Sapphire hd6970 kapanma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
peki ekran kartının 200mhz göstermesi normal mi ? farkettinizmi bilmiyorumda amd radeon settingsde amd denetim masasında ve msi afterburnerda oc yerinde 800 e 900 falan gösteriyor ama ekran kartı bilgisinde 200 e 300 mhz diyor ?

normalde çalışan ekran kartım https://hizliresim.com/grbRZ5
takmaya çalıstıgım https://hizliresim.com/36gJYM
yani yormama durumu mantıklı olabilir ama işlemci neden böyle ya fanı çalışıyor videoda göründüğü gibi ve daha hiç çıkartmadım işlemciyi fanı dahil hiç oynamadı yerinden 3 4 yıldır.şuanda her türlü oyunda 90 derece üstü garanti oluyor işlemci ekran kartıda 102 derece oluyor o attıgım fansız olan ama fanlı olan takmaya çalışıtıgm 45 derece sabitti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O değer boştaki kullanım oyunda veya başka bir kullanımda yükselir o ihtiyaca göre değişiyor o değer. İşlemcinizin ömründen yemeyin sorununuz bu sizin.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
işlemcim normalde 3.10 ghz gösteriyorda sistem ayarlarında artık 3.10 ghz ve yanında 3.09 diyor mesela bu da eskiden yoktu hep 1 aydır birşeyler oldu bu işlemicye
hatırlarmısınız bilmiyorum ama geçenlerde rx 570 denemiştim onda hiç görüntü vermiyordu anakarttan demiştik sorunu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Macun bitmiştir veya kurumuştur 3-4 sen büyük bir dönem siz kaliteli bir macun alıp deneyin. Tavsiyem Cooler Master: MasterGel Maker modeli çok iyi iletkenliği vardır bu modelin.

İşlemci sıcaklığınız büyük sorun şuan bu durumu gördükten sonra başka bir şeye bakamayız bu sorunu çözmeniz gerek önce. Ayrıca önceki sorunuzda anakart demişiz onda sıcaklıklara bakmışmıydık.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
peki işlemciden desek aşırı yük olunca direk bilgisayarı kapatması gerekmezmi ? attıgım videodaki gibi bilgisayar çalışyıor ekran kartı fanı, egzoz fan, işlemci ve psu fanı çalışıyor klavye fare ledleri yanıyor yani sadece ekran gidiyor gibi ?

bakmamıstıkta bilgisayarı açamıyordum zaten görüntü gelmiyordu gt 1030 da gelmişti ama rx 570 de hiç gelmemişti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
prokaan78' Alıntı:
peki işlemciden desek aşırı yük olunca direk bilgisayarı kapatması gerekmezmi ? attıgım videodaki gibi bilgisayar çalışyıor ekran kartı fanı, egzoz fan, işlemci ve psu fanı çalışıyor klavye fare ledleri yanıyor yani sadece ekran gidiyor gibi ?

Sistemdeki yükü bir yerden kesiyordur, çalışma mantığı değişir bu sabit aynı sonuçları olan bir sorun değil. 100 Derece işlemcinin limiti onu aşınca sistem kendini kapatır. Ayrıca kullandığınız anakartın kendisi de sorunlu olabilir. Sıcaklığı oda etkiler işlemciye gücü o aktarıyor sonuçta sorun onda ise buda bir etken.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
bilemedim şimdi napmak lazım :/ cooler master termal macun alsam diyorumda ekran kartı niye 100 derece oluyor ? anakarttamı sorun var

tamam fanı yok ama ball 3d gibi bir oyundada 100 dereceye çıkması hiç normal birşey değil oc zaten yapılamıyor gta san andreasda ball 3d de pubg mobileda nfs underground 2 de bile her türlü 100 dereceye çıkıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı fansız ise ondaki sıcaklıklar yüksek olması norma, kardeşimde de var bir NVIDIA ekran kartı fansız oda 90-100 derece civarında geziyor. Zaten fanlı ekran kartınızda 45 derece civarında videoda. O sorun değil yani. Önce fanı sökün bir kontrol edin sorun ne bir bakın, macun vs. varmı varda katılaşmış mı buna bakın. Yoksa sorun katılaşmışsa sorun. Değiştirsiniz macunu öyle ise.

Eğer macun sorunu yoksa ve işlemi fanında bir sorun yoksa oturuyorsa sorunsuz o zaman 2 sorun vardır ya anakart yada işlemcinin kendisi artık fişini çekmiştir. Önce kontrol et dediklerimi sonra karar verelim.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Bu arada ben simdilik geri taktim ama pc acilmitor guc geliyor 2 saniye sonra kesiliyor ve fanlar duruyor islemciyimi oturtamadim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
prokaan78' Alıntı:
Bu arada ben simdilik geri taktim ama pc acilmitor guc geliyor 2 saniye sonra kesiliyor ve fanlar duruyor islemciyimi oturtamadim ?

İşlemciyimi söktünüz? Buna gerek yoktu, neden çıkarttınız ki. İşlemci üzerinde köşelerinde bir ufak OK işareti var aynısından anakartın üzerinde de var o iki üçgeni denk getirip öyle takacaksınız işlemciyi ve bastırmayın işlemci Pimlerine sakın yoksa anakart çöp olur. işlemciyi çok yakınına getirin ve bırakın üzerine sonra soğutucuyu takarsınız. Ayrıca macun vs. kurumuş yok gibi bir şey buda işlemcinin aniden 100 dereceye kadar ısınmasına sebep oluyor olabilir bunun için açılmıyorda olabilir. Önce macunu yenileyin ve işlemci montajını dediğim gibi dikkatli yapın.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Anakartin Pinlerde kirik var sanki

Takarken bastirmistim baya ugrasmistim yönleri dogru bu arada söktüğüm sekilde ve kilidide kapali

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer görüntü gelmez ise sistem açılmaz ise sorun anakartın pinlerinden kaynaklıdır. Bence bir PC tamircisine git macunu ve pinleri kontrol ederler onlar.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
İslemciyi ve islemci fanini duzgun takamadigimda boyle bir sorun olusur mu hafif sallaniyo gibi ?

Bazilari ram oturmamis diyor onu deneyecegim
Bazilari statik elektrik diyo kasadan cikartin tornavidayka belli bir yer var oraya dokunun elektirgi alin diyor ve calistiriyor

Birde harddisk ssd kablolari oturmama olabilir mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
prokaan78' Alıntı:
İslemciyi ve islemci fanini duzgun takamadigimda boyle bir sorun olusur mu hafif sallaniyo gibi ?

Bazilari ram oturmamis diyor onu deneyecegim
Bazilari statik elektrik diyo kasadan cikartin tornavidayka belli bir yer var oraya dokunun elektirgi alin diyor ve calistiriyor

Birde harddisk ssd kablolari oturmama olabilir mi

Önce işlemcinin sıcaklık sorununu çöz sonrasında diğer konulara bakılır büyük bir sorun varken onu çözmeden diğer şeyler ile uğraşma bence.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
prokaan78' Alıntı:
Bilgisayar acilmiyorken cozsemde anlami olmaz ki
İslemci ve islemci fani oturmazsa boyle bir hata olusabilir mi ? Ona gore cikartip takacagim

https://youtu.be/4eWNO06HH_c

İşlemciyi ya oturtamamışsınız yada pimleri eğmişsiniz ki umarım eğmemişsinizdir. Eğilmiş pimleri düzeltmek çok çok zordur PC tamircisine yolunuz düşmek zorda böyle ise. Kontrol edip ona göre bir karar verin ve bence hiç uğraşmadan bir PC tamircisine götürün macun ve işlemci oturtma işlemini onlar hemen hallederler ki eğer pimler eğik ise onuda hallederler. Bu şekilde siz bir şeyi düzeltmeye çalışırken başka bir şeyi bozacaksınız. Daha fazla masraf çıkmasın başınıza.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
prokaan78' Alıntı:
Son bir kez bakayim dedim islemciyi cikartinca pc sorunsuz aciliyor
Pin
https://hizliresim.com/zjy80D
https://hizliresim.com/GmG697
https://hizliresim.com/y6jY0a
https://hizliresim.com/YQVndl

Yani dediğiniz gibi pinler eğrilmis sanırım o zaman bilgisayarciya götüreceğim macu surdursemmi bilemedim bilgisayarcinin surecegi bir termal macun yeterli olabilir mi ?

Pimleri baya eğmişsiniz bunun elden geçmesi gerek yoksa mavi ekran vs. gibi sorunlar ile karşılaşırsınız sık sık. Termal macunu onlar F/P odaklı bir ürün sürerler büyük ihtimalle siz uğraşmayın sürsünler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri