Samsung 970 Evo plus Raid 0 sorunu

AFŞİN EDREMİTLİ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Merhaba;

Anakartım Asus Rog 490-H. Sistemimde, bir önceki sistemden elimde var olan 2 adet Samsung 970 Evo Plus m2 ssd mevcut. Raid 0 olarak kurulu ve kullanıyorum. Okuma ve yazma değerleri resimdeki gibi. Farklı bir yerde farklı bir konuda raid soruldu diye test yapıp resim paylaşmıştım. Sonrasında bu durumlar gelişti. Resimdeki sonuçları paylaşınca benim raid 0 konusunda bir sorun olduğunu, normalde 2 kat hız almam gerektiği söylendi. Epey bir süre uğraştım. 2 kez format, 2 kez tekrardan raid 0 oluşturma. Ama değişen hiç bir şey olmadı ? Herhangi bir arızam ya da şikayetim yok. Sizce sorun var mı ?

KS

AFŞİN EDREMİTLİ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Bios sürücüsünü uzun süredir kontrol etmedim. Bakayım hemen. İntel rapid evet kurdum.

Bu arada halen araştırmalara devam ediyorum. Az öncede bir video izledim. Farklı marka bir anakart, 3 yıl öncesine ait. Lakin 2 adet 1 tb 970 evo plus ile raid 0 yapıyor, benimle aynı değerleri alıyor.

Uzun süredir bios sürümü çıkmıyordu, sonrasında 1 tane çıktı güncellemiştim. Uzun süre daha gelmez diyordum, oysa ki gelmiş. Epeyde iyileştirme var gibi içeriğinde şimdi güncelleceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Samsung 970 Evo plus Raid 0 sorunu

Bana DC veya Facebook üzerinden ulaşır mısınız hızlıca bazı şeyleri beraber kontrol edersek daha net çözüme ulaşabiliriz.

KS

AFŞİN EDREMİTLİ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20

Tabii Facebook üzerinden ulaşıyorum şimdi. Bios güncelleme bitti, kontrol edeyim, olumsuz ise durum size hemen ulaşacağım.

Değişen bir durum olmadı, size facebook üzerinden yazdım.

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Hızları normal değil mi zaten o civarda alması gerek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aras_1' Alıntı:

Zaten 500 GB tek bir 970 EVO Plus 3000/3500MB/s civarı okuma yazma yapıyor. RAID 0 kurulumunda minimum 4-5GB değerlere çıkması gerekiyor yani sorun var. Bakıyoruz şuan özelden. Çözüme ulaşabilirsek burada paylaşacağım.

Aras_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aras_1' Alıntı:

Zaten 500 GB tek bir 970 EVO Plus 3000/3500MB/s civarı okuma yazma yapıyor. RAID 0 kurulumunda minimum 4-5GB değerlere çıkması gerekiyor yani sorun var. Bakıyoruz şuan özelden. Çözüme ulaşabilirsek burada paylaşacağım.

Raid 0 dediğiniz başka M2 ssdlerde oluyor mu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Anakart destekliyorsa ve işlemci PCIe hat sayınızda bir sınır yoksa 2 diski mümkünse en az sorun için aynı marka model hatta kapasite seçmekte fayda var Raid 0 ile birleştirip hız yükseltmesi yapabilirsiniz evet.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri