Varsa Samsung yazılımından diskin Firmware güncellemesini yapın yoksa sıkıntı yok zaten dediğim gibi.
herşey güncel diskde dolu değil

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zaten size etkenler söyledim. Diskin o an ki kullanımı ve doluluğu etkiler dedim. Dolu değilse kullanılıyordur %1 bile kullanılsa sonuçları etkiler. Zaten sentetik yani yazılımla yapılan testlere hiçbir zaman güvenmeyin.

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Zaten size etkenler söyledim. Diskin o an ki kullanımı ve doluluğu etkiler dedim. Dolu değilse kullanılıyordur %1 bile kullanılsa sonuçları etkiler. Zaten sentetik yani yazılımla yapılan testlere hiçbir zaman güvenmeyin.
tabi şua belirttiğim değerler normalmi?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Selamlar,

SSD şu anda zaten 3.500 MB okuma ve 3.300 MB yazma performans vaat ediyor. Yer yer 2450 düşmesi normaldir. Hepimizin başına geliyor. Arkaplanda çalışan uygulamalar, görev yöneticisinde açık programlar, anlık güncellemeler vs hepsi etkiler.

Şöyle deneyin bir de;

Görev yöneticisi - Başlangıç sekmesine gelin. Burada her bilgisayarı açtığınızda arkaplanda çalışan uygulamalar göreceksiniz. İşinize yaramayanları sağ tıklayarak "devre dışı bırak" deyin. Bu sayede sistemin açılış hızı da hızlanacaktır.

Ardından CrystalDiskMark uygulamasını indirerek bir test daha deneyerek sonuçları burada paylaşır mısınız?

gorev.png

KS

Miguel Diaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Selamlar,

SSD şu anda zaten 3.500 MB okuma ve 3.300 MB yazma performans vaat ediyor. Yer yer 2450 düşmesi normaldir. Hepimizin başına geliyor. Arkaplanda çalışan uygulamalar, görev yöneticisinde açık programlar, anlık güncellemeler vs hepsi etkiler.

Şöyle deneyin bir de;

Görev yöneticisi - Başlangıç sekmesine gelin. Burada her bilgisayarı açtığınızda arkaplanda çalışan uygulamalar göreceksiniz. İşinize yaramayanları sağ tıklayarak "devre dışı bırak" deyin. Bu sayede sistemin açılış hızı da hızlanacaktır.

Ardından CrystalDiskMark uygulamasını indirerek bir test daha deneyerek sonuçları burada paylaşır mısınız?

Ekli dosyayı görüntüle 513
ordada değerler aynıdır ve arka plandakı uygulamaları çıkarttım tam değeri aldım :D testi yaparken arka planda birşey olmamalı galiba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri