Sapphire Rx 6600 Siyah Ekran Sorunu!

boeasy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhaba Dostlar,

Dün amazondan sapphire rx 6600 pulse model ekran kartı satın aldım. Kart bugün geldi teslim aldım.

Ürünün kutusunu açtığımda ürünün üzerindeki jelatinler yoktu. Kutu açılım videolarında jelatin var. Pek önemsemedim. Sisteme taktım. Bios sıfırladım. Sonra güvenli modda başlatıp ddu ile eski nvdia ekran kartının sürücülerini kaldırdım. Yeniden başlatıp amd 5.2.1 whql sürücüsünü yükledim.

Önce cs go girdim fps nvidiaya 1660 supere göre düşük geldi şaşırdım. Sonra furmarkta stres testinde denemek istedim furmarktı açar açmaz siyah ekran oldu. Kasa çalışıyordu ama ekranda görüntü tepki yok. Sonra pcyi yeniden başlattım bios ekranında donuk şekilde takili kaliyor ilerlemiyordu bios pilini çıkarıp tekrar taktim bu sefer görüntü geldi ama amd sürücüleri vs silinmişti. Bu sefer amd cleaner programı üzerinden güvenli modda sürücüleri kaldırıp tekrar whql sürümünü yükledim yine cs girdim fps durumlarına bakmak için 10 dakika oldu olmadı oyundayken siyah ekran verdi kaldı yine aynı şekilde kilitlendi.

Yeniden başlattım yine bios ekranı geldi. Tekrar bios pilini söküp taktım güvenli modda tekrar ddu ile sürücüleri sildim yeniden başlattım bu sefer 6.2.1 whql sürümünü yükledim yeniden başlattım. Bu seferde god of war açtım oyunun başlangıcındaki sinematik biter bitmez tam oyuna girdik derken siyah ekran geldi yine. Sanırım ekran kartı yüke gireceği zaman oluyor sebebini çözemedim.

Biraz uzunca yazdım farkındayım sizce sorun ekran kartında mı sürücülerde mi yoksa 600w psu mu yetersiz kalıyor? Yardım bekliyorum.

PSU: XIGMATEK 600W CALIBRE ama plus mu normal mi bilmiyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

boeasy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Konu yazımdaki renk hatası nedeniyle okunmuyormuş düzelttim umarım okunuyordur. Yardım bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartta voltaj sorunu olabilir ama PSU sorunu da olabilir oda iyi bir model değil. Bence 14 gün iade hakkınız dolmadan başka bir PSU ile kartı bir test edin eğer sonuç aynı çıkarsa iade veya değişim talep edin.

KS

boeasy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kartta voltaj sorunu olabilir ama PSU sorunu da olabilir oda iyi bir model değil. Bence 14 gün iade hakkınız dolmadan başka bir PSU ile kartı bir test edin eğer sonuç aynı çıkarsa iade veya değişim talep edin.
Hocam sorun psu olsa pc kendisini resetler diye düşünüyorum. Pc hocasının youtube kanalında ne olur serisinde düşük güç kaynağıyla yüksek sistem çalıştırıyorlar pc kendisini resetliyor. Bende sistem kapanmıyor siyah ekran oluyor kasa çalışmaya devam ediyor ne kadar beklersem bekleyeyim görüntü gelmiyor kasayı tuşuyla kapatıp yada restart attığımda görüntü geliyor. Anakart bios ekraninda takılı kalıyor. Bios pili çıkarıp takıyorum. Bu sefer Windows açılıyor. Ayrıca bu güç kaynagiyla daha önce rx 590 se ve 1660 super modeli kullandım. Onlarda bir sorun olmadı. En son nvidia kartı satıp ekran kartını yükselteyim dedim böyle oldu. Amazona yazdım kartı değişim yapacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciden değil de ekran kartından güç keserse her zaman aynı tepkiyi vermez. Siyah ekrana düşebilirsiniz yani. Birde kartların güç tüketimleri aynı değil doğal olarak.

KS

boeasy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemciden değil de ekran kartından güç keserse her zaman aynı tepkiyi vermez. Siyah ekrana düşebilirsiniz yani. Birde kartların güç tüketimleri aynı değil doğal olarak.
Öncelikle araştırdım xigmatek markasının sitesinden güç kaynağını buldum XPC-A600 olan benim güç kaynağım sanırım %80 olayıda var ne kadar doğru bilmiyorum ama güç kaynağının değerleri yazıyor resimde. İkinci araştırmamda şuydu sapphire rx 590 nitro se mavi modelin ne kadar güç tükettiğine sapphire markasının kendi sitesinden baktım. Yine almış olduğum sapphire rx 6600 pulse modelinin güç tüketimine baktım. Rx 590 se modeli RX 6600'den fazla güç tüketiyor. Yaklaşık 6 ay kullandım RX 590 SE modelini coil whine ve wattmandan dolayı iade ettim. Bu verilerle güç kaynağı yeterli gözüküyor.
RX 6600 TDP Değeri: 140W
RX 590 TDP Değeri: Referans modeller 175W iken Hız Aşırtılmış özel modellerde TDP değeri 225W seviyesine ulaşabilmektedir.

XCP-EDM(2).jpg

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle araştırdım xigmatek markasının sitesinden güç kaynağını buldum XPC-A600 olan benim güç kaynağım sanırım %80 olayıda var ne kadar doğru bilmiyorum ama güç kaynağının değerleri yazıyor resimde. İkinci araştırmamda şuydu sapphire rx 590 nitro se mavi modelin ne kadar güç tükettiğine sapphire markasının kendi sitesinden baktım. Yine almış olduğum sapphire rx 6600 pulse modelinin güç tüketimine baktım. Rx 590 se modeli RX 6600'den fazla güç tüketiyor. Yaklaşık 6 ay kullandım RX 590 SE modelini coil whine ve wattmandan dolayı iade ettim. Bu verilerle güç kaynağı yeterli gözüküyor.
RX 6600 TDP Değeri: 140W
RX 590 TDP Değeri: Referans modeller 175W iken Hız Aşırtılmış özel modellerde TDP değeri 225W seviyesine ulaşabilmektedir.

Ekli dosyayı görüntüle 3900
Siz beni komple yanlış anlamışsınız. Kartların verilerini ve genel bileşenlerin yeterliliklerini ezbere biliyorum desem abartmış olmam. Ben PSU sıkıntılıysa yetersiz gelebilir anlamında konuştum ama zaten olasılığının düşük olduğunu düşünüyorum. Her şey temiz çıkarsa fikir olsun diye paylaştım. :)

muyamori

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sorun ne durumda, nasıl düzelttiniz bir gelişme var mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri