Soru Sapphire 6800 XT Rakibi Kimdir?

faruk1643

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
evet amd saf gücte iyi ama saf güç bir yere kadar kalıyor hocam ve wattman hatası , teknoloji gibi seylere gelirsek AMD cok geride kalıyor. sahsen ben bu bütcede gidip riskli bir ekran kartı almam

amd kartlarından wattman hatasının oldugunu hatırlatayım
amd sapphire rx 6800 kullanıyorum ve hiç watman yemedim ve gerçekten sistemi zorlayacak oyunlar oynuyorum. battlefield 2042 gibi

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
yeme riski var diye almayalım o zaman rtx 3070ti lerde de ısınma problemi var vramleri fazla ısınıyor bu riski almaya değer mi ?
vram sıcaklıkların normal GDDR6X cok ısınıyor zaten

faruk1643

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Bu arada rtx 3070ti fiyatına rx 6800xt bulabiliyorken gidip rtx 3070ti ye para vermek akıl karı değil bundan en az 1 1.5 sene önce olsa derimki tamam ama son 6 7 aydır güncellemeler sayesinde watman hatası alan konular yok yada ben görmedim.

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
watmann hatalarının yüzde 60 70i kullanıcı kaaynaklıdır. Bilgisiz ve tecrübesiz kurulmuş sistemler bunun büyük bir çoğunluğunu oluşturur.

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
wattmanı bosver dls , render gibi yerlerdede amd geride kalıyor
Render konusunda son driver güncellemeleri ile performans çok iyi seviyeye geldi. 5800x işlemcim ile 2K 60K bitrate videoları 300 FPS ile render alıyor.

Ayrıca yayıncılık yapıyorum ve 2K oyun oynuyorum. Oyunlarda hiç Wattman almadım. Sadece 5 driver kadar önce Browser'da video açınca olan siyah ekran problemi vardı fakat son güncellemeler ile düzeldi bu durum.

Yukarıda söylendiği gibi Wattman hatalarının büyük bir bölümü hatalı toplanan sistemler. Özellikle ucu ucuna güç sağlayan PSU'lar, anakart uyumsuz RAM'ler vs bunların hepsi Wattman hatası alınması sebep oluyor. Çoğu kullanıcı Wattman hatasının ekran kartından olduğunu düşünüyor ama öyle değil.

Hatta sırf bu nedenle alternatif bir AMD driver üretildi 3rd party olarak.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
1 yıldan fazladır 6800 xt kullanıyorum, birkaç tane de kullanan tanıdığım var. Hiçbirimiz de bir gün oturup şu wattman'dan illallah ettik be demedik, bir kere de olsun şu oyunu oynayamıyoruz demedik. Senin gibi kullanmayanlar ezberlediği şeyi yazıp söyleyip duruyor. Normalde ilgilenmem de bu aralar çok denk geldim yazayım dedim. Gerçi hoş, senin için bir şey değişmeyecek ama olsun.
hocam çok gereksiz yazmışsınız ben Nvidia fanı değilim amd severdim önceki aklımla lan deli miyim daha fazla para verip daha az performans alayım Nvidia alıp diyordum ama iş öyle değil sana çıkmaz tanıdığına çıkmaz ama bu demek değil ki kimseye çıkmıyor ben 2 defa sıfır kart değiştim rx 6700 ve rx 6700xt ikiside wattman hatalıydı defalarca oyunlardan ban yedim afk kaldığım için size çıkmayan hatayı herkese çıkmıyor gibi düşünüyorsunuz yanlış düşünüyorsunuz böyle bir durum olsaydı eğer tüm piyasadaki oyuncular amd kart alırdı denemediğim yöntem kalmadı hem teknik destek hem ben tüm yolları denedik ama nafile anlayacağınız amd öyle toz pembe değil bu riske girmeye değer mi değmez benim değiştirme şansım oldu değiştirdim alan değiştiremez de belki

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
hocam çok gereksiz yazmışsınız ben Nvidia fanı değilim amd severdim önceki aklımla lan deli miyim daha fazla para verip daha az performans alayım Nvidia alıp diyordum ama iş öyle değil sana çıkmaz tanıdığına çıkmaz ama bu demek değil ki kimseye çıkmıyor ben 2 defa sıfır kart değiştim rx 6700 ve rx 6700xt ikiside wattman hatalıydı defalarca oyunlardan ban yedim afk kaldığım için size çıkmayan hatayı herkese çıkmıyor gibi düşünüyorsunuz yanlış düşünüyorsunuz böyle bir durum olsaydı eğer tüm piyasadaki oyuncular amd kart alırdı denemediğim yöntem kalmadı hem teknik destek hem ben tüm yolları denedik ama nafile anlayacağınız amd öyle toz pembe değil bu riske girmeye değer mi değmez benim değiştirme şansım oldu değiştirdim alan değiştiremez de belki
Siz de size çıkan hatayı herkeste çıkmış gibi düşünüyorsunuz...

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Siz de size çıkan hatayı herkeste çıkmış gibi düşünüyorsunuz...
hayır işte öyle neden düşüneyim çok kişiyle karşılaştım sorunsuz kullanan siz asıl tüm kartların sorunsuz olduğunu düşündüğünüz için yazdım kabul edin amd wattman sıkıntısı küçümsenmeyecek bir durum değil şirkette bunun farkında kendi paylaştıkları makalelere bakın koca bir şirket bu hatayı yıllardan beri düzeltemedi

Wilfred Zaha

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
514
Eğer arada çok fazla fark varsa amd alırım 3070 ti parasına 6800 xt varken tabii ki 6800 xt alırım Wattmana gelirsek çoğu hepsi demiyorum kullanıcı kaynaklı oluyor.

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
sen yememis olabılırsın ama yeme rıskı var
Hocam bunun olmama ihtimalini de göz önüne alınız. Ben de kendim bu zamana kadar yemedim. Teknoloji şans işidir, bunun kesin garantisini maalesef vermeyiz. Ancak A şahsı yiyor diye de bu kart güme atılacak bir durumda değil.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Hocam bunun olmama ihtimalini de göz önüne alınız. Ben de kendim bu zamana kadar yemedim. Teknoloji şans işidir, bunun kesin garantisini maalesef vermeyiz. Ancak A şahsı yiyor diye de bu kart güme atılacak bir durumda değil.
Ama a şahsi yiyor ise seninde yeme riskin var ve ben olsam bu riski 15bin tl altı değilse butcem almam

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
E ben de şahsi yemiyor isem sizin de yememe riskiniz var :) anlatmaya çalıştığım şey bu işte. Genelde ürünlerde hep olumsuzluk göz önüne çıkar, ki bu da gayet normal. Çünkü binlerce TL verdiğimiz üründen hata almak istemeyiz. Ben kendim uzun yıllardır kullandım ve kullanmaktayım. Böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ondan dolayı arkadaşa güvenebilir diye belirtiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri