Sata 3 Anakarta Sata 2 HDD takılır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DonutGuy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar. Geçtiğimiz aylarda yeni bir sistem kurmuştum. Sistemde Anakart olarak:

Msi h310m pro vdh plus  mevcut. Sanırım bu anakartta Sata 3 girişi var. Sistemde şuan 240 gb lık SSD mevcut.

Benim sorum, sisteme ek olarak yeni bir HDD alıcam fakat Sata 2 bağlantısı var.

Hdd yi sisteme sorunsuz bağlantı yapabilir miyim?

KS

DonutGuy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
SATA girişleri geriye doğru uyumludur. Takabilirsiniz sorun yok.

Teşekkür ederim. 
İşletim sistemi SSD üzerine kurulu. Bu HDD yi ekstra depo alanı için ayrı bir disk olarak kullanıcam.

Şimdi HDD bağlantılarını yaptıktan sonra, sistemde açılmama veya hız düşüşü vs gibi sorunlar oluşmaz değil mi?

Bir de, ayrıca bir disk ayarı yapmam gerekir mi bağlantı yaptıktan sonra? Sistem direkt olarak harf atayarak tanır mı diski?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemde sorun olmaz merak etmeyin. HDD diskte işletim sistemi varsa sistem onu okuyabilirse açılışta hangi diskin içindeki Windows ile başlayayım diye sorar o kadar.

Diskinizi sistem tanımaz ise harf atması yapılmamış veya disk formatı sizin sisteme uygun değildir. O zaman diskinizi Windows Disk Yönetiminden önce birimlerini silip sonra yeni birim oluşturup diski formatlayıp aktif hale getirebilirsiniz. Yada diskiniz okunda ama diskiniz birkaç bölümden oluşuyorsa yani örnek olarak 1 TB diskiniz var ama 500 GB olarak 2 parça halinde ise o zaman yine Windows Disk Yönetimini kullanarak disk birimlerini silip tek bir birim olunca yeni birim oluştur deyip ileri ileri komutları ile formatlayabilir ve aktif edebilirsiniz.

KS

DonutGuy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistemde sorun olmaz merak etmeyin. HDD diskte işletim sistemi varsa sistem onu okuyabilirse açılışta hangi diskin içindeki Windows ile başlayayım diye sorar o kadar.

Diskinizi sistem tanımaz ise harf atması yapılmamış veya disk formatı sizin sisteme uygun değildir. O zaman diskinizi Windows Disk Yönetiminden önce birimlerini silip sonra yeni birim oluşturup diski formatlayıp aktif hale getirebilirsiniz. Yada diskiniz okunda ama diskiniz birkaç bölümden oluşuyorsa yani örnek olarak 1 TB diskiniz var ama 500 GB olarak 2 parça halinde ise o zaman yine Windows Disk Yönetimini kullanarak disk birimlerini silip tek bir birim olunca yeni birim oluştur deyip ileri ileri komutları ile formatlayabilir ve aktif edebilirsiniz.

Tamamdır. Teşekkür ederim yardım ve yönlendirmeleriniz için. Konuyu kapatabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri