Sapphire hd6970 kapanma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Merhabalar elimde fazladan HD6970 ekran kartı var ve bilgisayarımdakinden iyi.Ben bunu değerlendirmek istiyorum.Ürün bu https://www.vatanbilgisayar.com/sap...it-amd-radeon-dx111-ekran-karti.html#yorumlar
14 pin güç girişi var 4+4 ve 3+3

Kart takılıyken bilgisayar sorunsuz acılıyor ama herhangi biri oyuna girdiğimde önce kartın fanları coşuyor sonrada otomatik bilgisayarın ekranı gidiyor ve kapanıyor sorun ne olabilir ?
Anakart pegatron ihxsb-h61
işlemci i5 2400
ram 8 gb 4x2 ddr3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartın güç girişleri tamamen bağlımı ve güç kaynağınız nedir? Yetersiz güç kaynağı kullanıyorsanı zbı tarz sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Ayroca kartın %100 arızalı olmadığından eminmisiniz, değilseniz başka bşr sistemde kartı deneyin.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
emin değilim işte kartta arızalı olabilir psu yeni aldım fsp 500w 80+

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
ısı derken msi afterburnerdan atsam diyeceğim oyuna girince kapanıyor bilgisayar

ama cpu z de falan gayet gözüküyor kart ve amd radeon settingsde fan ayarı oc ayarı falan yapılıyor fan ayarını düşürüyüorum oyuna girince kapanıyor oto yapıyorum yine aynısı oc yi -500 lere düşürüyorum oyuna girince kapanıyor oc 0 yapıyorum yine aynı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU yeterli güç girişlerinin tamamımın takılı olduğunu kontrol et ve tam oturduğunu eğer yinede tık yoksa kartı başka bir PC 'de dene.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
prokaan78' Alıntı:
ısı derken msi afterburnerdan atsam diyeceğim oyuna girince kapanıyor bilgisayar

ama cpu z de falan gayet gözüküyor kart ve amd radeon settingsde fan ayarı oc ayarı falan yapılıyor fan ayarını düşürüyüorum oyuna girince kapanıyor oto yapıyorum yine aynısı oc yi -500 lere düşürüyorum oyuna girince kapanıyor oc 0 yapıyorum yine aynı

Msı afterburnerdan aynen hpcam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PC 'nizdeki RAM 'leri söküp sarı uçlarını silgi ile güzelde silip sonra kuru bir fırça ile diş fırçası olabilir temizleyin ve geri takın. RAM 'de bir sıkıntı varsa kullanıma bağlı sistemi kilitleyip reset attırabilir.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
ramda sıkıntı yok şuan hd6350 ile sorunsuz kullanıyorum gt1030 dada sorun yoktu birazdan tekrar takacağı9mı hd6970 i

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Yok anladimda videoya aldım yasadigim sorunka ilgili atacagim boyutunu kucukttukten sonra
İsi 45 derece birden gidiyor ekran bilgisayar bile kapanmiyor 15 saniye boyunca
Video atacagim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizin üzerinde sucuk pişer :D sorunuz bu. İşlemcilerde 100 Derecede işlemci kendini korumaya alır ve sistemi kapatır. Maksimum 75-80 derece civarında olmalı, göz yumabileceğiniz en yüksek sıcaklık budur işlemcilerde.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
ama öbür ekran kartıylada o sıcaklıkta aynen 95 derece hiçbir kapanma yok pubg mobil de bile.
ve işlemcide fan var ona rağmen böyle son 1 ayda böyle oldu 75 den 95 e fırladı ama işlemciden olsa öbür ekran kartındada ekran gitmezmi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
prokaan78' Alıntı:
ama öbür ekran kartıylada o sıcaklıkta aynen 95 derece hiçbir kapanma yok pubg mobil de bile.
ve işlemcide fan var ona rağmen böyle son 1 ayda böyle oldu 75 den 95 e fırladı ama işlemciden olsa öbür ekran kartındada ekran gitmezmi ?

O ekran kartında demek ki işlemcine 100 Derceye çıkaracak kadar yük binmiyor. Bu en büyük sorunun şuan işlemci üzerindeki fan sorunlu yada macun vs. bitmiş olabilir. Oturmamış ta olabilir hepsini kontrol et. Ayrıca bu FPS 'ini de çok etkiler sıcaklık işlemcinin yüksek frekansta çalışmasınıda etkilediği için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri